Griežtai: grožio taisyklės, kurių privalo laikytis seserijų merginos

JAV universitetų seserijoms priklausančios merginos atrodo lyg iš paveikslėlio: žvilgančios bangos, skaisti oda, didelės it lėlių akys, išpuoselėti nagučiai ir natūralus, bet pavergiantis grožis. Iš kur visa tai? Pasirodo, merginos, norinčios priklausyti seserijoms, privalo laikytis tam tikrų grožio kanonų ir jokiu būdu negali laužyti išvaizdos taisyklių.

Jei priklausai seserijai turi paklusti ne tik elgesio, bet ir išvaizdos taisyklėms. Seserijos renginiuose merginos turi pasirūpinti tinkama šukuosena, plaukai privalo būti švarūs, prižiūrėti, gali būti glotniai sušukuoti palaidi arba surišti ties pakaušiu, tačiau jokių kuodelių, ponio uodegėlių ar įmantrių pynimų, šukuosenų tendencijas įstojus į seseriją teks pamiršti.

Vida Press nuotr.

Makiažas privalo būti gaivus, jaunatviškas ir natūralus, tamsios akys ar ryškios lūpos – tabu. Pamiršk neoninius, violetinius, bordinius, oranžinius ar raudonus lūpų dažus, galimas spalvos vos kelios: natūraliai atrodanti rausva, švelni kūno ar persikinė – kokias lūpas Dievas davė, tokias ir demonstruok. Apie dūminį ar lyg nubyrėjusį „grunge“ stiliaus akių makiažą negali būti nė kalbos, akys gali būti paryškintos, bet subtiliai – jokių išsišokimų.

Emma Wtson, Vida Press nuotr.

Selena Gomez, Vida Press nuotr.

Ne tik akys, bet ir oda turi atrodyti natūraliai, neturi matytis, kad veidas padengtas pudra, maskuotė turi būti lengva, jokių oranžinių atspalvių ar pernelyg įdegusios odos efekto. Jei turi tatuiruočių, teks jas užmaskuoti, auskarus, esančius netradicinėse vietose (nosyje, smakre, lūpoje ir t.t.), išsiverti. Dar šis tas: eidama į susirinkimus ir viešumą seserijai priklausanti mergina jokiu būdu negali pasirodyti nedepiliuotomis pažastimis ar kojomis.

Dar kelios tasyklės:

1) Jokių spalvotų ar didelių plaukų gumučių
2) Smeigtukai turi atitikti plaukų spalvą (rudiems plaukams – rudi, tamsiems – juodi, šviesiems – auksiniai)
3) Jei kojos nusėtos mėlynių ar tiesiog jas nusibalnojai, privalai mūvėti kūno spalvos pėdkelnes
4) Kontaktiniai lęšiai negali keisti tavo akių spalvos
5) Negali puoštis kabančiais ar masyviais auskarais
6) Negali segėti vėrinių, kurie yra prigludę prie pat kaklo, iššaukiantys kaklo papuošalai ir koljė taip pat išbraukti iš galimų aksesuarų sąrašo
7) Papuošalai negali būti skirtingų stilių, viskas privalo derėti
8) Jokių papuošalų, kuriuose regimos nešvankybių užuominos

Ariel Winter, Vida Press nuotr.

Ar tikrai verta aukoti įvaizdžio ir saviraiškos laisvę dėl galimybės priklausyti vienai ar kitai seserijai. Ką pasirinktum tu – savitą stilių, galėjimą džiaugtis tendencijomis ir eksperimentuoti, o galbūt griežtas natūralų grožį puoselėjančias aukštųjų mokyklų elito taisykles?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis