KONKURSAS BAIGTAS. Junkis prie PANELĖS knygų klubo ir laimėk vieną iš 4 literatūrinių šedevrų!

Laimėtojos: Haruki Murakami - Prisukamo paukščio kronikos laimėjo Giedrė Jociūtė, Lookbook. Stiliaus knyga merginoms laimėjo Agata Butrimovičiūtė, Hannah Kent - Paskutinės apeigos laimėjo Akvilė Zieniūtė, VOGUE. Dailės terapija laimėjo Laura Čiginskaitė. Su laimėtojomis susieksime asmeniškai. Rupjūtis - paskutinis vasaros mėnuo, kai gali atsigriebti skaitydama knygas. Juk rugsėjį vėl įsuks darbų bei mokslų verpetas, tad įstok į PANELĖS knygų klubą ir galbūt laimėsi vieną iš šaunių knygų, kurias spėsi perskaityti!

Rugpjūtį knygų klubui vadovauja atlikėja Monika Linkytė, kuri dalinasi trijų puikių knygų pasiūlymais. Monikos knygų rekomendacijas rasi naujausiame rugpjūčio PANELĖS numeryje!

O dabar metas išsirinkti labiausiai tau patinkančią knygą bei atsakyti į lengvą klausimą apačioje. Laimėtojas skelbsime rugsėjo 5 d.

Haruki Murakami - Prisukamo paukščio kronikos

Šis romanas pelnė prestižinį „Yomiuri" literatūros apdovanojimą, kurį rašytojui įteikė Nobelio premijos laureatas Kenzaburo Oe, anksčiau buvęs vienas aršiausių Haruki Murakami kūrybos kritikų. Tai - bene ambicingiausias Haruki Murakami kūrinys:

„Prisukamo paukščio kronikos" buvo parašyta 9-ajame dešimtmetyje, tuo metu, kai Japonijoje įsigalėjo „uniformuota visuomenė". [...] Romanas yra protestas prieš „homogeniškumą ir uniformizmą". Tame dešimtmetyje Japonijoje atsirado single generation, kai pamažu iro tradicinė japonų šeima ir daugėjo vienišų žmonių.

Šarūnas Monkevičius, „7 meno dienos"

Pagrindinis veikėjas Toru Okada meta darbą ir pasineria į nekaltus kasdienius malonumus - gamina valgyti, skaito knygas, klausosi džiazo ir operos plokštelių; tačiau netikėti įvykiai įtraukia jį į pasaulį, kuriame ribos tarp sapno ir tikrovės išsitrina... Vienas po kito pasirodo keisčiausi personažai: knygos herojaus kelionėje į dvasinę brandą ir susitikimą su pačiu savimi vieni iš jų tampa vedliais, o kiti - klaidintojais. Murakami tarsi šamanas panardina skaitytoją į vizijų ir įvykių srautą, neleidžiantį jam paleisti iš rankų „Prisukamo paukščio kronikų" tol, kol bus užverstas paskutinis puslapis.

Lookbook. Stiliaus knyga merginoms

Spalvingas pradžiamokslis visoms merginoms, kurios ieško savo stiliaus, domisi mada ir jos užkulisiais.

* Svarbiausi mados istorijos įvykiai.
* Žymiausi dizaineriai, legendiniai drabužiai ir interviu su mados profesijų atstovais – viskas, ką privalai žinoti apie svaiginantį mados pasaulį ir jame dirbančius žmones.
* Medžiagos, svarbiausi rūbai ir aksesuarai bei jų deriniai, kuriais visada galima pasikliauti, kad atrodytum stilingai.
* Auksinės taisyklės ir patarimai, kaip patobulinti ir suformuoti savitą stilių, neatsiliekant nuo mados!
* Smagūs stiliaus testai ir puslapiai užrašams, kuriuose galėsi rašyti pastabas apie madą ir savo svajones!

Maud Gabrielson yra tarptautinio mados žurnalo „Grazia“ mados žurnalistė, savo karjerą pradėjusi nuo garsaus Elle.fr tinklaraščio. Kiekvieną savaitę ji atskleidžia naujausias stiliaus tendencijas ir aprašo mados pasaulio įvykius!

Alix de Moussac – iliustratorė ir stilistė, pirmuosius karjeros žingsnius žengė prestižiniuose mados namuose bei žurnaluose, tokiuose kaip „Vogue“. Prieš dešimt metų ji sukūrė apatinio trikotažo prekės ženklą „La Nouvelle“, jis iki šiol labai populiarus ir vertinamas ne tik Prancūzijoje, bet ir už jos ribų.

Hannah Kent - Paskutinės apeigos

Ji buvo apkaltinta mylimojo žmogžudyste ir pasmerkta mirti. Viskas, kas jai liko, – tai nepaprasta gyvenimo istorija, nepanaši nei į vieno iš mūsų.

Viename 1829–ųjų Islandijos šiaurės slėnyje religinga šeima į namus įpareigojama priimti nuteistąją Agnes Magnusdotir ir padėti jai pasiruošti mirties bausmei. Tačiau žudikę, daugelio laikomą beprote ir pasileidėle, užjausti sunku. Namuose įsivyrauja verianti tyla, retkarčiais perskrodžiama pranašiško kranklių klyksmo.

Atšiaurų Islandijos kraštovaizdį keičiant metų laikams, Agnes prakalbina dvasininkas Totis. Moteris pamažu atskleidžia savo ilgesio, meilės ir išdavysčių kupiną istoriją. Slėnio gyventojams kyla vis daugiau aitrių abejonių: ar Agnes tikrai galėjo nužudyti tą, kurį besąlygiškai mylėjo? Kas ji yra iš tiesų – nusidėjėlė ar neteisingai apkaltintoji?

Hannah Kent sodriu stiliumi, takia ir vaizdinga kalba, žadą atimančiais islandiškos gamtos aprašymais į vieną audinį suaudžia tikrus įvykius ir fikciją apie Islandijoje įvykdytą paskutinę mirties bausmę, apie moterį, bet kokia kaina norėjusią išlaikyti asmeninę laisvę, ir apie įstatymus, kurie bejėgiai prieš tikrąsias žmogiškąsias patirtis.

VOGUE. Dailės terapija

Paskutinis klausimas: ar dėtis į lagaminą vakarinę suknelę?

Atraskite 6-ojo dešimtmečio britų Vogue prabangą ir eleganciją, patirkite džiaugsmą, kurį suteiks ši žavinga spalvinimo knyga, sukurta Iaino R. Webbo – vieno iš didžiausių mados entuziastų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis