Tai kraupu: selfiai kenkia tam, apie ką net nepagalvojai (FOTO)

Net jei nesi asmenukių fanė, bent kartą gyvenime tikrai pasidarei nors vieną selfį. Sparčiai pasaulyje išpopuliarėjusi fotografavimo mobiliuoju telefonu technika vis dar ant bangos.

Juk tai lengviausias būdas įsiamžinti su draugais ar parodyti, kokį dailų makiažą pasidarei einant į vakarėlį. Rodos, šis veiksmas toks nekaltas?

Nuo šiol manysi kitaip. Daugelio psichologų nuomone, nuolatinis asmenukių darymas prilygsta psichinei ligai, o štai naujausi tyrimai rodo, jog selfiai... kenkia tavo grožiui!

Didžiosios Britanijos grožio blogerė Mehreen Baig atliko tyrimą, kurio metu kievieną dieną visą mėnesį pasidarydavo po 50 ir dar daugiau selfių. Tai, kas kai kuriems asmenukių fanatikams yra įprasta, Mehreen buvo visai nauja, mat mergina nebuvo linkusi kiaurą parą selfintis.

Stalking my own Instagram. I need to get out of bed. ❤️ #throwback #contour #makeup #bigeyes #mac #hudabeauty #longhair #motivation

A photo posted by @queenmehreen on Nov 29, 2015 at 2:24am PST

Mergina siekė atskleisti ne psichologinius selfių atlikimo padarinius - grožio blogerė tyrė, ar odai kenkia mobiliųjų telefonų skleidžiamos HEV šviesos, kurios apšviečia odą, kuomet yra fotografuojamasi.

Neįtikėtina, ką mergina pastebėjo po mėnesio intenstyvaus selfinimosi. Ant Mehreen veido odos ne tik išryškėjo keletas strazdanų, bet ir atsirado keistų rudų dėmių, taip pat ir pigmentinių dėmių. Mergina pajuto, jog jos veido oda šsausėjo, pradėjo šerpetoti.

Pasirodo, selfių šviesa gali būti net labai kenksminga odai! Grožio blogerė po šio eksperimento taip pat apsilankė pas dermatologą, kuris patvirtino, jog mobiliųjų telefonų šviesos sukėlė neigiamus padarinius.

Turbūt nuo šiol gerai pagalvosi prieš atlikdama selfį?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis