Tai išgąsdins: kodėl negalima spaudyti spuogų?

Jei kada gyvenime esi susidūrusi su spuogų problema, galime lažintis, jog tau knietėjo nors vieną iš ant veido išdygusių nenaudėlių išspausti. Šis problemos sprendimo būdas gal ir atrodo lengvas, tačiau iš tiesų yra net labai pavojingas!

Spaudyti spuogus, kad ir kaip norėtųsi, negalima. Štai tau kelios pagrindinės priežastys, kodėl negalima rankomis liesti veido. Jos turėtų tave įtikinti ir net šiek tiek išgąsdinti - juk nenori savo veidui pakenkti!

1. Tu gali smarkiai pabloginti veido būklę. Spaudydama spuogus tai darai dėl to, jog iššokę spuogai atrodo neestetiškai. Vis dėlto vien dėl estetinio vaizdo pagerėjimo tu gali labai smarkiai pabloginti veido būklę. Juk išspausdus spuogus veido oda akimirksiu nepasidaro lygi. Vietoje išspaustų spuogų lieka raudonos dėmės, kurios toli gražu nepuošia.

2. Po spuogų spaudimo lieka odos įtrūkimų. Liaudiškai odos įtrūkimai vadinami šašais, o šias odos problemėles oi, kaip sunku užmaskuoti. Jų nepaslėpsi net ir naudodama geriausias maskuojamąsias priemones. Užuot spaudžiusi spuogus iki šašelių, spuogus gydyk arbatmedžio aliejumi.

3. Po spuogų spaudimo lieka randai. Kai nusilupa odos įtrūkimai, lieka maži randeliai. Viskas priklauso nuo to, kokio tipo tavo oda yra. Kai kurių žmonių oda nėra linkusi palikti randelių, tačiau yra ir tokių, kurie visą gyvenimą prisimena savo jaunystės klaidas - spuogų spaudinėjimą. Vargu, ar nori visą gyvenimą matyti tokį vaizdą...

4. Tavo oda gali pakeisti spalvą. Oda aplink išspaustus spuogus yra linkusi keisti spalvą, tai yra, tamsėti. Todėl gyjant randams gali pastebėti, jog odos spalva aplink kažkuomet išspaustą spuogą yra pakitusi. Ar žinojai, jog veido odos spalva pilnai atsistao tik po vienerių arba net dvejų metų? Todėl būk atsargi.

5. Spuogų spaudinėjimas gali sukelti rimtas infekcijas. Be to, jog tu gali sukelti odos išsausėjimą, odos spalvos pakitimą ir kitas problemas, tau gali tekti kreiptis į daktarą dėl rimtos infekcijos. Ypač, jei spuogus spaudai nešvariomis rankomis. Kai išspaudi spuogą, palieki puikią terpę veistis bakterijoms.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis