Specialiosios olimpiados čempionei geležiniai svoriai – tik gyvenimo desertas

Prieš metus specialiosiose olimpinėse žaidynėse JAV Kristina Kirilesku susižėrė keturis aukso medalius. Sunkumų kilnotoja visose kategorijose nepaliko sau lygių, nors Lietuvoje apie ją beveik nieko neišgirdome. Ištaisėme šią klaidą. Nuvažiavę pas Kristiną išgirdome skaudžią ir sudėtingą jos gyvenimo istoriją, kurią užrašėme rugpjūčio numeryje.

Mažai kas žino, jog specialioji olimpiada – tai tarptautinė organizacija, kuri skatina teisių suteikimą žmonėms su protine negalia, sporto pagalba skatina visuomenės tarpusavio supratimo ir pagarbos idėjas visame pasaulyje.

„Ne viskas daug sveria, kas sunku“, – prisėdusi Obelių vaikų namų sode Utenos rajone garsiai susimąstė Kristina, ant piršto sukdama savo tamsiai vyšninius plaukus. Šalia sėdi jaunesnė sesuo, dar visai mažas brolis. Ji čia nebeturėtų gyventi, bet vasarą leidžia kartu su jais. Nenori palikti vienų, išsigandusių ir bijančių už vaikų namų tvoros likusio pasaulio. Tik Kristina buvo iš čia išvažiavusi, tad akys nebėra tokios išsigandusios. Bendrauti su žurnalistais jai nebėra tokia naujiena: „Man čia tenka aukle, psichologe pabūti. Neseniai atvežė penkias mergaites, tai jas ir pavalgydink, ir pabūk šalia, kol užmigs“.

Stipri ne tik fiziškai, bet ir nepalaužiama psichologija Kristina stebina savo auklėtojus. Studijuoja antrąją specialybę, daug sportuoja, turi ateities tikslų, svajoja apie gražų gyvenimą ir savo šeimą. Atrodytų, įprasti dalykai. Bet Obeliuose pasaulis apsivertęs aukštyn kojomis. Išsikovoti tuos įprastus dalykus iš gyvenimo čia reikai dvigubai daugiau jėgų.

„Jeigu gyvenime tikrai kažko nori, tą ir pasieksi. Nesvarbu, tavo šeima turtinga, varginga ar jos visai nėra“, – optimizmo išgirdus istoriją man bando įkvėpti Kristina, jau seniai nutraukusi visus ryšius su asocialiais tėvais. 

„Jau geriau nieko nei tokie“, – garsiai susimąstė į vaikų namų langus žiūrėdama Kristina, prižadėjusi, kad nei jos, nei seserų vaikai čia niekada neatsidurs.

Skaudžią, bet tikėjimo ir vilties kupiną Kristinos istoriją skaityk rugpjūčio „PANELĖJE“.

Naujo numerio apžvalgą rasi ČIA.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis