Antakių revoliucija: įdomybės, kurių apie juos nežinojai

Šiame straipsnyje apie ANTAKIUS rasi daugybę įdomių faktų, kurių greičiausiai tikrai nežinojai! Nuo augimą skatinančių garstyčių sulčių, pelių kailiukų iki to, kaip antakių forma lemia tavo... naivumą!
Bet apie viską nuo pradžių.

Tu turbūt galvoji, jog antakiai mums skirti tam, kad akys atrodytų išraiškingesnės? Deja, tai netiesa. Antakių paskirtis – apsaugoti akis, kad į jas nepatektų prakaitas ir kitokie nešvarumai. Tekėdamas kakta, lietaus vanduo ar prakaitas susiduria su antakių kliūtimi, jie nukreipia lašus į šonus, todėl akys lieka apsaugotos.

Ar žinai, kad vidutiniškai žmogaus antakis susideda iš 250 plaukelių? Tačiau niekada nepatyręs jokios kosmetinės ir korekcinės procedūros, antakis gali būti tikras gigantas – 1100 plaukelių!
Nustatyta, kad antakiai vidutiniškai ,,gyvena” keturis mėnesius. Tiek laiko reikia, kad ataugtų visi iškritę plaukeliai. Tačiau, jei nuskusi (o tikimės, to nedarysi), teks laukti beveik metus, kad antakiai vėl būtų įprasti.

Nepatikėsi, bet antakiai mums leidžia atpažinti žmogų! Moksliniai tyrimai patvirtino, kad žmonėms sunku atpažinti nuotraukose net savo draugus, jei jie užfiksuoti be antakių. Todėl peršasi išvada, kad ši veido dalis svarbesnė net už akis!

Antakiai – išdavikai

Antakiai – pirmieji išdavikai, kai mes nuoširdžiai nustembame arba išsigąstame. Ir šiaip dažnai jie juda be jokių mūsų valios pastangų. Pavyzdžiui, jie pakyla, kai tik mes imame kalbėti garsiau, kai šnibždame – jie nusileidžia. Įdomu tai, kad jie juda simetriškai, kai mes kuo nors stebimės, tačiau, jei imame įtarinėti arba pajuntame ypatingą susidomėjimą – antakiai juda asimetriškai.

Jau seniai aplinkiniai mus sutinka ne tik pagal drabužį, bet ir pagal antakių formą. Manoma, kad arkos formą primenančius antakius turi emocionalūs, naivūs ir pasiduodantys lengvai įtaigai žmonės. O tiesia linija augančius antakius turi tie, kurie yra labiau praktiški, apskaičiuojantys, techniškai mąstantys. Čia tai bent!

Antakiai
Antakiai
Fotolia nuotr.

Antakių keistenybes kitose pasaulio šalyse ir kultūrose

Centrinėje Azijoje nuo seno gražūs buvo platūs, suaugę antakiai. Nuo ankstyvo amžiaus mergaitėms plaukelių linija buvo tepama specialiomis garstyčių šeimos augalo sultimis, kurios skatino plaukų augimą.

Senovės Romoje buvo populiarūs netikri antakiai, pagaminti iš negyvos ožkos plaukų. Jiems pritvirtinti prie odos naudojo medžio dervą. Įsivaizduok, koks ,,malonumas” juos šalinti?

Japonijoje gražuolės šalindavo savuosius plaukelius su šaknimis, o tada nusipiešdavo antakius gerokai aukščiau natūralios linijos.

18 amžiuje priklijuojami antakiai buvo ,,ant bangos”. Juos gamino iš pelių kailiukų. Kadangi taip pasitobulinusi dama lengvai galėjo pavergti net paties Kazanovos širdį, buvo išleistas įstatymas, kuriuo santuokos įžadai nebegaliodavo, jei paaiškėdavo, kad vyras susituokė apgautas moters, kuri savo grožiui naudojo skaistalus, pudrą, lūpų dažus, netikrus plaukus, priklijuotus antakius, ar įstatytus dantis. Tokiai moteriai grėsė net laužo liepsna!

Naujovės antakių madoje

Jei negali džiaugtis trokštamais antakiais – nenusimink. Pasaulis nestovi vietoje. Jau gali įsigyti įvairių formų antakių trafaretų. Pakaks užklijuoti lipnią juostelę ant odos, nudažyti trafareto vidų, nulupti plėvelę ir šypsotis savo atvaizdui veidrodyje. Tokius trafaretus pristato net žinomi gamintojai, tokie kaip Dior Beauty.

Nesužavėjo toks būdas? Tuomet įsigyk priemonių rinkinius, stimuliuojančius antakių augimą. Tokiame rinkinyje rasi peptidų, keramidų ir vitaminų.

Pačioms išrankiausioms jau galima pasiūlyti ir antakių implantaciją. Tai operacija, kurios metu persodinami kliento plaukeliai į antakių zoną. Plastikos chirurgas Dž. Epištein’as teigia, kad tarp jo pacienčių, kiekvieną mėnesį atsiranda 12-15 moterų, pasiruošusių už tokią operaciją nepagailėti 7 tūkst. eurų!

www.themakeuplovers.lt/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis