Kaip bendrauti, kad iš nematomos taptum populiaria?

Įgūdžius, kurie leis sužavėti aplinkinius galima ištreniruoti ne blogiau nei pilvo presą sporto salėje. Sužinok, ką kalbėti ir kaip, kad taptum populiaria.

Tiesiausias kelias į didelį draugų būrį ir pripažinimą – mokėjimas bendrauti. Kalbame apie niuansus, kuriuos taiko sėkmingi, charizmatiški žmonės. Tad pradedam!

Pirma

Jie dažniausiai būna geros nuotaikos ir kalba apie pozityvius dalykus, žarsto komplimentus, nuoširdžiai domisi pašnekovu. Be abejo nereikia perspausti su lipšnumu, tačiau susikoncentravus į gera, pačiai bus smagiau. Jei iki šiol mėgavaisi apkalbomis, dabar garsiai pastebėk, kuo kiti žmonės tave žavi. Įsidėmėk – kiekvienas žmogus turi kažką, už ką jį galima pagirti.

Antra

Bendraudama žiūrėk kitam žmogui į akis, net jei tai būtų bjauriausias dėstytojas universitete. Taip pasirodysi atvira, greičiau dings pokalbio pradžios nejaukumas.

Trečia

Dialogą pradėk nelaukdama „tinkamos progos“. Jei atsidūrei naujoje kompanijoje ir šalia tavęs stovi vaikinas, kurio kažko nepaklausti būtų nemandagu, suskaičiuok iki trijų ir rėžk. Tas pats klausimas po penkių minučių skambės kaip visiška nesąmonė.

Ketvirta

Klausdama stenkis taip suformuluoti mintį, kad atsakovas galėtų pakalbėti ilgiau, ne tik atrėžti „Taip“ arba „Ne“. Blogas klausimas - „Ar tu mėgsti šokinėti per šokdynę“, geras - „Kokiu sportu domiesi? Aš, pavyzdžiui, mėgstu šokinėti per šokdynę“.

Penkta

Mokslininkai nustatė, kad žmonės patiria didelį pasitenkinimą girdėdami tariant savo vardą. Naudokis tuo ir kalbėdama vis pabrėžk pašnekovo vardą, aišku, ne kiekviename sakinyje, nes sulauksi klausimo, ar pas tave tikrai visi namie.

Šešta

Ilgai tylėję, o po to staiga gavę dėmesio žmonės neretai pratrūksta kalbėti be atodūsių. Ir, patikėk, tai atrodo liguistai. Visiems daug įdomiau pasakoti apie save, nei klausytis kitų.

Septinta

Lengviausia pristatyti naują bendravimo įvaizdį dar neregėtai grupei žmonių: nauja mokykla, studijos, darbovietė, būrelis jų tikrai duos su kaupu. Beje, visada lieka internetas, kuriame gali debiutuoti lyg naujas žmogus ir suburti šviežią, net tolimiausius pasaulio kampelius apimančią gerbėjų bendruomenę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis