10 patarimų, kaip išrinkti gerą Kalėdų dovaną

Rudens sezonui skaičiuojant paskutines dienas, ne vienai merginai iškyla klausimas, ką artėjant gražiausioms metų šventėms reikės dovanoti artimiems žmonėms.

Pateikiame dešimt patarimų, kurie padės nepasimesti renkant dovanas ir padovanoti tai, ko tikrai trokšta tau brangus žmogus.

1. Neskubėk. Nepasilik dovanų pirkimo paskutinei minutei, tačiau ir nelėk akis išdegusi vos prasidėjus dovanų pirkimo karštinei. Tinkamai apsvarstyk, kam trokšti dovanoti dovaną. Nesiblaškyk ir išsirink tokį dovanojimo būdą, kuris tau atrodo tinkamiausias. Gal mėgti dovanoti dovanas - staigmenas? O gal labiausiai prie širdies tau dovanoti tai, ką pagaminai pati? Nuspręsk ir tik tuomet pradėk rinkti dovaną.

2. Apgalvok, ko tikrai galėtų nori žmogus, kuriam dovanoji dovaną. Kas jam patinka? Ko šiuo metu jis galėtų norėti? Kas šiais metais jį labiausiai žavėjo? Visų pirma, pradėk nuo to, kas galėtų rūpėti artimam žmogui.

3. Neišlaidauk. Nebūtina išleisti apvalių sumų, jog padovanotum tikrai širdžiai mielą dovaną. Paskirk dovanoms atitinkamą pinigų sumą ir vadovaukis ja.

4. Atsispirk pagundai pirkti tai, kas madinga. Prekybos vietose apstu kalėdinės produkcijos, kuri tikrai nėra pati reikalingiausia. Todėl susiviliojusi visa akį traukiančia produkcija gali ne tik nukentėti finansiškai, bet ir padovanoti neoriginalią bei banalią dovaną.

5. Pagamink kažką pati. Nesvarbu, ar tai būtų pyragas, o gal ranka piešta atvirutė - tavo rankų darbas visuomet bus brangesnis nei daiktas, kuris yra yra nupirktas ir kurį Kalėdoms gaus dar daugybę žmonių.

6. Nepirk to, ko norėtum pati. Dažnai žmonės perka tokias dovanas, kurias norėtų gauti patys. Visgi turi atminti, jog tai, ko trokšti tu, ne visuomet patiks tavo artimam žmogui. Privalai įsijausti į kito žmogaus troškimus ir gerai apmąstyti, ko jis nori.

7. Nesistenk dovanoti visiems iš eilės. Kam apsisunkinti save ir dovanoti dovanas visiems, kuriuos pažįsti? Verčiau išsirink keletą tikriausių savo draugų, kuriems padovanosi nuoširdžias dovanas.

8. Nepamiršk raštelio. Nuoširdūs žodžiai atsveria net ir brangiausias dovanas, todėl prie dovanos nepamiršk pridėti raštelio, kuriame išdėstysi palinkėjimą savo artimam žmogui.

9. Pasilik papildomų pinigų dovanos įpakavimui. Tai, kaip atrodo dovana - beveik taip pat svarbu kaip ir jos turinys. Todėl nepamiršk dovanos įpakavimui pasilikti kažkiek pinigėlių, o dar geriau, jei dovaną įpakuosi originaliai. Pažvelk į viską kūrybiškai - visai įdomiai atrodytų dovana, įpakuota į akvarele spalvintą laikraščio popierių.

10. Nepamiršk: geriausia dovana - nuoširdi dovana. Svarbiausia nežvelgti į dovanų rinkimą tarsi į karo lauką. Juk dovanoti dovaną turi būti džiaugsmas, o ne prievolė. Suprask, jog dovanojimas nėra kažkoks lūkesčių patenkinimas. Pats dovanojimo veiksmas jau yra didžiausia palaima žmogui, o jei dovanojama iš širdies - tuomet ir šventės tampa džiugesnės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis