Karklės festivalio žvaigždė „Example“: „Paauglystėje į festivalius nevažinėjau, bet dabar aplankiau šimtus“ (INTERVIU)

Rugpjūčio 14-16 d. Karklėje įvyks šeštasis muzikos festivalis „Karklė Live Music Beach“. Vienas pagrindinių šių metų atlikėjų festivalyje – britų reperis ir elektroninės muzikos prodiuseris „Example“. „Bus daugybė energijos ir šokių“, – specialiame interviu „Karklei“ intriguoja muzikantas, pagal kurio dainas šoka Britanija ir visa Europa. Jau kitą savaitgalį šoks ir Karklė.

Susidomėjimas „Karklės“ festivaliu šiemet toks didelis, kad planuotų 10-ies tūkstančių bilietų nepakako – organizatoriai paskelbė apie papildomus 2 tūkst. bilietų, kurie brangs rugpjūčio 11-ąją.

Didelė dalis „Karklės“ lankytojų tikrai žinos „Example“ dainas „One More Day (Stay with Me)“, „Kids Again“ ar kartu su bene populiariausiu šių dienų šokių muzikos kūrėju Calvinu Harrisu įrašytą „We'll Be Coming Back“.

Prieš dešimtmetį karjerą pradėjęs kaip reperis „Example“ pasuko savo kūrybą šokių muzikos kryptimi ir tapo vienu svarbiausių šios scenos dalyvių Jungtinėje Karalystėje ir visoje Europoje. Antrasis jo studijinis albumas „Won't Go Quietly“ pakilo į pirmąją vietą Jungtinės Karalystės šokių muzikos tope, tokią pačią sėkmę pakartojo ir ketvirtasis „Example“ albumas „The Evolution of Man“.

„Example“ nesvetimi ir festivaliai – nors paauglystėje nebuvo festivalių fanas, dabar jis jau yra grojęs didžiausiame britų muzikos festivalyje „Glastonbury“ ir daugelyje kitų.

Koncertuoja jis į sceną žengia kartu su didžėjumi „DJ Wire“. Jiedu į savo šou įtraukia ne tik autorines, bet ir kitų mėgstamų atlikėjų dainas – kad publika patirtų dar didesnį malonumą.

Į Lietuvą „Example“ atvyks ne tik kaip patyrusi šokių muzikos žvaigždė, bet ir kaip besimokantis tėvas: šią žiemą jiems su žmona, Australijos modeliu Erina Gleave gimė sūnus.

Apie muziką, festivalius ir tėvystę – specialus Ellioto Gleave'o – toks yra tikrasis „Example“ vardas – interviu „Karklei“ ir Lietuvai.

Kelionė į Karklę bus pirmas kartas Lietuvoje?

Taip, niekada čia nebuvau anksčiau. Dėl to nekantrauju atvykti ir pamatyti šalį. Ne itin daug žinau apie Lietuvą – reikės šiek tiek pasiskaityti!

Ko Karklės publika gali laukti iš „Example“ pasirodymo?

Būsime kartu su „DJ Wire“. Grosime didžiausius mano hitus, naujo albumo „Live Life Living“ dainas, kitų atlikėjų klasikines reivo dainas, remiksus ir dabartinius klubų „bangerius“. Per tą valandą išgirsite daug muzikos. Bus daug energijos ir šokių.

„One More Day (Stay With Me)“ yra turbūt populiariausia jūsų daina Lietuvoje, ją nuolat groja radijo stotys. Kaip ją parašėte?

Tikrai? Nežinojau! Būtinai ją įtrauksiu į pasirodymą. Tai buvo labai populiarus singlas. Parašiau ją kai susipažinau su savo žmona, bet turėjau su ja atsisveikinti ir skristi iš Australijos atgal į Londoną.

Esate sakęs, jog tai, ko išties norite pasiekti savo muzika – kad žmonės galėtų šokti klubuose ir festivaliuose. Ir jums tai tikrai pavyksta. Kokia yra geros šokių muzikos dainos paslaptis?

Taip, aš tiesiog noriu kurti tokią muziką, kuria žmonės galėtų mėgautis visame pasaulyje. 2005-aisiais karjerą pradėjau kaip reperis, bet nuo 2009-ųjų mano muzika vis labiau suko elektroninės muzikos kryptimi. Pradėjau dainuoti. O kalbant apie dainų rašymą – viskas susiveda į masyvius „rifus“ ir „drop'us“ bei žodžius, kuriuos visi galime dainuoti kartu.

Kiek hiphopas jums vis dar svarbus?

Tai vis dar yra muzika, kurios dažniausiai klausau pats: Kanye West, Kendrick Lamar, Drake, J Cole. Man patinka klausytis kitų žmonių istorijų, išgirsti jų nuomones – o repo muzikoje papasakojama daugybė istorijų. Mano šeštasis albumas, kuris jau beveik baigtas ir tuoj bus išleistas – jame praktiškai tik mano repavimas. Ne tiek daug dainavimo. Bet muzika vis dar elektroninė.

Greta kitų svarbiausių šių metų Karklės atlikėjų yra britai „Rudimental“, kanadietis Tiga. Kaip jums ši kompanija?

Esu didelis Tiga fanas, bet dar niekada jo nesutikau gyvai. O „Rudimental“ yra draugai. Prieš keletą savaičių grojome kartu „Wembley“ stadione Britanijoje, apšildėme Edą Sheeraną.

Ar kai buvote paauglys važiuodavote į muzikos festivalius?

Tiesą sakant – ne. Bet kartais eidavau į koncertus, tokių grupių kaip „Wu-Tang Clan“, „The Chemical Brothers“ ar „Oasis“. Bet kaip muzikos klausytojas buvau tik viename muzikos festivalyje. Už tai pats jų jau sugrojau šimtus. Kartais pats išeinu pasivaikščioti po festivalį, kuriame groju – kad suprasčiau, koks jausmas būti publikoje.

Lietuvoje vis daugiau žmonių atranda festivalius kaip būdą smagiai praleisti laiką ir pasiklausyti geros muzikos. Ką patartumėte žmonėms, kuriems „Karklė“ bus pirmasis muzikos festivalis?

Tiesiog pasiduokit festivalio tėkmei. Per daug neplanuokit, nesistenkit visko suderinti iki smulkiausių detalių. Leiskit įvykiams klostytis natūraliai. O taip pat – gerkit daug vandens ir nenudekit saulėje.

Šią žiemą tapote tėvu. Sveikiname! Ar tai kaip nors paveikė jūsų muzikinę karjerą?

Ačiū! Tai nuostabus jausmas. Daugelį naujo albumo dainų parašiau Australijoje šį sausį, vos gimus sūnui. Tuo metu be galo norėjau tiesiog išeiti pasilinksminti, tad apie tai yra ir nemažai naujo albumo dainų – apie prisiminimus iš vakarėlių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis