5 didžiausi mitai apie veido valymą: tiesą atskleidžia kosmetologė

Veido odos problemos aplenkia tik laimingąsias. Daugelis jaunų panelių skundžiasi jaunatviniais spuogeliais, kurie ne vienai apkartina gyvenimą.

Vienas iš būdų, kaip panaikinti spuogelius ir pagerinti odos būklę, yra veido valymo procedūra. Regis, ši kosmetologinė procedūra turi daugybę pliusų - oda tampa skaistesnė, švaresnė, apmažėja inkštirų skaičius. Vis dėlto egzistuoja ir nuomonė, jog atliekant veido valymą galima ne tik nauda, tačiau ir neigiamos pasekmės.

Šį kartą veido valymą, atliekamą savo pačių rankomis, palikime nuošalyje. Mūsų susidomėjimo centre - veido valymo procedūros kosmetologės kabinete.

Nors toks veido valymo būdas atrodo saugus, vis dėlto ne vienai merginai kyla abejonių jį atliekant. Kokie neigiami dalykai daugiausiai vyrauja, kalbant apie veido valymą kosmetologės kabinete?

1. Turiu ir taip nemažai spuogelių, o po veido valymo procedūros jų gali dar padaugėti.

2. Atlikus veido valymą pas kosmetologę, bėrimas gali dar labiau suaktyvėti.

3. Veido valymo procedūra gali sukelti baisius uždegimus, kurie gali turėti rimtų pasekmių.

4. Veido valymo procedūra netikama jaunai odai, nes gali ją tik pažeisti ir sudirgtinti.

5. Veido valymas tik paspartina aknę, nes dažnai net ir profesionalų yra atliekamas netinkamomis priemonėmis.

Ar tai tiesa?

Komentuoja kosmetologė Akvilė Martinkutė.

Vyrauja klaidinga nuomonė, kad veido valymo procedūra gali paūminti problematiškos odos būklę, arba jei žmogui nebuvo atlikta šį procedūra, ją atlikus reikės nuolat kartoti, nes bėrimo elementai suaktyvės, tačiau taip nėra.

Veido valymas yra higieninė odos procedūra, kurios tikslas pašalinti negyvų ląstelių sluoksnį, užsikimšusias poras, atvirus bei uždarus komedonus (inkštirus) bei uždegiminius darinius.

Oda yra sudaryta iš trijų pagrindinių sluoksnių :

1) Epidermio
2) Dermos
3) Hipodermos arba poodinio ląstelyno

Visi procesai kurie vyksta epidermyje, vyksta ir dermoje (tikrojoje odoje), kurios mes nematome plika akimi. Veido valymo tikslas yra ne tik pagerinti estetinę odos būklę, tačiau ir pagerinti naudojamų kosmetinių priemonių skvarbumą į gilesnius odos sluoksnius. Veido priežiūros priemonių tikslas pasirūpinti oda ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus.

Kad ir su kokiomis veiksmingomis biologiškai aktyviomis medžiagomis bus mūsų veido priežiūros priemonės, jos tinkamai neatliks savo funkcijos ir nepateks į gilesnius odos sluoksnius, jei oda bus užteršta, ir savo funkciją atliks labai minimaliai. Tam reikalingas odos giluminis valymas, kurį atlieka specialistas (kosmetologas arba dermatologas).

Iš tiesų, jei veido valymas bus atliktas neprofesionaliai (savarankiškai namuose pirštais, nesteriliais įrankiais, specialistui nedezinfekavus odos po procedūros) gali būti, kad bėrimo elementai suaktyvės ir odos būklė pablogės, todėl rekomenduojama kreiptis pas kvalifikuotus specialistus kurie informuos apie procedūros indikacijas ir kontraindikacijas.

Šiandieninė rinka siūlo įvairias veido valymo technikas bet kokiam odos tipui, ir būklei: mechaninis – giluminis odos valymas, veido valymas ultragarso aparatu, cheminiai – rūgštiniai pilingai ir kit. Esant odos būklės pakitimams, nustačius tikslią diagnozę, specialistas paskira gydymą (procedūras), ir jo kursą kiekvienam pacientui (klientui) individualiai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis