Pirmas kartas: ar tikrai skauda? (IŠSIAIŠKINK)

Apie pirmąjį kartą sklando daugybė mitų ir gandų. Vienoms pirmas kartas asocijuojasi su skausmu ir baime, o štai kitoms pirmas kartas yra nuostabus potyris, kurį jos atsimins visą gyvenimą.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Merginos dažnai baiminasi pirmojo karto skausmo. Tiek parašyta, tiek prikalbėta, tiek nupasakota, jog net akyse žalia darosi pagalvojus apie pirmąjį kartą. Vis dėlto PANELĖ atskleidžia visas kortas ir pagaliau atsako į klausimą - skauda ar ne per pirmąjį kartą su vaikinu?

Skauda tikrai ne visoms

Nekaltybė yra prarandama, kai plyšta mergystės plėvė, kuri iš dalies dengia makšties prieangį. Daugelio merginų (ir vaikinų!) manymu, mergystės plėvė yra labai tvirta ir giliai prisitvirtinusi, todėl perplėšti ją yra labai sunku. Iš tiesų, mergystės plėvė tikrai nėra įsitvirtinusi giliai. Todėl merginos dažnai pasidalina į dvi dalis: tos, kurios pirmojo karto metu visiškai nejaučia skausmo, ir tos, kurioms skauda.

Kodėl skauda?

Merginos, kurios nėra pradėjusios seksualinio gyvenimo, iš tiesų gali jausti skausmą, ir ganėtinai stiprų. Beje, skausmas gali būti juntamas ne tik pirmojo karto metu – paskaudėti gali ir antrą, ir trečią kartą. Kodėl merginoms skauda? Skauda tuomet, kai mergystės plėvelė fiziologiškai yra labai standi. Dar vienas dalykas – per menkas susijaudinimas. Jei mergina nėra pakankamai susijaudinusi, gali būti, jog jai skaudės. Tinkamam susijaudinimui gali padėti ilgesnės glamonės, ir, žinoma, vaikino supratingumas. Jei skauda, būtina tai pasakyti vaikinui. Jis, be abejonės, supras tavo skausmą ir pasistengs būti švelnesnis.

O kaip dėl kraujo?

Kraujas irgi nėra išimtis. Pirmo karto metu kraujuoja tikrai ne visos merginos. Penktadaliui merginų pirmojo karto metu mergystės plėvė ne plyšta, o išsitempia, todėl ir kraujo beveik nebūna. Vis dėlto prieš ruošiantis pirmam kartui būtina žinoti, jog kraujas gali pasirodyti. Dažniausiai pirmo karto metu kraujo nebūna daug, tačiau kartais kraujo gali pasirodyti nemažai. Jei su vaikinu pastebite, jog kraujo yra itin daug, būtina nustoti mylėtis, nes galima užsikrėsti infekcija, kuri po to pridarys nemažai nemalonumų.

Svarbiausia – nebijoti

Baimė, įtampa ir susikaustymas veda link skausmingo pirmojo karto. Todėl kiek tik galėdama, stenkis nurimti ir negalvoti apie tai, jog gali skaudėti. Būtina, jog su vaikinu skirtumėte laiko ilgoms glamonėms tam, jog tavo kūnas pasiruoštų pirmajam kartui. Tad baimę mesk šalin ir galvok, jog pirmojo karto metu tu iš tikrųjų tampi tikra moterimi. Prasideda nuostabus gyvenimo etapas, kuris atneš daug laimės ir malonumų, todėl pasitikti jį su baime neverta.

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis