10 naudingų dalykų, kuriuos gali padaryti laukdama, kol nudžius manikiūras

Darydamasi manikiūrą (pripažinsiu, nekenčiu šios procedūros, nes esu peiktinai nekruopšti...) prisiminiau frazę, kurioje sakoma, jog moteris labiausiai bejėgė jaučiasi ką tik nulakuotais nagais. Ir iš tiesų, ne viena mūsų mano, jog tas ilgas 20 minučių, kol manikiūras džiūva, yra priversta nuobodžiai sėdėti vietoje, nieko neliesti ir nejudėti, kad nesugadintu savo ilgo darbo vaisių. Iš patirties sakau - tikra kankynė.

O ypatingai šiais laikais, kai valandų dienoje vis atrodo per maža ir norisi jas kuo geriau išnaudoti iki paskutinės sekundės.

Todėl nelieka nieko kito, kaip tik išmokti šį laiką išnaudoti turiningai. Štai keletas mano sugalvotų pavyzdžių, kuriuos sėkmingai darau ir pati.

1. Atsigulkite, užsimerkite ir pamedituokite.

Prisipažinkime, tam tikrai retai kada randame laiko, o bent kartą dienoje trumpam pailsinti stuburą, akis ir protą taip naudinga.

2. Skaitykite e.knygas per Kindle ar Adobe reader.

Kad nereikėtų vartyti puslapių, į pagalbą pasitelkite technologijas. Specialios programėlės plančetiniame kompiuteryje ar telefone praverčia, kai norisi ramiai paskaityti mėgstamą knygą PDF formatu bet kur ir bet kada. O be to, tai puikus būdas kovoti su pasiteisinimu, kad skaityti tiesiog nėra kada.

3. Darykite veido jogos pratimus.

Jei dar niekada apie tokius negirdėjote, tai specialūs pratimai veido raumenims, reikalingi ne tik vyresnio amžiaus moterims, bet ir mums, besiskundžiančioms, kad nuo nuovargio, streso ar per ilgų vakarėlių kartais imame atrodyti lyg susiraukšlėję mopsai. Kelios minutės juokingų grimasų ir po kurio laiko galėsime džiaugtis lygesne ir sveikesne veido oda. Nuorodą su pavyzdžiais palieku čia ir čia.

4. Darykite pratimus akims.

Ir nesvarbu, nešiojate akinius ar jūsų regėjimas be priekaištų, dirbant sėdimą darbą, nuolat skaitant, mokantis, spoksant į kompiuterį ar ilgai vairuojant mūsų akys įsitempia ir pavargsta. O keli paprasti pratimai ne tik jas sustiprina, bet ir priverčia spindėti.

5. Dainuokite.

O ką? Visada smagu palavinti balsą ir atsipalaiduoti. Paleiskite mėgstamiausią dainą ir tiesiog gerai leiskite laiką, ypač, jei nieko nėra namie.

6. Darykite pratimus kojoms.

Pritūpimai, įtūpstai, pasistiebimai, kojų kilnojimai... Visa tai be jokių pasiteisinimų galite daryti, kol džiūsta jūsų manikiūras. Juk kartais užtenka vos keliolikos minučių, kad priverstumėte raumenis dirbti.

7. Išeikite į virtuvę ir pabendraukite su šeima.

Iš tiesų, juk visi kuo toliau, tuo mažiau laiko skiriame tiesiog bendravimui su artimaisiais, tad nepamirškime nors dalį jo praleisi ir maloniam pasišnekučiavimui.

8. Paskambinkite draugui, su kuriuo senai bendravote.

Tiesiog. Kaip ir sakiau, principas paprastas - pasistenkite išnaudoti laisvą sekundėlę laiko tam, ko niekada paprastai neprisiruoštumėte padaryti ir pradžiuginkite save bei tą, kuriam skambinate!

9. Sudarykite mėnesio tikslų sąrašą telefone.

Manikiūras nuo to tikrai nesusigadins... Pagalvokite, ką norėtumėte nuveikti ar pasiekti per šį mėnesį ir tai bus puiki proga žengti žingsnį organizuotesnės kasdienybės link.

10. Išvalykite telefoną nuo nereikalingų nuotraukų, žinučių, programėlių.

Aš turbūt esu vienas iš tų keistų žmonių, kurie yra tragiškai netvarkingi, tačiau tuo pat metu ir labai tos netvarkos nepakenčia. Net jeigu ir kalbame apie dalykus, kurių kiti žmonės nemato, visada pasijunti žymiai geriau, "pravalęs" susikaupusį šlamštą nors jau telefone. (Ir smagiausia, kad tai vėlgi yra darbas, kuriam laiko paprastai niekada neskiriame! )

Daugiau Mortos straispnių rasi: http://kanarele.blogspot.lt/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis