Ką atskleidžia tavo miego poza?

Tikriausiai pastebėjai, kad visi miegame skirtingai – apsikabinę meškutį, pagalvę, patys save ar jaukiai susirangę tarsi urvelyje. Ką sako apie žmogų jo įprasta miego poza? Nors naktį vartaisi daugybę kartų, galiausiai grįžti į pačią patogiausią pozą ir joje ilsiesi iki pat pabudimo. Prisimink, kaip pasitinki rytą, ir pagal tokią pozą ieškok reikšmės.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Kūdikėlis

Saugumo poreikis

Tai pati jaukiausia, švelniausia ir dažniausia poza – susirietus į kamuoliuką ant šono, kojos sulenktos, rankos apkabinusios pagalvę, dažniausiai įsitaisoma jaukiausiame, saugiausiame lovos kampe. Taip miega net 40 proc. žmonių, dažniausiai moterų.

Pozos reikšmė – kūdikėliai dažnai jaučiasi nesaugūs, silpni, išsigandę gyvenimo, todėl ieško užuovėjos, patarimo ar patikimo, už save stipresnio partnerio. Pavojaus akivaizdoje tokie žmonės sutrinka, jiems reikia į kažką atsiremti, pasitikėti. Taip miegančios merginos dažniausiai tampa švelniomis mamomis, geromis žmonomis ir šauniomis draugėmis su viena sąlyga – šalia turi atsirasti rūpestingas ir atidus, jas apsaugantis vyras. Kūdikėliai linkę svajoti, fantazuoti. Medikai, tyrinėje tokia poza miegančius, įspėja: gresia neurozės, nerimo, isterijos priepuoliai, kepenų ar kasos veiklos sutrikimai.

Miegančioji gražuolė

Grožio miegas

Miegant ant nugaros mažiausiai nukenčia veido oda, krūtų stangrumas, stuburas ir net šukuosena! Tai totaliai atsipalaidavusio, gyvenimo džiaugsme skendinčio žmogaus miegas. Taip turėtų ilsėtis visi, besirūpinantys grožiu ir sveikata.

Pozos reikšmė – gražuolės jaučiasi ne tik lovos, bet ir gyvenimo valdovėmis, ši poza neretai vadinama karališka. Ji būdinga stiprioms, savimi pasitikinčioms asmenybėms, kurios puikiai vairuoja savo gyvenimą. Jokie netikėtumai nesutrukdys siekti savo tikslo! Kartais kyla net pavojus pervertinti jėgas ir įklimpti į arogancijos, „žvaigždiškumo“ liūną. Tačiau iš kitos pusės – tai labai draugiškos asmenybės, sugebančios padėti kitiems, kai to labai reikia. Medikų verdiktas: tokia poza neretai išduoda, kad žmogus turi širdies ir kraujotakos sistemos ar kvėpavimo sutrikimų.

Kaip lapas

Gydytojai rekomenduoja!

Gulėjimas ant pilvo – sveikiausia, gydytojų rekomenduojama poza, aišku, jei vakarienei nesukirtai šeimyninės picos. Taip gulint geriau veikia žarnynas ir greičiau užmiegama. Įsitaisoma ant pilvo, rankos aplink pagalvę, galva pasukta į šoną – iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad žmogus nori paskelbti, kad ši lova priklauso tik jam. Jei miega du „lapai“, reikia itin plačios lovos, net jei miegaliai ploni it nendrelės. Tiesa, vienos medikų nuomonės nėra – ispanų mokslininkai neseniai paskelbė, kad būtent ši poza labiausiai kenkia tiek vyrų potencijai, tiek moterų vaisingumui...

Pozos reikšmė: į lovą it lapai krentantys skaudžiai reaguoja į kritiką, yra labai pažeidžiami. Jie įsitikinę savo teisumu, savo sprendimais, todėl neduok Dieve jiems prieštarauti. Lapukai nemėgsta staigmenų, stengiasi jų išvengti, nes bet koks neaiškumas kvepia pavojais, o jie visada nori, kad įvykiai būtų kontroliuojami ir klostytųsi pagal jų planą. Todėl tokią pozą mėgstantys pasižymi punktualumu, racionalumu, tvarkingumu – jie be galo daug dėmesio skiria smulkmenoms, kartais kitus erzina perdėtu pedantizmu. Medikai įspėja: lapukai dažnai viduje jaučiasi nervingi, jiems gresia nervinio pobūdžio ligos, taip pat gali būti, kad tokią pozą jie intuityviai renkasi, saugodami savo silpną vietą – skrandį bei žarnyną.

Vienuolis

Ilgo gyvenimo garantas

Įsitaisyti ant kairiojo šono rekomenduoja Tibeto medicinos žinovai, teigiantys, kad tokiu būdu net prailgėja gyvenimo trukmė! Esą pagerėjanti kraujotaka, o žmogus labiausiai atsipalaiduoja ir nusiramina.

Taip miegantys dažniausiai pasižymi gerai veikiančiomis smegenimis ir stabilia psichika – jie analitikai ir mąstytojai, išlaikę sveiko proto ir ramios dvasios pusiausvyrą. Žino savo vertę, greitai prisitaiko prie naujų aplinkybių, susiranda draugų, lengvai įveikia sunkumus. Jiems sekasi meilėje, nes yra atviri, vertinantys kitą asmenybę ir nuoširdžiai besidomintys kito žmogaus jausmais. Vienuoliai, net susipykę, stengiasi neiti miegoti į atskirą lovą, nes puikiai žino, jog tai konflikto neišspręs. Priešingai – dar labiau atitolins. O miegant kartu, naktį atsipalaidavus, kūnai nejučia prisilies vienas prie kito, ir visi piktumai dings.

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis