Neįprasta dovana, kurią tau gali dovanoti knygų skaitymas

Daugelis žmonių, kurie neskaito knygų, dažniausiai dėl to kaltina užimtumą. Kada man skaityti knygas, kai laisvo laiko beveik neturiu? O kur dar laikas, kurį suvalgo šiuolaikinės technologijos?

Tikrieji knygų mylėtojai žino - laikas su knyga ne tik ramina, praturtina, bet ir suteikia žinių bei išminties. Vis dėlto knygų skaitymas turi dar viena didžiulį pliusą. Britų mokslininkai nustatė, jog knygų skaitymas... ilgina gyvenimą!

Tyrėjai apklausė 3,635 tūkst. vyresnių nei 60 metų žmonių ir nustatė, jog žmonės, kurie per dieną bent keletą valandų skiria knygų skaitymui, yra linkę būti sveikesni vyresnaime amžiuje, mat juos aplenkia ankstyvi demensijos (silpnaprotystės) požymiai.

O štai vyresnio amžiaus žmonės, kurie per dieną knygų skaitymui neskyrė nė valandos, yra linkę susirgti ankstyva Alzheimerio liga. Tyrėjų išvada: žmonės, kurie lavina savo protą skaitydami, yra mažiau linkę susirgti protinius sugebėjimus pažeidžiančiomis ligomis.

Todėl knygų skaitymas ne tik gražina mūsų kalbą bei gerina rašto kultūrą, o dar ir ilgina gyvenimą. Tad skaitykite į valias!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis