Gražuolė Gintarė Gurevičiūtė moko: kaip padaryti tobulą „Instagram“ nuotrauką?

Šiandien fotografijos menui tapus prieinamam kone kiekvienam, o telefono kamerai kasdieniniame gyvenime vis dažniau keičiant profesionalų fotoaparatą, „Instagram“ tapo labiausiai vartotojų pamėgtu mobiliosios fotografijos socialiniu tinklu. TV laidų vedėja, viena populiariausių Lietuvos „Instagram’erių“ Gintarė Gurevičiūtė fotografijos dirbtuvėse pristatė sėkmės šiame socialiniame tinkle formulę ir dalijosi patarimais, kaip padaryti galybės pamėgtukų sulauksiančią nuotrauką.

Mados fotografas Gediminas Žilinskas atsakė į klausimą, ar išmaniuoju telefonu jau galima pakeisti fotoaparatą, bei patarė, kaip maksimaliai išnaudoti išmaniojo telefono kamerą geriausiam kadrui. Atskleidžiant tobulos nuotraukos paslaptis, naudotas Lietuvoje pirmą kartą pristatytas „Huawei P9“ išmanusis telefonas su dviguba „Leica“ kamera. Nuotraukas galite atisiųsti čia.

„Instragram“ sėkmės formulės

„Iš pradžių galvojau, kad „Instagram“ yra programėlė nuotraukų filtrams, tik po metų sužinojau, kad tai – socialinis tinklas. Jau tuo metu turėjau 1000 sekėjų, o dabar – po kelerių metų – jų jau daugiau nei 45 tūkst. ir apie 80 proc. jų yra iš Lietuvos“, – sako Gintarė Gurevičiūtė ir dalinasi savo įžvalgomis bei socialinio tinklo tendencijomis.

1 sėkmės formulė: asmenukės. Pastebėjau, kad sekėjams labiausiai patinka asmenukės, todėl ir mano pačios profilyje jų yra apie 80 proc.

2 sėkmės formulė: filtrai. Žmonėms nelabai patinka filtrai, matyti, kad daugiausiai pamėgtukų sulaukia nuotraukos su grotelėmis „be filtro“ (#nofilter) ir „be makiažo“ (#nomakeup). Tačiau tendencijos taip pat rodo, kad populiariausi filtrai „Instagram“ tinkle yra yra „Ludwig“ ir „Clarendon“.

➕Sunday- No Makeup day➕ Papuosaliukas: @rasastudio

A photo posted by Gintare Gureviciute (@gintare.gureviciute) on Apr 17, 2016 at 10:50am PDT

3 sėkmės formulė: laikas ir nuoseklumas. Laikas labai svarbus, keliant nuotraukas į šį socialinį tinklą. Geriausias laikas – nuo 8 val. ryto, kai visi vyksta į darbus, arba vakare tarp 20-22 val. po darbų, tai pat, žinoma, savaitgalio vakarai. Taip pat svarbu nuotraukas kelti nuosekliai ir reguliariai, kitu atveju nuotraukos net rodomos sekėjams rečiau.

4 sėkmės formulė: prasmė. Jei nuotrauka ne tik graži, bet perteikia ir žinutę, ji tikrai sulauks reakcijos, tačiau jei ta žinutė bus nenuoširdi, rezultatas gali būti priešingas. Aš asmeniškai dažnai naudoju sentencijas anglų kalba.

➕To affect the quality of the day, that is the highest of arts➕

A photo posted by Gintare Gureviciute (@gintare.gureviciute) on Feb 3, 2016 at 11:21am PST

5 sėkmės formulė: tai, kas patinka visiems. Daugumai patinka gėlės, tad nuotraukos su gamtos elementais, pvz., žydinčiomis sakuromis, tikrai sulauks dėmesio. Taip pat visada populiarios nuotraukos su žinomais žmonėmis, nes jas pamėgs ir kiti sekėjai.

Pasak G. Gurevičiūtės, „Instagram“ tinkle labai svarbu momentiškumas. Nuotraukas dažnai reikia skelbti iškart, tad kartais prireikia net kelių kadrų, kad padarytum tobulą nuotrauką, tačiau šis iššūkis lengvai išsprendžiamas: „Su Lietuvoje ką tik pristatyto išmaniojo telefono grožio funkcija nuotraukos yra kur kas gražesnės – akys ryškios, oda lygi, nėra pajuodusių paakių, tad net nereikia atrinkinėti tobuliausios nuotraukos – jos visos tokios“, – patirtimi dalinasi G. Gurevičiūtė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis