4 išvaizdos ypatybės, kurios pakelia pasitikėjimą savimi

Garsi JAV kūno kalbos specialistė Tonya Reiman atskleidžia, kaip išvaizdos ypatybės gali padidinti pasitikėjimą savimi.

Anot jos, svarbiausia - tai, kaip žmogus reprezentuoja save aplinkiniams. Tai reiškia, jog norint atrodyti savimi pasitikinčiai, būtina atkreipti dėmesį ne tik savo kalba, manieromis, bet ir atitinkamais išvaizdos elementais. Kokie yra pagrindiniai pasitikėjimo savimi rodikliai, remiantis specialiste Tonya Reiman?

Atpalaiduok savo veido raumenis. Įsitempusi asmenybė žmones gąsdina, atstumia. Tonya teigia, jog visų pirma turi išmokti atpalaiduoti savo veido raumenis. Giliai įkvėpk, nusiramink ir stenkis neparodyti, jog giliai širdyje šiek tiek jaudiniesi.

Šypsokis. Šypsena, remiantis Tonya, yra vienas svarbiausių pasitikėjimo savimi rodiklių. Šypsena - tikrų tikriausia cheminė reakcija, kuri kitą žmogų veikia teigiamai. Ji rodo, jog esi atsipalaidavusi, nurimusi, optimistiškai į viską žvelgi, drąsiai prisileidi kitus žmones.

Šiek tiek pakelk galvą. Pasirodo, ėjimas iškelta galva būdingas ne tik pasipūtusioms merginoms. Tanya pataria vos vos, nepastebimai pakelti smakrą, kai esi naujoje kompanijoje ar susitinki su nauju žmogumi. Vos pastebimas galvos kilstelėjimas nusakys, jog esi tvirta, savo nuomonę turinti asmenybė, kuriai sunku paprieštarauti.

Nepamiršk kvepalų. Tanya teigia, jog labai dažnai mus pakeri ne žmogaus išvaizda, o jo kvapas. Todėl ji skatina nepamiršti pasikvepinti mėgstamais, asmenybę pabrėžiančiais kvepalais. Tanyos teigimu, labiausiai savivertę kelia vanilės, sandalo, muskuso kvapai, mat jie aiškiausiai užuodžiami. Žinoma, su kvepalais persistengti nereikėtų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis