5 filmai, kurie privers tavo širdį plakti greičiau

Nors dabar kinuose vyrauja specialiųjų agentų ar šnipų temos, tačiau karts nuo karto pasirodo ir keletas filmų, skirtų blogiesiems tokių juostų veikėjams. Arba jei tiksliau, kartais galima išvysti ir juostų apie samdomus žudikus. Tiesa, ne visos tokios juostos yra perkeltos iš kompiuterinių žaidimų, todėl būtent ši savaitgalio premjera yra tuo ypatinga. Ta proga šį savaitgalį norime parekomenduoti jums penkis filmus, kuriuose dominuoja samdomi žudikai.

1. „Hitmanas. Agentas 47“ (angl. „Hitman. Agent 47“)

Juostos siužetinė linija sukasi apie klonuotą profesionalų žudiką numeris 47, kuriam tenka stoti prieš organizaciją, sukūrusią jį ir daugelį kitų panašių bebaimių žudymo mašinų. Pagrindiniam veikėjui teks slapstytis, persirenginėti, apgalvoti kiekvieną savo veiksmą ir, kas svarbiausiai, tyliai žudyti. Būtent to ir buvo pasigedę prisiekusieji žaidimų serijos gerbėjai 2007 metais, kuriems naujojo filmo kūrėjai už patirtą diskomfortą žada atsilyginti su kaupu.
Anksčiau sukurtas filmas labai nuvylė tiek kompiuterinių žaidimų gerbėjus, tiek paprastus kino žiūrovus. Nepaisant to, naujoji dalis žada kažką naujo. Filme bus atkurta tikrai autentiška atmosfera, rodomas ypatingai geras ir kokybiškas veiksmas, praturtintas specialiaisiais efektais. Galbūt gilesnio turinio ieškantys žiūrovai ne itin apsidžiaugs, bet smagiai laiką tikrai bus galima praleisti.
Pagrindinius vaidmenis filme atlieka Rupertas Friendas, Hannah Ware, Zachary‘is Quinto, Michaela Caspar ir kiti.

2. „Nakties įkaitas“ (angl. „Collateral“)

Vieną niekuo neišsiskiriančia naktį į taksisto Makso mašiną atsisėda paslaptingas, šiek tiek žilstelėjęs keleivis, kuris pažada vairuotojui sumokėti nemenką pinigų sumą, jei jis jam skirs visą naktį ir vežios po nurodytas vietas. Nieko blogo neįtardamas Maksas pasiryžta šiam, iš pirmo žvilgsnio, lengvam uždarbiui. Deja, jis nežino, jog į jo mašiną atsisėdo pavojingas ir nenuspėjamas samdomas žudikas.
Nuo pat pirmų akimirkų įtampą keliantis filmas sugeba išlaikyti dėmesį iki pačių paskutinių juostos sekundžių. Filme puikiai atskleidžiami herojai, jų dvilypiškumas, kaip besiklostančios situacijos keičia žmogų iš gero į blogą ir atvirkščiai. Išties stiprus trileris, kuris turėtų pavergti bet kurį šio žanro ir pagrindinius veikėjus įkūnijančių aktorių gerbėjus.
Vaidmenis filme atlieka Tomas Cruise‘as, Jamie‘is Foxxas, Jada Pinket Smith, Markas Ruffalo, Peteris Bergas ir kiti. 

3. „Šakalas“ (angl. „The Jackal“)

Rusų mafijozas po brolio nužudymo Maskvoje baisiausiai įsiunta ir nusamdo legendinį samdomą žudiką Šakalą, kurio niekas nėra matęs ir jis yra didžiausias visų pasaulio vyriausybių saugumo agentūrų siaubas. Kaip šmėkla išmykstantį žudiką gali sulaikyti tik vienas asmuo – buvęs Airijos respublikonų armijos snaiperis. Pastarasis, sužinojęs, kad Šakalo taikinys yra FTB direktorius, bando sulaikyti nuožmų žudiką, kol jis neatliko savo užduoties.
Tai turbūt vienas ikoniškiausių vaidmenų, kurį atliko aktorius Bruce‘as Willisas. Žinoma, kalbant be Džono Makleino iš „Kieto riešutėlio“. Bet kokiu atveju, šiame filme kuriama istorija nėra jau visiškai banali, juostoje sugeba išlaikyti protingą veiksmą, geras suktybes ir aukštą štampą būtent tuomet, kada ji ir yra reikalinga. Tai gana neblogas filmų apie samdomus žudikus pavyzdys, kurį žino daugiau mažiau visi antrą dešimtį perkopę kino mėgėjai, bet jei yra nemačiusių, šis filmas tikrai rekomenduotinas.
Pagrindinius vaidmenis juostoje atliko Bruce‘as Willisas, Richardas Gere‘as, J. K. Simmonsas, Jackas Blackas, Mathilda May, Diane Venora ir kiti.

4. „Žudikas“ (angl. „The Killer“)

Nužmus samdomas žudikas Džefris Čou užsiima paskutinį darbą savo karjeroje, kad galėtų ramiai gyventi ir rūpintis savo mergina Džene. Kai darbdaviai jį išduoda ir siekia pašalinti, jis apjungia jėgas su jį persekiojančiu inspektoriumi Li. Kartu, naujieji porininkai stoja į kovą su juos pašalinti norinčiais gangsteriais.
Iš Honkongo atkeliavęs ypatingai stiprus veiksmo filmas, kurį pristato gerai visame pasaulyje žinomas režisierius Johnas Woo. Savo karjeroje jis pristatė ne vieną žinoma filmą – „Dviveidis“ (angl. „Face/off“), „Neįmanoma misija 2“ (angl. „Mission Impossible 2“) ir, jau minėtą, „Žudiką“. Režisierius išlaiko savo stilių ir suteikia tikrą veiksmo bombą, kurioje kiekvieną akimirką kažkas vyksta. Be gero veiksmo filme gerai plėtojamas pagrindinis herojus ir jo vidinės problemos.
Pagrindinius vaidmenis filme atlieka Yun-Fat Chow, Danny‘is Lee, Sally Yeh, Kennethas Tsangas ir kiti.

5. „Leonas“ (angl. „Leon“)

Kai dvylikametės Matildos tėvas ir brolis nužudomi tėvo darbdavių, buvusio narkotikų pardavėjo dukra privalo prisiglausti pas samdomą žudiką. Jis, mergaitės prašymu, ima ją mokyti žudiko amato, kad atėjus metui ji galėtų atkeršyti korumpuotam Narkotikų agentūros agentui, dėl jokios priežasties nužudžiusiam ir jos nekaltą brolį.
Šis filmas yra ypatingas tuo, kad labai gerai išplėtoja veikėjų portretus. Čia žiūrovais žaidžiama taip, kad filmo pabaigoje galiausiai jaučiamas gailestis samdomam žudikui. Jaunoji mergaitė tiesiog nepriekaištingai parodo savo tobulėjimą ir evoliuciją. Taip pat gerai perteikiamas ir psichopato korumpuoto agento įvaizdis. Visus šiuo gilius veikėjus suriša tvirta ir įdomi siužetinė linija, nepaleidžianti iki pat filmo pabaigos.
Pagrindinius vaidmenis filme atlieka prancūzų aktorius Jeanas Reno, būtent šiame filme debiutavusi ir tobulai pasirodžiusi Natalie Portman, gerai žinomas britų aktorius Gary‘is Oldmanas ir kiti.

Daugiau filmų rasi www.buvaukine.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis