Tai sužinojusi pradėsi kitaip žiūrėti į grožio procedūras kirpykloje

Grožio pasaulis suglumęs ir pasimetęs. Pasirodo, jog populiari grožio procedūra - apsilankymas kirpykloje, gali privesti net iki... mirties!

Tiesa, kaltos ne aštrios žirklės ar šampūnas, į kurio sudėtį įeina kokios nors nuodingos cheminės medžiagos. Pasirodo, baimę sėja... galvos plovimas kirpykloje! Tikriausiai ne vienai iš jūsų yra malonu atlikti galvos plovimą kirpykloje, kai kirpėjų pirštai švelniai masažuoja galvą. Kita vertus, ar ir jūs po to jaučiate gana nemalonų kaklo maudimą?

Iš Kalifornijos kilusiai Elizabeth Smith toks galvos plovimas baigėsi tikra nelaime - ją ištiko baugusis galvos smegenų insultas. Tai įvyko dėl specialiai galvos plovimui skirtos kriauklės, kuri suspaudė merginos kaklo kraujagysles ir taip sudarė sąlygas po kelių valandų kilti insulto priepuoliui.

Beje, tai nėra naujiena. Ekspertai šį nemalonų pojūtį net yra įvardinę kaip beauty parlor stroke syndrome. Šį sindromą sukelia kaklo kraujagyslių užsikimšimas. Plaunant galvą kaklas stipriai įsitempia ir įsirėžia į kietą kriauklės paviršių. Pirmasis toks atvejis buvo užfiksuotas dar 1993 m., tačiau dažniausiai tokie atvejai pasitaiko senesnėms žmonėms, ypač sergantiems ateroskleroze.

Kaip bebūtų, tokios žinios labai baugina - nejaugi negalime atsiplaiduoti ir mėgautis galvos plovimu? Specialistai teigia, jog tokie kraupūs atvejai - vienetiniai, tačiau jei plaunant galvą jaučiate aštrų kaklo ar galvos skausmą, tuoj pat paprašykite kirpėjo liautis plovus galvą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis