3 grožio faktai, apie kuriuos tau niekas nepasakojo

Visi gerai žinome, kad odą ir plaukus būtina drėkinti, o deginantis paplūdimyje privalu naudoti apsauginį kremą nuo saulės. Tačiau netrūksta įdomių grožio faktų, kuriuos tiesiog privalu žinoti, net jei apie tai dar niekas nepasakojo.

Taigi, „Dove“ prekės ženklo vadovė Julija Kravčenko atskleidžia penkis svarbiausius faktus apie odos ir plaukų priežiūrą, kuriuos tiesiog būtina žinoti norint džiaugtis spindinčiu grožiu šiandien ir bėgant metams.

Neigiamas saulės poveikis gali pričiupti ir po daugelio metų

Šilta saulė tikrai maloni, tačiau reikia būti atsargiems. Kiekvienas pasimėgavimas saulės voniomis gali nemaloniai atliepti net ir po kelerių metų. „Jei šiandien nebūsite pakankamai atsargūs, bėgant metams galite nemaloniai nustebti. Iš tiesų, saulės spinduliai mūsų odą veikia kur kas giliau nei galvojame – jie išsausina odą, kuri pritrūkusi drėgmės nebegali taip greitai atsinaujinti, todėl ima ne tik seniau atrodyti, bet ir iš tiesų greičiau senti. Be to, saulė turi įtakos ir pigmentinėms dėmėms bei odos tekstūros nelygumams, kurie paprastai išryškėja bėgant metams“, – paaiškina J. Kravčenko. Dėl to, pasak jos, taip svarbu savo oda rūpintis atsakingai – saikingai mėgautis saule, naudoti apsaugines priemones ir nepamiršti jos drėkinti.

Miegas yra šventa

„Nakties poilsio metu visas kūnas pasikrauna naujų jėgų, ne išimtis ir oda. Miego metu oda atsinaujina ir siekia sumažinti per dieną susikaupusių kenksmingų veiksnių, tokių kaip užterštumas ar prasta mityba, poveikį. Dėl to ne tik be galo svarbu kokybiškam nakties miegui skirti pakankamai laiko, bet ir padėti odai pasisemti naujos energijos – t.y. ją intensyviai sudrėkinti ir pamaitinti prieš gulantis miegoti“, – sako J. Kravčenko. Pašnekovė mano, kad giliai drėkinantis kūno kremas ar losjonas turėtų tapti neatsiejama kasdienės grožio rutinos dalimi.

Jautrumas – tai ne odos tipas

Žinoma, kad yra skiriami keturi pagrindiniai odos tipai – normali, sausa, riebi ir mišri. Kai kurios moterys prie šių odos tipų priskiria ir jautrią odą, su kurios sudirgimu bergždžia kovoti, mat tai įgimta. „Deja, tai nėra visiška tiesa. Jautrumas tai labiau odos būklė nei jos tipas, kurią gali sukelti įvairiausi gyvenimo būdo ar odos priežiūros veiksniai kaip, pavyzdžiui, skutimas, drėgmės trūkumas ar kai kuriuose kosmetikos produktuose esantis alkoholis. Visi šie veiksniai jums nė neįtariant veikia odą ne tik iškart, bet ir per ilgą laiką dėl ko ilgainiui atsiranda odos išsausėjimas ir jautrumas, kuris tik dar labiau veikia ir taip sudirgusią odą“, – sako J. Kravčenko. 

„Tačiau su tuo galima kovoti renkantis kokybiškas odos priežiūros priemones, kurios pasižymi raminančiomis ir odą puoselėjančiomis savybėmis. Palepinkite odą ją puoselėjančiais vertingais aliejais, giliai drėkinančiu losjonu ar kremu ir stenkitės vengti ją sausinančių produktų, pavyzdžiui, muilo ar valiklių, kurių sudėtyje yra alkoholio. Skutimo ar depiliacijos procedūrų metu atminkite odą sudrėkinti kremu tiek prieš, tiek po procedūros“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis