NAUJAS NUMERIS: liepos „PANELĖJE“ – viskas, ko reikia vasarai

Vidurvasarį su jumis sveikinasi naujas, dar karštas liepos „Panelės“ numeris! Žydinčios pievos, kvepiantys laukai ir jūros bangų ošimas sudėtas į smėliuotus žurnalo puslapius.

Numerio tema – gyvenimas savame kailyje, kad ir koks jis bebūtų ar kaip sunku būtų su juo susigyventi.

Liepos viršelio mergina – viena žymiausių ir sėkmingiausių Lietuvos fotografių Neringa Rekašiūtė. Jos drąsūs socialiniai projektai stebino ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio žiniasklaidos priemones, publikavusias kontraversiškos nuomonės susilaukusius projektus – „Jie laimėjo loteriją“, „Mes. Moterys“, „Islamas Lietuvoje“ ir daugelį kitų. Visus standartus ir nusistovėjusius stereotipus Neringa meta į šoną lyg nereikalingą balastą. Laisvė kūrybai suteikia sparnus!

Pilotė Julija Michalčenko dar šeštoje klasėje tėvams pareiškė, kad užaugusi skraidys. Šiandien ji – viena iš šešių skraidančių lietuvių merginų, vienintelė pilotuojanti keleivinius orlaivius. Dėl tokių pareigų reikėjo išlaikyti dešimtis fizinių ir psichologinių egzaminų, testų, praktinių simuliacijų… Tačiau Julija nė karto nepalūžo, o akys nenustojo žiūrėti į debesis. Interviu nedalijanti Julija tik „Panelei“ ištarė „taip“.

Fotografas, šokėjas, menininkas Naglis Bierancas, vienas pagrindinių „Panelės“ fotografų, taip pat nuo vaikystės svajojo apie laisvę. Išmokti nesislėpti nuo savęs, suprasti meilę, išsivaduoti iš gniaužiančių stereotipų ir paslapčių. Lietuvoje homoseksualūs asmenys vis dar vertinami kontraversiškai, tačiau Naglio paslapčiai atėjo galas. Metas paleisti ją į laisvę – ten, kur dabar ir gyvena Naglis.

Manai, kad žymi pavardė gali atidaryti visas duris, o žinomose šeimose vaikai ramūs dėl savo sėkmingos ateities? Išgirdusi šiuos stereotipus žymios dizainerės Aušros Haglund dukra Melani Pettersson tik nusijuokia. Tik daugiau intrigų, tėvų šešėlio ir apkalbų, kai tave kažkas žino. Visi jie tik ir lauks progos paplakti piktais liežuviais, o savo tikrą talentą, kai turi žinomus tėvus, įrodyti žymiai sunkiau. Visus, nesvarbu, kokioje šeimoje jie gimė, į karjeros viršūnes veda vienintelis kelias, grįstas ne pažintimis, bet juodu darbu. Kokia laimė vėliau atsidurti viršūnėje savo jėgomis!

Dažnai įkaliname mintis, tačiau išbandymus mėgstantis likimas kai kuriuos įkalina kūne. Muay Thai kovotojas Mantas Šoliūnas gimė be vienos rankos, bet nė karto gyvenime nesusimąstė, kad dėl riboto judėjimo kažko negali padaryti. Trejų savarankiškai išmoko užsirišti batus, šešerių nueiti į mokyklą, dvidešimt vienerių užsimanė tapti kovotoju. Nieko nėra neįmanomo – suprasi perskaičiusi Manto istoriją.

Ekvadorietį Fabianą Sanchezą į Lietuvą atviliojo meilė. Deja, JAV įsiliepsnoję jausmai greit atvėso, o simpatija išvyko, palikusi Fabianą Vilniuje visiškai vieną. Bet vaikinas net nesiruošė niekur išvažiuoti. Įstojęs į magistrantūrą jis pradėjo kurti vaizdo tinklaraštį, dalyvauti socialiniuose projektuose ir garsinti Lietuvą Pietų Amerikoje. Fabianas sako dabar nė už ką neušvažiuotų, nes Lietuva – jo tikroji meilė.

Įpusėjus vasarai žurnalo vyr. redaktorė Vytautė kviečia pasikalbėti apie susižavėjimą. Ne, tai ne meilės iš pirmo žvilgsnio problemos, išgaruojančios pamačius gražesnes akis. Tai noras būti ta, kuria iš esmės negali tapti. Ta tobula mokyklos mergina, perspektyviu modeliu, geriausia sportininke, lakštingalos balsu per koncertus žavinčia dainininke liaunomis kojomis… Mes, žmonės, jau tokie padarai, kurie visą gyvenimą nenustoja tikėti, kad gali būti geriau. Tik dažnai tie patys žmonės apgauna save iliuzija, kad gyventi kito kailyje – daug mieliau.

Krauniesi lagaminą atostogoms? O gal kišenėje švilpauja vėjai ir iki šiol nespėjai iškelti kojos iš namų? Liepos numeryje griauname mitą, jog atostogoms reikia pilnos kiaulės taupyklės. Nemokamų atostogų idėjų, kaip turiningai ir neišleidžiant nė centro praleisti gražiausias vasaros dienas, ieškok liepos PANELĖJE.

Mados skiltis šį mėnesį dedikuota dykumos saulės išdegintam boho stiliui. Pamėginkime kartu atkurti senąją boho dvasią, nebijok kontrastuojančių faktūrų, metalo žvilgesio ir puošnių aksesuarų! Kada daugiau, jei ne vasarą, gali būti tokia drąsi, eksperimentuojanti ir rizikuojanti į valias? Drąsiai nerk į neatrasto stiliaus bangas, išlaisvink savo įvaizdį!

Grožio skiltį okupuoja festivalių stilius. Svarstai, kokį makiažą ar šukuoseną pasirinkti savaitgaliui muzikos fiestoje, kad atrodytum graži ir madinga? Pasirodo, jog liepą neapsieisi be saulėlydžio ir ryškausios avietės spalvų. Nustebai? Daugiau naujausių tendencijų ir negirdėtų patarimų rasi žurnale.

TAIP PAT NUMERYJE:

Kaip užsidirbti tūkstančius iš „Instagram“
Sporto namuose paslaptys ir Tau sudarytas treniruočių kursas
Energinių vampyrų pavojai
Atostogų suvenyras: viskas apie įdegį
…ir daug kitų įdomių temų!

LIEPOS MĖNESIO „PANELĖ“ PREKYBOJE JAU NUO LIEPOS 2 DIENOS!

Nori mylimiausią žurnalą skaityti pirmoji? Prenumeruok geriausiomis sąlygomis ir gauk „PANELĘ“ tiesiai į namus!

Liepos pasiūlymas – prenumeruok PANELĘ metams (arba atnaujink savo metinę prenumeratą), gauk dovanų meno terapijos knygą „Užburiantis okeanas“ ir kaukis dėl galimybės laimėti išmanųjį telefiną „iPhone 5S“!

PRENUMERATOS PASIŪLYMO IEŠKOK ČIA.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis