4 veiksmingi patarimai, kaip vasarą užkirsti kelią SPUOGAMS

Vyrauja teiginys, jog vasaros metu spuogų veide sumažėja. Tačiau tai kelia abejonių. Pasirodo, saulė gali ne tik sunaikinti spuogus, bet ir padidinti jų skaičių!

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Taigi, ką reikėtų daryti, norint karščiausiu metų sezonu išvengti spuoguotos odos?

Nepadauginti saulės spindulių

Iš tiesų, saulė yra linkusi spuogus džiovinti, tačiau vis dėlto per daug saulės spindulių odai tikrai nepadės. Kelis kartus pasilepinusios saulėje iš tiesų galime pastebėti, jog spuogų veide sumažėjo. Tačiau oda yra linkusi priprasti prie saulės spindulių, todėl kai ji gauna daug saulės, riebalų gali išsiskirti žymiai daugiau, nes taip oda tarsi nori apsisaugoti nuo išdžiūvimo. Spuogų gali atsirasti žymiai daugiau, todėl būk atsargi…

Vengti didelio kreminės pudros kiekio

Kreminė pudra nėra naudinga veidui bet kokiu sezonu. Vis dėlto vasara odai ji tampa dar žalingesnė. Taip yra todėl, kad vasaros karštis priverčia mus daugiau prakaituoti, o prakaitas ir kreminė pudra - tiesus kelias porų užsikimšimui. Verčiau vasarai rinkis mineralinę pudrą, kuri leistų odai laisvai kvėpuoti. Jei gali, netepk ant veido odos jokių kosmetikos priemonių. Žinoma, eidama prie jūros neužmiršk apsauginio kremo nuo saulės - jis turi tapti pagrindiniu tavo vasaros akcentu.

Vengti veido valymo priemonių su muilu ir alkoholiu

Muilas jautriai, į aknę linkusiai odai visai nėra tinkamas. Be to, jis tik dar labiau gali išsausinti veido odą. Rinkis veido odos priežiūros priemones, kuriuose yra arbatmedžio ekstrakto. Jis odos neišsausins ir apsaugos ją nuo spuogelių. Beje, vasarą veidą šveisk rečiau - prisimink, jog vasarą mūsų veido oda yra sausesnė, todėl dažnai šveitimas jai dar labiau pakenktų.

Vanduo, vanduo ir dar kartą vanduo

Vandenį privalome gerti ne vien dėl bendros organizmo sveikatos. Jis taip pat reikalingas odai. Beje, vasarą, kai karšta, nepabijok veido dažniau drėkinti vandeniu. Vis dėlto veido prausimui itin šaltas vanduo netinka. Toks vanduo veido odai sukelia tik dar didesnį stresą. Todėl naudok vidutinio šiltumo vandenį. 

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis