Viskas apie grožį: makiažas pagal veido formą (FOTO)

Ar jau skaitei interviu apie populiariausius grožio mitus, kuriame kartu su daugybe kursų baigusia ir jau greitai kosmetologės mokslus baigiančia Sandra Žolynaite aiškinomės, kas tiesa, o kas tik pramanai? Jeigu dar nesuspėjai, būtinai paskaityk! Liksi nustebusi. O šiandien, į kiemą užsukus savaitgaliui, metas pasigražinti! Jei užsuksi į „Facebook“ paskyrą „Beauty by Žolynaitė“ pamatysi, kaip gražiai Sandra papuošia merginas, bet dabar siūlau nežiūrėti į kitas, metas veikti pačiai! Tad griebk visas savo makiažo priemones, skaityk patarimus ir akimirksniu pavirsi pritrenkiančia gražuole. Kas, kaip ir su kuo daroma, pasakoja Sandra Žolynaitė!

MAKIAŽAS NAMUOSE 

Norint pasidaryti makiažą namuose, kuris prilygtų atliktam profesionalo, reikia vadovautis šiais nurodymais:

Tinkamas odos nuvalymas ir paruošimas. Norint, kad svarbią dieną makiažas atrodytų tobulai, pirmąjį žingsnį atlikti turėtum dar iš vakaro. Kruopščiai nušveisk veido ir kaklo odą švelniu šveitikliu ir gausiai užtepk kremo, kad oda būtų lygi ir pridrėkinta. Ryte nuvalyk veido odą prausikliu ir patepk kremu. Sausai ir jautriai odai rinkis tirštesnį kremą, kuris sulaiko drėgmę odoje, normaliai odai rinkis lengvesnės konsistencijos drėkinantį kremą, o riebiai ar probleminei odai rinkis losjoną vandens pagrindu. Lūpas patepk lūpų balzamu, kad jos būtų sudrėkintos iki jų dažymo. Šias procedūras atlik likus ne mažiau pusvalandžiui iki makiažo.

Sandra Žolynaitė,  Aistės Sendžikaitės nuotr.
Sandra Žolynaitė, Aistės Sendžikaitės nuotr.
Vida Press



Makiažo bazė, kitaip „primeris“. Kartais, kai oda yra itin sausa,  nuo spuogelių yra likę randeliai ar yra per didelis riebumas T zonoje, vien tik jau išvardintos priežiūros neužteks. Tada į pagalbą pasitelk makiažo bazes, kurios suteiks odai greitą tobulos išvaizdos efektą, taip pat padės geriau ir lygiau pasiskirstyti kitoms kosmetikos priemonėms.
Makiažo pagrindas. Jeigu tavo oda lygi ir graži (be strazdanų, raudonio, dėmių ir pan.), geriausia būtų naudoti lengvą „BB“ kremą. Jei tavo oda turi netobulumų, rinkis įprastą makiažo pagrindą, kuris atitiktų odos spalvą ir maskuotų trūkumus. 

 Aistės Sendžikaitės nuotr.
Aistės Sendžikaitės nuotr.
Vida Press


Maskavimas. Rinkis maskavimo priemones, kurios yra artimos tavo odos spalvai. Su mažu šepetėliu užtepk šios priemonės ant dėmelių ar spuogelių, taip pat ant patamsėjusių paakių ir patapšnok pirštais, kad neliktų aštrių žymių ir priemonė tobulai pasiskirstytų. 
Biri ar kompaktinė pudra. Visas naudotas skystas priemones dabar reikia užtvirtinti. Tam puikiausiai tinka birios ar kompaktinės tekstūros priemonės. Tepk jas dideliu, puriu veido šepetėliu tapšnojančiais (ne braukiamaisiais!) judesiais.

Bronzantas ir skaistalai. Pasirink bronzantą, kuris nebūtų per tamsus tavo veido odai. Geriau  naudoti šviesesnį ar vidutinio tamsumo bronzantą ir jį sluoksniuoti nei užsidėti per tamsaus ir nemokėti jo „išretušuoti“. Rinkis matinį produktą – jis visada atrodys natūraliau. Naudok kirstą šepetėlį ir bronzantą tepk skruostų, kaktos viršaus, žandikaulio apačios ir nosies kraštelių zonose, taip sukontūruosi veidą (plačiau apie kontūravimą skaityk žemiau). 

Akių makiažas. Siekiant, kad šešėliai laikytųsi ilgiau ir būtų intensyvesni būtina naudoti akių makiažo bazes, kitaip „primerius“. Ant bazės tapšnojamaisiais judesiais tepk šešėlius, taip jie nebyrės, „neišsimurzins“ ir bus intensyvios spalvos, tačiau nepamiršk „išretušuoti“ aštrių linijų. Naudok akių apvadus, jie puikiai pabrėžia ir išryškina akis, bet nepersistenk su pravedimų ilgiu ir storiu, ne visoms akims tinka pravedimai su strėlyte. Užriesk savo blakstienas rietikliu, palaikyk suspaudusi apie 15 sekundžių ir tada dažyk blakstienų tušu. Taip tavo akys dar labiau atsivers ir blakstienos atrodys riestesnės, ilgesnės. 
Jei tavo antakiai nėra tobulos formos ir spalvos, paryškink juos antakių šešėliais ar pieštuku. Tik nepersistenk! Antakių pradžia turi būti šviesesnė nei jų pabaiga. 

Lūpų dažymas. Pirmiausiai nuvalyk balzamo likučius nuo lūpų. Tuomet rinkis lūpų pieštuką, kuris būtų artimas pasirinktiems lūpų dažams. Kruopščiai apvesk savo lūpas pagal kontūrą ir tepk dažus. Užtepk lūpų centre blizgio, taip lūpos atrodys putlesnės, sultingesnės. 
Fiksavimas. Dar kartą lengvai papudruok veido T zoną ir užfiksuok makiažą specialia, makiažą fiksuojančia priemone, kad makiažas išliktų kuo ilgiau. 
IŠVENK KLAIDŲ! Dažniausiai merginos pasirenka neatitinkantį odos spalvos makiažo pagrindą, per tamsų antakių pieštuką, per tamsias veido kontūravimo priemones, netinkamai piešia akių pravedimus. Šiuo metu merginos labai persistengia ties šiais išvardintais dalykais. Patariu pirmiausiai išsianalizuoti savo odos atspalvį ir suprasti, jog ne viskas, kas ryšku yra gražu ir tau tinkama.

VEIDO KONTŪRAVIMAS 

Veido kontūravimas nuo senų laikų buvo naudojamas teatre tam, kad suteiktų personažams  veido mimiką ir formą, kurią iš tolo galėtų pastebėti žiūrovas. Merginoms, besidominčioms kosmetikos priemonėmis ar mada, ne naujiena Kim Kardashian išpopuliarinta veido modeliavimo technika, tačiau ją atlikti taip, kaip Kim sugeba tikrai ne kiekviena. Teatrinis ir Kim Kardashian veido skulptūravimas savo tekstūrų kiekiu ir kontrastiškumu mažai kuo skiriasi. Netgi sklinda gandai, jog žvaigždė neprisileidžia žmonių arti savęs, kad niekas nepamatytų, kokio storio makiažo sluoksnis yra ant jos veido. Tiesa tai ar melas, galėtumėme įsitikinti tik patys pamatę Kim. Na, o, kad nebūtumėme panašios į personažus ir nebijotumėme pasirodyti viešumoje, turėtumėme veido modeliavimui rinktis lengvesnes priemones ir artimesnius jūsų odai atspalvius. Veido kontūravimui užtenka dviejų spalvų. Kreminės tekstūros tamsios (2–3 tonais tamsesnės nei tavo odos spalva) ir šviesios, šviesą atspindinčios pudros (2–3 tonais šviesesnės nei tavo veido oda). Tamsia spalva reikėtų tepti skruostikaulius, kaktos viršų, žandikaulio apačią, nosies kraštelius, o šviesią paakių zonoje, kaktos centre, nosies viduryje, lūpų krašteliuose (ten dažnai būna patamsėjusi oda), tarp skruosto ir žandikaulio. Taip galite visiškai transformuoti veido formą! Galite susiaurinti nosį, išryškinti skruostikaulius, paslėpti „aukštą kaktą“ ir pagurklį bei veidą padaryti panašesnį į tobulą ovalo formą. Naudojant kremines tekstūras geriausia spalvas sujunginėti kempinėle ar tam skirtu sintetiniu šepetėliu. Viską reikia užfiksuoti sausomis pudromis. Tačiau norint natūralesnio efekto, kuris tiktų kasdienai, geriau veidą kontūruoti tik sausomis priemonėmis. Veido modeliavimą atlikti namuose gali kiekviena, tereikia žinoti, kokia jūsų veido forma, ką reikėtų paryškinti, ką paslėpti bei tinkamų priemonių ir šepetėlių. 

KONTŪRAVIMAS PAGAL VEIDO FORMĄ

Ovali veido forma

Ovali veido forma pripažinta idealia. Plačiausia veido vieta – skruostikaulių zona, o kaktos ir smakro zonos daugmaž vienodo pločio. Ovalia veido forma apdovanota Megan Fox. 

Megan Fox
Megan Fox
Vida Press

Šiai veido formai ypatingo kontūravimo daryti nereikia, tad norint paryškinti bruožus užteks atlikti šiuos veiksmus:

Tamsia pudra:

Tepk po skruostikauliu. Nuo vidinės ausies link veido centro, pagal reljefą.
Lengvai patamsink nosies kraštelius, taip nosis atrodys tiesesnė.
Lengvai papudruok ties plaukų augimo linija.

Šviesia pudra:

Tepk paakių zoną, taip paslėpsi patamsėjusius ir paburkusius paakius.
Lengvai pašviesink kaktos centrą.
Pašviesink nosies ir lūpų kampučius (šiose vietose dažnai oda būna patamsėjusi ar paraudusi). 
Naudok šviesą atspindinčias priemones (angliškai vadinamas „highlighter“) virš skruostikaulių, kupidono lanko, ant nosies galiuko.

Apvali veido forma

Ši veido forma yra beveik tokio paties ilgio, kaip ir pločio. Nėra jokių aštrių kampų. Ši forma primena kūdikio veidą. Putlūs skruostai, plati kakta, apvalus smakras, šią veido formą turi Selena Gomez.

Selena Gomez
Selena Gomez
Vida Press


Kontūravimas:

Tamsia pudra:

Tepk po skruostikauliu. Įstrižai nuo vidinės ausies link veido centro.
Tamsink smilkinius ir kaktos kraštus, bet ne viršų.
Tamsink žandikaulio kraštus, neprieinant prie smakro. 
Lengvai patamsink nosies kraštelius, taip nosis atrodys tiesesnė.

Šviesia pudra:

Šviesink paakių zoną, taip paslėpsi patamsėjusius ir paburkusius paakius.
Šviesink kaktos centrą.
Šviesink smakro centrą.
Pašviesink nosies ir lūpų kampučius (šiose vietose dažnai būna patamsėjusi ar paraudusi oda). 
Naudok šviesą atspindinčias priemones (angliškai vadinamas „highlighter“) virš skruostikaulių, kupidono lanko, ant nosies galiuko.

Pailga veido forma 

Labai primena ovalą, tačiau yra ilgesnė. Veido skruostikauliai beveik nematomi. Trys veido linijos – kakta, skruostikauliai ir smakro linija yra tokio paties pločio. Šios veido formos atstovė yra Liv Tyler.

Liv Tyler
Liv Tyler
Vida Press

Kontūravimas :

Tamsia pudra:

Tepk po skruostikauliu. Horizontaliai nuo vidinės ausies link veido centro (taip vizualiai sutrumpės veidas).
Tamsink ties plaukų augimo linija.
Tamsink po žandikauliu ir smakru. 
Lengvai patamsink nosies kraštelius, taip nosis atrodys tiesesnė.

Šviesia pudra:

Šviesink paakių zoną, taip paslėpsi patamsėjusius ir paburkusius paakius.
Lengvai šviesink kaktos centrą (tarp antakių).
Pašviesink nosies ir lūpų kampučius (šiose vietose dažnai būna patamsėjusi ar paraudusi oda). 
Naudok šviesą atspindinčias priemones (angliškai vadinamas „highlighter“) virš skruostikaulių, kupidono lanko, ant nosies galiuko.

Apversto trikampio veido forma

Kaktos linija plačiausia veido dalis, smakro – siauriausia. Apversto trikampio veido formos atstovė Kate Hudson. 

Kate Hudson
Kate Hudson
Vida Press

Kontūravimas:

Tamsia pudra:

Tepk po skruostikauliu, nuo vidinės ausies link veido centro.
Tamsink kaktos šonus ir smilkinius.
Lengvai patamsink nosies kraštelius, taip nosis atrodys tiesesnė.

Šviesia pudra:

Tepk paakių zoną, taip paslėpsi patamsėjusius ir paburkusius paakius.
Lengvai šviesink kaktos centrą. 
Šviesink smakro centrą.
Pašviesink nosies ir lūpų kampučius (šiose vietose dažnai būna patamsėjusi ar paraudusi oda).  
Naudok šviesą atspindinčias priemones (angliškai vadinamas „highlighter“) virš skruostikaulių, kupidono lanko, ant nosies galiuko.

Stačiakampė veido forma

Ši veido forma turi labai aiškią žandikaulio liniją. Kampuoti žandikauliai ir beveik tokio paties pločio plaukų linija, kaip smakro linija. Nuostabus pavyzdys yra gražioji Angelina Jolie.  

Angelina Jolie
Angelina Jolie
Vida Press

Kontūravimas: 
Tamsia pudra:

Tepk po skruostikauliu. Horizontaliai nuo vidinės ausies link veido centro (taip vizualiai sutrumpės veidas).
Tamsink kaktos šonus ir smilkinius.
Tamsink žandikaulių kraštus.
Lengvai patamsink nosies kraštelius, taip nosis atrodys tiesesnė.
Šviesia pudra:

Šviesink paakių zoną, taip paslėpsi patamsėjusius ir paburkusius paakius.
Šviesink kaktos centrą.
Šviesink smakro centrą.
Pašviesink nosies ir lūpų kampučius (šiose vietose dažnai būna patamsėjusi ar paraudusi oda).
Naudok šviesą atspindinčias priemones (angliškai vadinamas „highlighter“) virš skruostikaulių, kupidono lanko, ant nosies galiuko.

Rombo arba širdies veido forma

Širdies formos veidas turi akivaizdžiai platesnę kaktos liniją. Rombo formos veidas turi siauras kaktos bei smakro linijas, plačiausia veido dalis yra skruostikauliai. Šių veido formų smakras yra akivaizdžiai siauresnis nei plačiausia veido dalis. Smakro linija ilga ir atsikišusi. Širdies veido formos atstovė Scarlett Johansson. 

Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
Vida Press

Kontūravimas:

Tamsia pudra:

Tepk po skruostikauliu, nuo vidinės ausies link veido centro. 
Rombo formos veidu, kaktos srityje tamsink ties plaukų augimo linija, širdies – tamsink smilkinius ir kaktos šonus.
Lengvai patamsink nosies kraštelius, taip nosis atrodys tiesesnė.

Šviesia pudra:

Šviesink paakių zoną, taip paslėpsi patamsėjusius ir paburkusius paakius.
Šviesink kaktos centrą.
Šviesink smakro centrą.
Pašviesink nosies ir lūpų kampučius (šiose vietose dažnai būna patamsėjusi ar paraudusi oda).
Naudok šviesą atspindinčias priemones (angliškai vadinamas „highlighter“) virš skruostikaulių, kupidono lanko, ant nosies galiuko

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis