Neįtikėtina: šešiolikmetė lietuvė padarė tai, apie ką kiti tik svajotų (FOTO)

Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo „Pagalba Lietuvos“ vaikams stipendininkė, šešiolikmetė Neringa Levinskaitė – pirmoji mokinė Lietuvoje, tapusi aukštosios mokyklos studente. Daugkartinė tarptautinių ir respublikinių matematikos olimpiadų prizininkė N. Levinskaitė nuo šio rudens Kauno technologijos universitete kartu su pirmakursiais pradeda mokytis Taikomosios matematikos studijų programoje.

Rugsėjo 16 d. Kauno technologijos universitete (KTU) jaunajai mokslininkei buvo iškilmingai įteiktas klausytojo pažymėjimas. Toks pažymėjimas gimnazistams, gebėjimais aplenkusiems laiką ir bendraklasius, atvers galimybes save realizuoti mokslinėje veikloje, laboratorijose ar naudojantis KTU teikiamomis prieigomis prie mokslinės informacijos.

KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto dekanės Bronė Narkevičienė teigimu, idėja suteikti galimybę išskirtinių gabumų moksleiviui mokytis kartu su studentu gimė jau prieš kurį laiką.

„Užsienio šalyse tokia praktika egzistuoja gana seniai. Pavyzdžiai rodo, kad tokie žmonės jų pasirinktose srityse žymiai greičiau padaro karjerą, – teigė KTU docentė. – Ankstyvos studijos universitete Neringai sudarys sąlygas sparčiau ateiti į profesinės veiklos pasaulį ir įgyti laiko pranašumą. Neringa ne tik labai gabi, bet ir drąsi – ne kiekvienas ryžtasi išbandyti tai, kas nauja, o nauji dalykai iš žengiančiųjų priekyje visuomet reikalauja papildomų pastangų ir jėgų“.

Neringa Levinskaitė
Neringa Levinskaitė
Organizatorių archyvas

Jauniausia studente Lietuvoje tapusi Neringa savo gyvenimą sieja su matematikos mokslais, kurie yra jos didžiausia aistra. Jiems mergina skiria beveik visą savo laisvalaikį. Taip pat Neringa domisi fizika, literatūra, programavimu, supranta keturias ir pradėjo mokytis penktosios užsienio kalbos. Vasarą žinias tobulinusi Rusijoje pas geriausius Pasaulio matematikus, savo talentą šešiolikmetė demonstruoja vis aukštesnio lygio jaunųjų mokslininkų čempionatuose – ji yra Vidurio Europos, Europos mergaičių, Lietuvos moksleivių matematikos olimpiadų sidabro prizininkė, II-ąją vietą mergina pelnė Kazicko kompiuterininkų forume, III-ąją Lietuvos moksleivių komandinės matematikos olimpiadoje.

„Norėčiau padėkoti visiems mane parėmusiems žmonėms, o ypatingai savo tėvams, kurie mane palaiko kiekviename gyvenimo žingsnyje. Prie mano pasiekimų taip pat labai prisidėjo KTU gimnazijos mokytojas Leonas Narkevičius. Jis man suteikė daug vertingų žinių ir motyvacijos siekti užsibrėžtų tikslų net ir tuomet, kai pristigdavo jėgų. Būtent jo pastūmėta ryžausi mokytis matematikos universitetiniu lygiu“, – sakė N. Levinskaitė.

Neringos Levinskaitės sveikinimas
Neringos Levinskaitės sveikinimas
Organizatorių nuotr.

Jaunoji studentė teigė gyvenime siekianti vadovautis mintimi, kurią po labai nesėkmingo dalyvavimo konkurse išsakė jos mokytojas L. Narkevičius. „Gyvenimas – kaip sinusoidė, pasiekus žemiausią tašką reikia kilti aukštyn. Sinusoidė matematikui yra ypatingai graži. Tikiu, kad gyvenimas nuostabus kaip šios funkcijos grafikas“ – šypsojosi N. Levinskaitė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis