Vaikinas spaudžia mylėtis? Būtinai tai paskaityk!

Meilė klampi, saldi ir kartais veikia kaip narkotikas, ji džiugina, pykdo ir kartais nuveda pirmojo karto link. Blogai, kai nesi pasirengusi, o mylimasis spaudžia, arba kai prisiskaitai neaiškios informacijos mergaičių forumuose ir paskui vejama nerimo vaistinėje nedrąsiai teiraujiesi nėštumo testo...

Nerimas dažniausiai slegia, kai situacijose, kuriose reikia vadovautis protu, klausai širdies. O kada kurio balso klausytis? Štai tau scenarijai, kurie padės apsispręsti:

SITUACIJA: jis spaudžia tave mylėtis, tačiau jautiesi tam dar nepasirengusi. Draugės turbūt jau spėjo pripasakoti galybę istorijų apie pirmojo karto skausmus ir vargus, tad kol kas baimė ima viršų. Nerimas, kad atsisakius mylėtis vaikinas tavęs nesupras ir atstums, irgi nesvetimas. Tačiau būk tikra: jei vaikinas taip pasielgs, į klausimą, ar jis tau skirtasis, atsakymų ieškoti nebereikės. Negana to, protas kelia galybę logiškų klausimų: kuo apsisaugosite, kuriam iš jūsų derėtų pirkti prezervatyvų, ar tikrai juo pasitiki, ar jis tas vienintelis, o jeigu po visko jis pasigirs draugams? Šių klausimų nenustumk į šalį, geriau rask atsakymus – pasišnekėk su vaikinu, jei reikia, pasitark su kokiu nors artimu suaugusiuoju arba apsilankyk pas ginekologę ir pasitark, kas ir kaip. Jei atsakiusi į visas kankinusias abejones vis dar jausiesi nepasirengusi, lauk tinkamo laiko, jis tikrai ateis. Klausyk: PROTO.

SITUACIJA: bijai, kad jis pasigirs draugams ir apie tai sužinos visa mokykla. Be jokios abejonės, šioje situacijoje svarbiausias pasitikėjimo klausimas. Jei jauti, kad tokia rizika yra, kam pačiai lįsti į spąstus ir sudaryti aplinkiniams progą tave apkalbėti, negana to, kaip nors negražiai pavadinti? Ir vėl reikia kalbėtis su vaikinu, paaiškinti jam, kas tau kelia nerimą. Tiesa, kartais vaikinas, norėdamas pasimylėti, gali tau sakyti ir ne visai tiesą, tad aklai tikėti kiekvienu jo pasakytu žodžiu nerekomenduojame. Čia vėl turi veikti tavo aštrus protas, kuris galbūt lieps palaukti, kad panašių baimių nebekiltų. Laukti nėra blogai, tyrimai rodo, jog tos, kurios vėliau patiria pirmuosius lytinius santykius, vyresniame amžiuje būna laimingesnės ir labiau patenkintos romantiškais ryšiais su antrąja puse nei tos, kurios pirmą kartą pasimyli per anksti (iki 16-os), bet nepamiršk, jog tyrimai ir statistikos – tai ne tu, todėl vadovaukis protu, apsvarstyk visus „už“ ir „prieš“ ir elkis taip, kaip tau atrodo teisinga. Klausyk: PROTO.

SITUACIJA: tave gąsdina girdėti mitai apie pirmąjį kartą.Tavo širdis, žinoma, linkusi tikėti viskuo, ką išgirsti apie seksą ir santykius, tačiau šioje situacijoje protas turėtų klausti: „Kas iš girdėtų faktų yra mitai, o kas vis dėlto tiesa?“ Išrinkome tris dažniausiai pasitaikančius mitus, susijusius su pirmuoju kartu, kuriuos būtina sugriauti tiesiog šią akimirką:

Būna labai daug kraujo. Mitas. Kiekvienos merginos kūnas vis kitoks. Plyštant mergystės plėvei gali pasirodyti šiek tiek kraujo, gali jo išvis nebūti, tačiau jo tikrai nebus tiek, kad išsigąstum tu ar tavo mylimasis.

Pirmąjį kartą neįmanoma pastoti. Pastoti galima ir pirmąjį, ir dvidešimtąjį karto. Kad taip nenutiktų, nepamirškite apsaugos priemonių visada, net per mėnesines.

Labai skauda. Ir teisybė, ir melas, nes kiekvienos merginos kūnas kitoks. Be to, jei labai bijai, nepasitiki savo vaikinu arba nutarei su juo mylėtis ne savo noru, tikėtina, kad pirmąjį kartą patirsi daugiau neigiamų pojūčių nei ta, kuri visiškai pasitikėjo partneriu. Klausyk: PROTO.

SITUACIJA: jis skundžiasi, kad prezervatyvai jam netinka, ir nori visai nesisaugoti.
Nenaudojant jokių apsaugos priemonių tikimybė pastoti padidėja net 90 proc., tad rizikuoti neverta. Populiariausia apsisaugojimo priemonė yra prezervatyvas, jis tobulame pasaulyje turėtų būti patikimas 95 proc. atvejų, tačiau realus skaičius – maždaug 85 proc. Atrodo, ne itin daug, tiesa? Nepamiršk, 100 proc. apsaugo tik susilaikymas, bet šiandien mes ne apie tai. Nereikėtų pasiduoti vaikino įtikinėjimams, kad prezervatyvas jam netinka, spaudžia ar yra per mažas. Visai neseniai buvo atliktas toks eksperimentas: žmonės pylė į prezervatyvus vandens ir taip įrodė, kad jie gali išsitempti iki tavo kojos ilgio. Ir jie neplyšo! Be to, ši apsaugos priemonė apsaugo ne tik nuo nepageidaujamo nėštumo, bet ir nuo lytiškai plintančių ligų. Tu juk nenori po pirmojo karto tiesiu taikymu bėgti pas ginekologę ir pirkti vaistų nuo uždegimo? Tokiu atveju prezervatyvas būtinas. Jei dėl jo naudojimo nesutariate, visada galite apsvarstyti ir kitas apsisaugojimo priemones, tik tas negebėjimas susitarti turėtų tapti pirmu įspėjimu dar pagalvoti. Klausyk: PROTO.

SITUACIJA: esi nepatyrusi, bijai prieš jį apsijuokti ir todėl atidėlioji pirmąjį kartą. Pirmasis kartas tikrovėje nė kiek nepanašus į matomus filmų scenose. Jis dažniausiai būna nerangus, kartais juokingas ir su daugybe „oi“ ir „atleisk“, tačiau to nereikia bijoti. Nė vienas jūsų dar nežino, kas kuriam patinka ir koks žingsnis teisingas, o jei tai vis tiek tau kelia nerimą, papasakok vaikinui apie savo baimes, gal jis jaučiasi panašiai? Jei tu būsi pirmoji, jis TIKRAI jaučiasi panašiai. Na, o jei vaikinas patyręs, pasikalbėjęs su tavimi žinos, jog reikia tave saugoti ir elgtis atsargiai. Bet kokiu atveju laimėsi. Klausyk: ŠIRDIES, bet tik jei visus rimtus reikalus aptarei su PROTU.

SITUACIJA: jis siūlo išgerti taurę kokio nors alkoholinio gėrimo, kad jaustumeisi drąsesnė. Tavo širdis turbūt sako „O kodėl gi ne? Juk jis mane myli, nieko čia baisaus. Išgersiu, atsipalaiduosiu ir viskas eis kaip sviestu patepta.“ Tačiau protas turėtų paklausti, kodėl jis siūlo tau alkoholio svarbaus įvykio metu? Oi, ne, nesakome, jog jis tenori tavimi pasinaudoti, tačiau apgirtus galima padaryti daugybę neapgalvotų sprendimų, todėl šioje situacijoje taip pat derėtų patikėti savo racionaliu protu ir elgtis atsakingai. Atmink, kad pagarba ir atsakomybė visuomet nugali kietumą. Klausyk: PROTO.

SITUACIJA: tu nepasitiki savo kūnu. Čia turbūt didžiausią vaidmenį atlieka tavo jausmai, tiksliau, baimė ir nepasitikėjimas savimi. Mesk visas šias kvailystes į šalį. Jei jauti, kad jau laikas, kad vaikinas yra kaip tik tas, jūs susitarėte, kokiomis apsaugos priemonėmis naudositės, viskas saugu, tau širdyje ramu ir romantiška, kam sukti galvą dėl figūros? Jei jis su tavimi nuėjo taip toli: išklausė visus nuogąstavimus, laukė, kiek reikėjo, ir nespaudė tavęs, paskutinis dalykas, apie kurį jis galvos, bus figūra. Patikėk, jei vaikinas rimtas ir atsakingas tavo atžvilgiu, esi jam pati gražiausia. Klausyk: ŠIRDIES.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis