6 ženklai, kurie rodo, jog esi pasirengusi pirmam kartui

Kažin, ar rastume merginą, kuri pirmą kartą su vaikinu įvardintų kaip patį puikiausią savo gyvenimo potyrį. Visgi pirmąjį kartą kuo jaukesnį galima padaryti prieš tai tinkamai viską apsvarsčius ir įvertinus pagrindines rizikas. Esi pasirengusi intymiam ryšiui, jei...

1. Tu esi susipažinusi su visomis rizikomis. Nepageidaujamas nėštumas - tik viena iš rizikų, siejamų su nesaugiu seksu. Lytiškai plinančios ligos ir psichologinis nepasitenkinimas pirmu fiziniu kontaktu taip pat gali tavęs laukti, jei negebesi tinkamai įvertinti pirmojo karto rizikos. Pasirūpink apsauga ir pasistenk išsirinkti tinkamą partnerį, su kuriuo pirmas kartus bus saugus bei jaukus.

2. Turi planą, jei netyčia pastotum. Tiesa yra tokia - prezervatyvai apsaugo nuo neplanuoto nėštumo tik 85%, todėl tu ir tavo partneris privalo apsvarstyti tikimybę, jog gali susilaukti vaikelio. Būtent todėl verta rinktis ne vienadienį partnerį, kuris ieško nuotykių, o žmogų, su kuriuo galėtumėte spręsti iškilusias bėdas ir sunkumus po pirmojo karto.

3. Tu ir tavo partneris esate blaivūs. Alkoholis ar narkotinės medžiagos bei saugus seksas - beveik neįmanomas dalykas, todėl turėtum žinoti riziką mylintis apsvaigus. Apsvaigę nuo svaigiųjų medžiagų žmonės dažnai pamiršta apsisaugojimo priemonės, todėl yra tikimybė ne tik neplanuotai pastoti, bet ir pasigauti lytiškai plinančių ligų.

4. Tu esi pasiruošusi apturėti tragišką pirmąjį kartą. Nors pirmojo karto metu rekomenduotina visiškai atsipalaiduoti ir pamiršti viską, kas tave neramina, tikėtina, jog pirmasis kartas nebus toks jau įstabus, kaip dažnai vaizduojama romantiniuose filmuose. Jei pirmąjį kartą idealizuosi, atmink, jog tavęs gali laukti ne patys maloniausi potyriai. Tačiau nusiteikti optimistiškai visuomet tinkamas variantas!

5. Tu darai tai dėl to, jog nori PATI. O, kaip dažnai merginos pirmajam kartui ryžtasi tik dėl to, jog jo užsigeidė jų partneriai. Pamiršusios savo norus ar pasidavusios partnerių reikalavimams jos praranda nekaltybę kur kas anksčiau nei planavo. Todėl visų pirma vertėtų gerai apsvarstyti, ar trokšti prarasti nekaltybę būtent dabar ir būtent su šiuo žmogumi. Jei tvirtai apsisprendei - pirmyn!

6. Tu visada žinai, jog gali pasakyti NE. Sutikusi pasimylėti, žinok, jog visuomet partneriui gali duoti neigiamą atsakymą - net pačiame pirmojo karto įkarštyje. Jei jautiesi nepasirengusi, kenti fizinį skausmą ar staiga persigalvojai - nebijok partneriui pasakyti NE. Atmink, jog šioje situacijoje tu turi lemiamą žodį, todėl nesileisk įkalbinėjama.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis