Ar kada nors taip bus ir Lietuvoje?

Net, jeigu nesi nulinio dydžio mergina, dar nereiškia, jog negali būti sėkmingu modeliu. Modeliai Ashley Simpson, Candice Huffine, Marquita Pring ir Denise Bidot mums įrodo, kad viskas yra įmanoma, tereikia truputį pasitikėjimo savimi ir drąsos rizikuoti. Tačiau ar taip gali būti Lietuvoje? Juk čia apvalesnių formų merginoms reikia labai pasistengti, jei jos nori rasti gražų ir puikiai tinkantį drabužį, o apie manekenės karjerą pasvajoja tikrai nedaugelis.

Tačiau gražaus kūno supratimas ir standartai po truputį keičiasi. Nors Lietuvoje dar judame sraigės lėtumu, vakaruose mados pasaulį jau ima užkariauti pačių įvairiausių formų gražuolės. Kodėl plus size modeliai vis dažniau žengia podiumu, pasirodo reklamose ar fotosesijose? Nes tokių merginų yra daug daugiau nei super lieknų. Vidutinis amerikietės dydis - 14, tad plus size modeliai ir tūkstančiai jų sekėjų mados kūrėjams rodo, jog yra didelis poreikis matyti ir kitokius, tikresnius, į mūsų panašius kūnus. Kita priežastis ta, jog šiais laikais populiaru sveikos ir laimingos moterys, galinčios sau leisti suvalgyti mėsainį. Taigi surinkome populiariausių, daugiausia sekėjų turinčių plus size modelių gyvenimo akimirkas, įrodančias, kad jų gyvenimas yra įvairus, spalvingas, skanus ir paneigiant vyraujančią kitokią nuomonę, tikrai labai aktyvus. Tikimės, jog jos įkvėps tikėti savimi, o svarbiausia, mylėti savo kūną tokį, koks jis yra.

Buvo laikas, kai šešiolikto dydžio Ashley Graham (27) nemylėjo savo kūno ir jautėsi negraži, tačiau atėjo diena ir ji suprato, kad taip nieko nebus. Ji nusprendė pati tapti pavyzdžiu sau ir kitoms merginoms bei įrodyti, kad galima atrodyti visaip ir jaustis laimingai. Ashley sukūrė ir pristatė savo apatinio trikotažo liniją, ji keliauja po mokyklas, susitinka su mokinėmis ir kalba apie teigiamo kūno įvaizdžio svarbą. Merginą instagrame seka beveik 300 tūkstančių sekėjų, feisbuke - 57 000, o twiteryje - 28 000. Ir jokiu būdu ši mergina neskatina būti storomis, atvirkščiai, ji siūlo būti savimi: sportuoti tik tai, kas patinka, valgyti, kas sveika kūnui ir gyventi nepamirštant savęs. Kaip matot, su tokia energija sportuodama, Ashley įkvėpia ir kitas sekti jos pavyzdžiu!

Viename interviu mergina pabrėžė, kad, jei nori tapti modeliu tik dėl spindesio, šlovės ir idėjos, jog pamilsi save, negaišk laiko. Modelio gyvenimas ne visada spindi, be to, tu nepasijusi geriau tik todėl, kad tapsi garsi. Geriau pasijusi tik pamilusi save ir savo kūną, o šlovė yra tik atsitiktinumas.

#mysquad 👠💅🏼👙💄 @cassblackbird @preciousleexoxo @taralynn A photo posted by A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) on Jan 7, 2016 at 9:28am PST

Ashley tikina, kad dabar žiūrėdama į savo kūną, myli kiekvieną jo dalelę, nes ji turi jį tik vieną kūną. Reikia mylėti ir juo rūpintis.

Dvidešimto dydžio drabužius dėvinti manekenė Candice Huffine (31) modeliu dirba nuo penkiolikos ir pasakoja, jog ji nenori būti nei kitokia, nei išskirtinė, ji tenori, jog itin lieknos ir plus size modeliai nebegyventų lyg dviejuose atskiruose pasauliuose, nes pasaulis juk tas pats.

Candice nevengia sportuoti - ji bėgioja, plaukioja ir net užsiima boksu, tačiau mergina nekankina savęs, atvirkščiai, sportas jai - linksma veikla, padedanti išlaikyti dailias, apvalias formas.

Plus size modeliams nebūtina laikytis dietų ir nors jos stebi, ką dedasi į burną, kartais galima ir pasilepinti.

Today is a good day. #tinatakesny

A photo posted by Candice Huffine (@candicehuffine) on Oct 26, 2013 at 12:47pm PDT

Marquita Pring (26) prieš kelerius metus išgarsėjo kaip plus size modelis. Tiesa, kai kuriems užsakovams ji per liekna, todėl nuotraukose kartais jis stengiasi atsistoti taip, jog jos kojos atrodytų stambesnės. Ar galit patikėti? Pasirodo ir plus size modeliai turi atitikti tam tikrus reikalavimus, o pati Marquita, kad išlaikytų 12-14 dydį daug dirba ir sveikai maitnasi. Kitaip ji taip neatrodytų!

#BahamaMama 🌞😘🌞 #CurvesInBikinis A photo posted by marquitapring (@marquitapring) on Feb 9, 2015 at 1:10pm PST

Keturiolikto dydžio drabužius dėvinčią Denise Bidot (29) instagrame seka net 180 000 žmonių. Ji yra viena gražiausių ir labiausiai atpažįstamų plus size modelių. Mergina visiškai didžiuojasi savo figūra ir gyvena spalvingą gyvenimą. Jos nuomone didesnių dydžių merginos neturėtų jaudintis dėl savo kūno, joms tereikia pasipuošti maudymosi kostiumėliu ir iškelta nosimi eiti į paplūdimį. Nes svarbiausia pasitikėjimas savimi!

Denise savo kūne jaučiasi visiškai gerai ir nevengia instagram paskyroje dalintis tokiomis nuotraukomis.

Mokėti iš savęs pasijuokti reikia kiekvienai. Tai ypač nebaisu, jei esi laikoma viena gražiausių pasaulio merginų.

PANELĖS redakcija myli visus dydžius ir formas, bet mums įdomi ir Tavo nuomonė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis