Įprotis, kuris pagražins tave akimirksiu

Nesakyk - daugelis iš mūsų trokšta būti gražios ir kupinos energijos. Tačiau reta kuri susimąsto, jog grožis toli gražu nėra didelis kosmetikos kiekis ant veido ar nauja šukuosena. Viskas prasideda nuo daug žadančio ryto - sveikų pusryčių. Kokia yra jų nauda?

1. Pusryčiai reikalingi efektyviam svorio kritimui. Pusryčiai yra kone svarbiausias valgymas per dieną, kuris paruošia virškinimo traktą dienai ir suaktyvina medžiagų apykaitą: kai medžiagų apykaita yra aktyvi, greita – svorio kritimas nebėra neįmanoma misija.

2. Reguliarus pusryčių valgymas dar vadinamas organizmo laikrodžiu. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad, norint koreguoti elgsenos įpročius, naujus įpročius būtina disciplinuotai kartoti 21-ą dieną iš eilės. Šis faktas priskiriamas tiek vandens gėrimo įpročio ugdymui, tiek pusryčių valgymui. Jeigu iki šiol nepusryčiavote, tačiau jau žinote pusryčiavimo naudą, tuomet nusistatykite tikslų laiką, tarkime, 8 val. ryto, ir pirmas kelias dienas stenkitės pusryčiauti numatytu laiku – taip pamažu ugdysite įprotį. O jeigu 22-ą dieną, 8 valandą pamėginsite nepusryčiauti, turėsite nemalonų pilvo gurgimą, nenumaldomą alkio jausmą, slogią nuotaiką.

3. Pusryčių valgymas palengvina kėlimąsi. Jei organizmas turi pripratimą gauti pusryčių – maistingų medžiagų, tuo pačiu turi ir išvystytą valgymo režimą, kas reiškia konkrečias valgymų valandas. Tuomet, skrandžiui negaunant maisto įprastinę valandą, užklumpa nenumaldomas alkis. Alkanas žmogus negali nei užmigti, nei miegoti, todėl tai būna kaip motyvas keltis!

4. Pusryčių valgymas užkerta kelią persivalgymui. Praleidžiant pusryčius, padidėja poreikis vartoti didesnį maisto kiekį kitų valgymų metu bei atsiranda persivalgymo rizika. Juo labiau, padidinus suvartojamų medžiagų kiekį, būtent antroje dienos pusėje, nesunaudota energija yra kaupiama kūne riebalų pavidalu. Taigi, pusryčių praleidimo įprotis daro neigiamą įtaką ir kūno linijoms.

5. Pusryčių nebuvimas iššaukia saldumynų poreikį. Yra atlikti tyrimai, kurių metu pripažinta, kad nevalgantis pusryčių žmogus yra linkęs ragauti nesveiką, konditerinį maistą, kuris būna prisotintas skonio stiprikliais ir kitomis pripratimą vystančiomis medžiagomis, tad suvalgant, tarkime, vieną saldainį – norėsis dar. O keli saldainiai gali sudaryti ir daugiau nei 1000 kalorijų ir tuo pat metu neigiamą vertę.

6. Subalansuoti pusryčiai susiję su gera emocine būkle. Pusryčiams tinkamiausias maistas yra kruopos: avižos, grikiai, ryžiai, kynva (bolivinė balanda) ir kitos. Kruopose gausu B grupės vitaminų, o jie susiję su nervinės įtampos mažinimu bei gera emocine būkle.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis