Naujuosius sutik saldžiomis lūpomis ir spindinčia oda!

Nors Kalėdos jau baigėsi, o iki Naujųjų dar liko kelios dienos, garantuojame, jog įvairiausių prieskonių ir kitų šventinių patiekalų ingredientų spintelėse liko nemažai. Ką su jais galima daryti? Pasigaminti grožio produktų ir po dovanų pirkimo bei dovanojimo maratono palepinti odą, kūną ir sielą.

SALDŽIOMS NAUJŲJŲ METŲ LŪPOMS
Kas nenori putlių, švelnių bei labai sultingų lūpų, per Naujųjų metų šventę nebyliai sakančių simpatijai: „Pabučiuok, laikrodžiui išmušus dvylika!“? Jei tu trokšti to paties, čiupk porą šaukštelių rudojo cukraus, kurį naudojai kalėdinių sausainių kepimui, šaukštą medaus ir šaukštą kokosų aliejaus, viską sumaišyk ir tepk ant lūpų. Jos liks tau dėkingos, nes kokosų aliejus ir medus puikiai drėkina, o rudasis cukrus pašalina negyvą odą. Tik svarbu nepamiršti, jog lūpų oda yra plona ir jautri, todėl šiuo naminiu šveitikliu jas trinti reikia labai švelniai. Vėliau rekomenduojama patepti lūpas blizgesiu ir laukti šventinio bučinio!

Bučinys
Bučinys
Fotolia nuotr.

ŠVELNIAI VEIDO ODAI
Dėl cinamono aromato, skonio ir įvairių naudingų savybių, mes jį naudojame kepiniams ar gėrimams gardinti, tačiau šis prieskonis puikiai tinka ne tik Kalėdiniuose kepiniuose – jis gali pasirūpinti ir tavo oda! Taip, kad ir kokios linksmos šventės yra, visos žinome, jog cukrus, didesnės nei įprastai, maisto porcijos ir visokiausi gėrimai kenkia odai, todėl reikia pasirūpinti ir ja! Šioje vietoje cinamonas tiesiog skuba į pagalbą! Paimk porą šaukštelių cinamono, šaukštelį medaus ir kelis lašus citrinos sulčių, viską sumaišyk, tepk ant veido ir palaikyk penkias minutes, po to nuplauk šaltu vandeniu. Jei cinamonas nepatinka, arba nenori šveičiamojo efekto, visuomet gali ieškoti alternatyvų. Kad tavo oda būtų švelni ir neišsausėjusi, gali čiupti bananą nuo stalo, sutrinti jį ir švelniai ištepti juo veidą bei kaklą. Tereikia palaikyti 10-15 minučių, o po to nuplauti šaltu vandeniu. Norint akivaizdžių pokyčių, rekomenduojama į bananų tyrę įpilti du arbatinius šaukštelius medaus ir ketvirtadalį stiklinės natūralaus jogurto.

Cinamonas
Cinamonas
Fotolia nuotr.

SPINDINTIEMS PLAUKAMS
Tu beveik garantuotai neaugini alijošiaus, tikėtina, kad ir tavo mama namuose nebeaugina šito augalo, bet močiutė, turbūt vis dar turi, tad paprašyk jos nukirpti vieną lapą ir palepink savo plaukus arba odą, nes alijošius tinka viskam! Kadangi veido oda jau pasirūpinta, pats laikas tą patį padaryti ir plaukams Tereikia vieno perpjauto alijošiaus lapo. Išskaptuok viską, kas yra viduje, įpilk šiek tiek alyvuogių aliejaus ir tepk išmaišytą masę ant plaukų šaknų. Palaikyk pusvalandį, praskalauk ir išsiplauk galvą, plaukai ne tik spindės bet ir augs tvirtesni. Beje, jei tavo plaukai nelinkę sausėti, alyvuogių aliejaus geriau nenaudok, nes kitu atveju jis gali pernelyg apsunkinti plaukus. Taip pat svarbu pastebėti, kad alijošių būtina sunaudoti iškart, nes jis linkęs keisti spalvą. gesti ir netekti savo naudingų savybių.

Alijošiaus galia
Alijošiaus galia
Fotolia nuotr.

VANILINEI VONIAI
Prisipilk pilną vonią vandens, įpilk į jį mėgstamo eterinio aliejaus, užsidek žvakes ir paskaityk knygą ar tiesiog ramiai pamirk vonioje. Po šventinio šurmulio, gera pagulėti vonioje, apie nieką negalvoti ir atsipalaiduoti. Trokšti burbulinės, vanile kvepiančios vonios? Tai irgi įmanoma. Sumaišyk pusę puodelio migdolų aliejaus, ketvirtadalį puodelio medaus, įpilk pusę stiklinės rankų arba kūno muilo, vieno kiaušinio baltymą ir vanilės! Visiškas atsipalaidavimas garantuotas.

Burbulinei voniai
Burbulinei voniai
Fotolia nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis