10 mitų apie vidurinę mokyklą, kuriais daug kas tiki

Mokymasis vidurinėje mokykloje ne vienai įsimins visą gyvenimą. Draugai, pirmosios meilės, įdomios, o gal priešingai - ne itin įdomios pamokos... Vis dėlto apie vidurinę mokyklą sklando mitų, kuriuos būtina išsklaidyti.

1. Mokykloje tu būtinai turi susirasti vaikiną. Tikrai nėra taip, jog mokykloje privalai sutikti savo meilę. Gal ją sutiksi studentaudama? O gal dar vėliau? Kiekvienai merginai laikas meilei ateina skirtingu laiku, todėl nesilygiuok į kitas.

2. Privalai mokykloje būti populiaria ir įsilieti į populiariųjų kompaniją. Tikrai neprivalai būti ta, kuriai būtina tapti populiaria. Jei tokioje kompanijoje jautiesi nejaukiai - kam save varžyti?

3. Į užklasinį būrelį eina tik moksliukai. Būrelius lanko tikrai ne vien moksliukai. Juk būrelyje gali atsiskleisti tavo geriausi asmenybės bruožai, be to, gali atrasti daug teigiamų savo pusių.

4. Geriausiai klasės draugei gali patikėti net asmeniškiausias paslaptis. Kaip bebūtų, klasės draugei verčiau neišplepėti visų savo paslapčių, ypač susijusių su tėvais. Jei susipyksite, tavo paslaptys gali išaiškėti visai klasei...

5. Tau nebūtina bendrauti su klasės draugais, juk vistiek išsiskirsite. Nebūtina sutarti su kiekvienu klasioku - tai paprasčiausiai neįmanoma, tačiau palaikyti gražų ryšį reikia. Kas žino, gal vėliau susitiksite klasės susitikimuose? Vėliau mokyklos laikų ir draugų net nepasiilgsi!

6. Visų mėgiamos merginos yra niekšelės. Net ir populiarios bei visų dievinamos merginos gali būti nuoširdžios ir paprastos. Aišku, yra tokių, kurios dėl savo, kaip populiariųjų, statuso, yra linkusios išaukštinti viena kitą, tačiau yra ir visai paprastų merginų.

7. Tu PRIVALAI sekti naujausias mados tendencijas. Naujausias mados tendencijas privalo sekti dizaineriai, tačiau jei esi vidurinės mokyklos moksleivė, vargu, ar tau būtina sekti kiekvieną mados naujieną.

8. Vidurinės mokyklos gyvenimas tapatinasi su serialų scenarijais. Kad ir kaip mėgtum populiarius serialus, serialų scenarijai niekuomet neatitiks realybės, todėl tau nebūtina lygiuotis į serialų herojus.

9. Vidurinėje gali mokytis visai nedaug, pasimokysi studentaudama. Priešingai, būdama studentė turėsi tik dar daugiau atsakomybių ir darbų, todėl ir laiko pasimokyti mažės. Kol gali, išnaudok mokyklos laiką mokydamasi ir siekdama savo tikslų.

10. Visi mokytojai yra super griežti. Jei ateini į naują mokyklą, ko gero, baiminiesi griežtų mokytojų, o gal net ir mokydamasi jau senokai bijai paklausti ko nors mokytojo, kuris atrodo tau piktokas. Nesibaimink prieiti prie mokytojo. Geriau tai daryk po pamokos, tylesnėje aplinkoje. Pamatysi, kiekvienas mokytojas atsakys į tau rūpimus klausimus, tik nereikia jo bijoti klausti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis