Garsus Lietuvos makiažo meistras: akis bado populiari tendencija (FOTO)

Rudeninis makiažas dažniausiai kardinaliai skiriasi nuo vasarinio. Vasarą dažna mergina renkasi saikingesnį makiažą, o rudenį į makiažo olimpą atkeliauja tamsesnės, sodresnės spalvos. Vis dėlto su makiažu mokykloje ar universitete nevertėtų persistengti - tad ką pasirinkti?

Apie rudens makiažo tendencijas šneka „Kukla Beauty Box“ vizažistas Povilas Staniulionis.

Povilas Staniulionis
Povilas Staniulionis
Asmeninio albumo nuotr.

Povilai, kokios makiažo tendencijos vyrauja šį sezoną – atspalviai, makiažo technikos?

Šį rudenį vis dar išlieka madingi jau klasika tapę raudonos spalvos lūpų dažai. Tačiau „viršų ima“ nauja mada - ypač tamsios, beveik juodos spalvos lūpos. Taip pat įvairių formų akių pravedimai - nuo plonų vos pastebimų iki ryškių storų.

Akių makiaže dominuoja sunkaus metalo atspalviai, tiek pravedimuose, tiek akių šešėliuose. Vis dar nepamirštamas ir dūminis akių makiažas, tačiau šįkart ypatingą dėmesį reikėtų skirti tamsių spalvų skaidymui. Rezultatas - intensyvi, bet tuo pačiu ir švelniai atrodanti spalva.

Taylor Swift
Taylor Swift
Vida Press

AnnaSophia Robb
AnnaSophia Robb
Vida Press

Ypatingai populiarūs tapo švelniai oranžiniai - persikiniai skaistalai. Ir bene didžiausias sezono „topas“ yra kuo natūralesnis, švelnesnis, vos pastebimas makiažo pagrindas. Vis daugiau garsių kosmetikos gamintojų (MAKE UP FOR EVER, MAC) skuba tai pristatyti savo klientams.

Karlie Kloss
Karlie Kloss
Vida Press

Kokį makiažą patartum rinktis panelei, einančiai į mokyklą ar universitetą?

Kuo natūralesnį, per daug neiššaukiantį. Galbūt tiesiog paslepiantį trūkumus, o ne itin pabrėžiantį privalumus (pasilikime tai vakarui). Juk einame mokytis, o ne parodyti save.

Jaunoms merginoms itin aktualus antakių grožis. Kokie antakiai šį sezoną bus ant bangos – ar vešlius antakius iš tiesų pakeis kuklesni, kiek pabalinti antakiai?

Antakių tendencija išlieka praktiškai ta pati - švelnūs, pilni antakiai. Greičiausiai reikėtų pamiršti pincetą, o vietoj jo nusipirkti antakių šukytes bei antakių želę, norint suteikti jiems daugiau natūralumo ir jaunatviškumo.

Cara Delevingne
Cara Delevingne
Vida Press

Dažna panelė rudenį susiduria su odos problemomis – šerpetojimu, sausėjimu. Kaip patartum rūpintis veido oda rudenį?

Svarbiausia tinkamai prižiūrėti odą. Nepamiršti jos drėkinti, naudoti įvairius kremus bei bent kartą per savaitę nušveisti šveitikliu. Ant išsausėjusios, šerpetotos odos jokia pudra neatrodys gražiai.

Kokią veido dalį vertėtų ryškinti rudens sezonu – lūpas, akis, skruostikaulius, o gal būtina ryškinti viską?

Galima ryškinti viską arba tam tikrą veido dalį atskirai. Svarbu, kad bendrai makiažas neatrodytų perkrautas, o mergina nesiųstų žinutės aplinkiniams: „Ant veido sudėjau viską, ką turėjau“.

Kokias pastebi dažniausias Lietuvos panelių makiažo klaidas ir kaip būtų galima jų išvengti?

Pastaruoju metu ypač populiarus tapo veido modeliavimas. Akį bado pernelyg dideli spalviniai kontrastai veide, kurie atrodo itin nenatūraliai. Patarčiau nepersistengti ir bruožus stengtis ryškinti švelniau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis