3 būdai: kalorijų neskaičiuosi, o svoris kris (FOTO)

Mokslininkai patvirtino - yra trys efektyvios dietos, kurios nereikalauja daug pastangų. Nei kalorijų skaičiuoti, nei arti sporto salėje tau visai neprireiks - pasirodo, reikia tik fotoaparato, patogios lovos ir... vaikino.

ŽIŪRĖJIMO Į MAISTO NUOTRAUKAS DIETA. Skamba gal visiškai absurdiškai, tačiau žiūrėjimas į maisto nuotraukas lieknina. Tai net įrodė patyrę mokslininkai. Jie atliko eksperimentą - dalyvių buvo paprašyta keletą minučių žiūrėti į keptų bulvyčių ir šokoladinio pyrago nuotraukas ir net 70 procentų tyrimo dalyvių po ilgo spoksojimo patiekalų nebenorėjo!

Pasirodo, tokiu būdu galima puikiai apgauti smegenis - net jei skrandis gurgia, smegenys gauna signalą apie matomą maistą ir valgyti norime mažiau. Mokslinininkai net siūlo kiek absurdišką būdą - nusifotografuoti mėgstamą maistą, žiūrėti į jo nuotrauką keletą minučių ir vėliau valgyti. Anot jų, pamatysi - suvalgysi mėgstamų ledų kur kas mažiau. Hm, taip ir įsivaizduojame kavinėje sėdinčią panelę ir spoksančią į maistą kaip užburtą...

Žiūrėjimas į maisto nuotrauką
Žiūrėjimas į maisto nuotrauką
Fotolia nuotr.

MIEGO DIETA. Esi mėgėja kone iki paryčių kiurksoti prie kompiuterio ekrano? Galimas variantas, jog vykdai anti miego dietą. Mat miego dieta apsiriboja tuo, jog privalai paprasčiausiai daugiau miegoti. Pasirodo, žmonės, kurie mažiau miega, yra žymiai alkanesni ir net yra linkę daugiau užsisakyti kavinėse ar nusipirkti parduotuvėje maisto.

Miegant taip pat tirpsta kalorijos, o ir valgyti miegodama juk negali. Todėl miegok į valias - ir valgyti mažiau norėsi, ir mažiau apsnūdusi būsi.

Miegas ir maistas
Miegas ir maistas
Fotolia nuotr.

MEILĖS DIETA. Įsimylėjus ne tik gerėja nuotaika, bet ir tirpste tirpsta kilogramai. Mokslininkai aiškina tai tuo, jog mylint išeikvojama daugiau energijos, be to, nuolatos dalinamasi maistu. Todėl kalorijas meti šalin, o ir maisto suvartoji mažiau. Žinoma, prisideda ir nuolatinis džiugesys dėl simpatijos - tuomet net valgyti nebesinori! O kur dar bučiniai, ilgi pasivaikščiojimai parkuose... taip ir dega kalorijos. Ar ne pati geriausia dieta?

Draugavimas
Draugavimas
Fotolia nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis