5 dar negirdėti būdai, kaip gali panaudoti kokosų aliejų

Visos turėtume žinoti, kad kokosų aliejus yra vienas iš universaliausių produktų, kuriuos visada vertėtų turėti namuose. Kokosų aliejaus panaudojimo galimybės praktiškai beribės, pradedant grožio procedūromis ir baigiant maisto gaminimu. Pasirodo, ne visos jos buvo iki šiol atskleistos!

Kokosų aliejus sudarytas iš vidutinės grandinės riebalų rūgščių, kurios gerina bendrą organizmo būklę, o smegenys jas naudoja kaip energijos šaltinį. Žinoma, geriausia būtų naudoti gryną, nerafinuotą kokosų aliejų, kuris tavo kūnui suteiks neginčijamą naudą.

Jei kokosų aliejumi tepsi ne tik sausėjančius plaukų galiukus, bet kiekvieną rytą įsidėsi jo šaukštelį į rytinę košę, organizmas tau pirmausia padėkos už keletą vertingų dalykų, kuriuos jis turi:

  1. Kokosų aliejus mažina antioksidantų kiekį ir jų žalą organizmui.
  2. Gerina maistingųjų medžiagų įsisavinimą ir yra lengvai virškinamas.
  3. Savyje turi A, D, E, ir K grupės vitaminų.
  4. Kokosų aliejus yra antikancerogeninis. Tai reiškia, kad savo savybėmis jis slopina vėžio ląstelių vystimąsi ir stiprina imuninę sistemą, mažina uždegimus.
  5. Kokosų aliejus yra antimikrobiškas. Jis apsaugo organizmą nuo bakterijų ir virusų.

Taigi, kaip dar gali naudoti kokosų aliejų?

Pirmiausia, gali jį naudoti po depiliacijos ar plaukelių skutimo, kaip priemonę odai pamaitinti ir nuraminti. Jis neužkemša porų bei leidžia odai kvepuoti, jos nedirgina. Kokosų aliejus puikus pakaitalas cheminių medžiagų prisotintam kūno losjonui.

Reguliariai naudodama kokosų aliejų ant nudegusios odos, gali nesunkiai išgydyti nudegimus. Taip pat puikiai kokosų aliejus pasitarnaus, jei norėsi kuo skubiau išgydyti mėlynę ar odos nubrozdinimus.

Iš kokosų aliejaus gali pasidaryti net dezodorantą, jei sumaišysi jį su kukurūzų krakmolo milteliais ir soda.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis