Tarp jaunimo plinta nauja paslaptinga tendencija, susijusi su „Instagram“ tinklu

Pasklidus žiniai apie atlikėjo Justino Bieberio „Instagram“ paskyros užslaptinimą, pasidomėjome, kiek Instagramo vartotojų yra linkę slėpti savo socialinius profilius.

Išsiaiškinome, jog šiuo metu tarp jaunimo populiarėja nauja tendencija - finstos anketa. Daugelis JAV jaunuolių šiuo metu kuriasi dar vieną, užslaptintą Instagramo anketą, kurios esmė - vos keletą sekėjų, kuriuos sudaro tik geriausi draugai.

Šios anketos kūrimo priežastis - noras dalintis savo asmeninio gyvenimo nuotrupomis tik su tais, kurie yra artimiausi ir geriausiai pažįstami. Tikriausiai ir tu Instagramo tinkle turi sekėjų, apie kurių egzistavimą net nenutuoki. O štai finsta pasižymi tuo, jog limituoja sekėjų skaičių ir įgalina slaptos paskyros savininką publikuoti tai, ką jie norėtų, jog pamatytų tik jų artimiausi draugai.

Psichologas Paulas Booth teigia, jog jo visai nestebina tokių paskyrų populiarumas. Anot jo, Instagramo paskyrų savininkai paprasčiausiai nebenori būti teisiami sekėjų, kurių net nepažįsta, o surinkę savo artimiausius draugus jie bus užtikrinti, jog po nuotraukomis ar vaizdo įrašais komentuos tik tie, kurie yra puikiai pažįstami.

Daugelis Instagramo vartotojų, anot psichologų, jaučia spaudimą publikuoti tai, kas bus įvertinta ir pagirta, o sulaukę neigiamų komentarų ar pasišaipymų, labai nusimena. O štai tikimybė, jog tave sukritikuos ar pažemins tavo artimi draugai, labai menka.

Galbūt toks ir yra Justino planas - slapta Instagramo anketa, kurią matys tik jo artimiausi žmonės? Kaip bebūtų, finstos populiarumas ateityje neabejotinas. O tu ar kurtumeisi anketą, skirtą tik tavo artimiausiems draugams?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis