Pavasarinis noras varo iš proto? Ką daryti?

Kaip elgtis, kai širdyje sklando drugeliai, o noras mylėtis sumaišo protą?

Kas vyksta?
Paprasti žmonės apie pavasario neršimą kalba taip: esi gamtos dalis ir kai kuriais aspektais mažai skiriesi nuo pakrūmėje iš geismo kaukiančių kačių. Mokslininkai šitą beprotišką norą poruotis aiškina štai kaip – pavasarį suaktyvėja smegenų kamininės dalies veikla, o dėl to – ir lytinį potraukį sukeliančių hormonų prigaminama daugiau. Tas „daugiau“ ir sumaišo protą šimtams ir milijonams.

Kaip gelbėtis?

Veikti. Hormonai veikia ir tą, kuris tau labai patinka, todėl dabar geriausias metas sukiotis ten, kur dažniausiai būna jis, ar kalbėtume apie sporto salę, šauniųjų matematikų būrelį, ar interneto pokalbių svetainę. Žinoma, tai nereiškia, kad turėtum lipti jam ant kaklo, nes vyrams reikia užkariauti teritorijas, o ne gauti jas dovanų.

Gražintis. Apie tai, kaip tapsi jo svajonių mergina, gali svajoti metų metus, tačiau, kad būtum pastebėta, dabar pats metas savimi pasirūpinti, nuo naujos šukuosenos iki stiliaus.

Sportuoti. Padidėjusius energijos kiekius panaudok treniruotėms – juk bikinio sezonas ne už kalnų! Laimės hormonus gaminantis fizinis krūvis dar ir kelia nuotaiką, taigi, net susidūrus su nelaiminga meile, sporto salė bus geriausias draugas.

Saugotis. Nors pagal statistiką daugiausia vaikų gimsta liepą (vadinasi moterys dažniausiai pastoja rudenį), atsarga gėdos nedaro. Juk lytiniu keliu plintančios ligos neatostogauja.

Ko jokiu būdu nedaryti?
Nepulti į glėbį pirmam pasitaikiusiam. Tai, kad širdis lipa per gerklę, dar nereiškia, kad dabar turi draugauti su didžiausiu kurso asilu, nes jis gal visai nieko, o visi poruojasi ir nesinori likti ant ledo. Juk jauti, kad iš tų santykių nieko gero nebus, tai kam švaistyti laiką?

Nepulti į lovą su pirmu pasitaikiusiu. Gal ir tiesmukai nuskambės, bet mokykis iš vaikinų ir retkarčiais paeksperimentuok su savimi. Taip ir norą poruotis nuslopinsi, ir pažinsi savo karščiausias vieteles. Šie atradimai vėliau pasitarnaus sutikus tą vienintelį.

Nebandyti taikytis su tuo, kuris tau prisidirbo. Užvirusios aistros kartais nustelbia sveiką protą.. Pasakai „Ai, parašysiu Artūrui, gal nieko tokio“. Jei išsiskyrėt dėl rimtų priežasčių, taškas. Ir į Artūro atgailavimus nekreipk dėmesio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis