Kiek šauktinių praras savo merginas?(IŠSKIRTINIS TYRIMAS)

Merginos teigia, kad karo prievolę atlikę vaikinai yra geresni partneriai, tačiau dalis šauktinių savo antrųjų pusių neberas. Kas septinta mergina yra nenusiteikusi laukti vaikino, jei jį pašaukė atlikti pareigą tėvynei, rodo pažinčių svetainės Flirtas.lt atliktas tyrimas. Jis taip pat atskleidė, kad jaunesnės merginos yra labiau linkusios laukti iš kariuomenės grįžtančio vyro.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

„Merginos ir jaunos moterys optimistiškiau žvelgia į savo santykius. Jos yra įsitikinusios, kad net ir po devynių mėnesių jaus tokią pačią aistrą ir meilę tam jaunuoliui, kuris tarnaus Lietuvos kariuomenėje. Į trečią dešimtį įkopusios moterys, kurių vyrų į kariuomenę niekas net nekvietė ir kurie ėjo nebent savanoriais, kur kas drąsiau svaičioja, kad savo vyrų nelauktų. Net jei merginos ir paliks, nusiminti nereikia, nes mūsų portale šauktiniai antros pusės ieškoti galės paprasčiau“, – sako pažinčių svetainės Flirtas.lt rinkodaros vadovas Audrius Vrubliauskas.

Moterys vyresnės nei 31 m. amžiaus tyrimo metu teigė, kad savo antros pusės nelauktų arba lauktų, kol surastų geresnį partnerį. Kito vyro žvalgytųsi 16 proc. šio amžiaus tyrimo dalyvių.

Tačiau vyrai, kurie išvengtų karo prievolės, progos džiaugtis neturėtų. Tik viena iš 15 dailiosios lyties atstovių megztų santykius su žmogumi, kuris išvengė karo tarnybos. 25 proc. jų atstovių tvirtina, kad kariuomenės vengęs vyras jų nedomina, o likusios teigė turėsią gerai pagalvoti.

„Kariuomenė ir buvimas šauktiniu apklausos dalyvėms asocijuojasi su atsakomybe, ištikimybe ir saugumu. Tai yra svarbiausios savybės, kurių jos trokšta iš vyro ir kurias jis automatiškai įgys atlikęs savo pareigą. Privalomąją karo tarnybą atlikę jaunuoliai praktiškai iškart taps svajonių jaunikiais“, – teigia A. Vrubliauskas.

Kas septinta mergina tiki, kad dažniausiai minimas santykių su kareiviu privalumas yra jo atsakomybės jausmas. Po 13 proc. apklausos dalyvių nurodė, kad kareiviai yra ištikimi ir galės ją apginti.

Tyrime dalyvavusi mergina iš Šiaulių sako, kad po kariuomenė ugdo vyrus, gebančius pasirūpinti ne tik savimi, bet ir savo moterimi. „Labai gerbiu vaikinus, kurie tikėjosi būti pašauktais į tarnybą. Mūsų tėvai tarnavo po dvejus metus, o kai kurie net po trejus. Pažvelgi į juos ir matai, kad jie yra vyrai – tvirti, neverkšlena. Laikas šiuolaikiniam jaunimui suaugti ir atsikratyti mamyčiukų etiketės“, – teigia 22 m. mergina.

„Jei vaikinai bijo tarnybos, reiškia jie neturi atsakomybės jausmo. Tokiems gyvenime bus sunku, nes jie nesubrendę ir nepasiruošę gyvenimui. Tarnyboje bent ko nors išmoks ir pasiruoš kitiems gyvenimo etapams“, – tvirtina apklausos dalyvė iš Kauno.

Po 12 proc. dailiosios lyties atstovių nurodė, kad kariuomenėje tarnavę vyrai yra garbingi ir turi tobulai ištreniruotus kūnus. Be to, tokių vyrų valia stipresnė ir jie labiau gerbia bei smarkiau kovoja dėl savo širdies damų, sako kas devinta mergina.

Tyrime dalyvavo 678 moterys, antrosios pusės ieškančios bent vienoje lietuviškoje pažinčių svetainėje. Respondenčių amžius: 18–65 metai. Tyrimas atliktas 2015 m. gegužės pradžioje.

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis