Paversk kambarį super jaukiu neišleisdama milžiniškos pinigų sumos (FOTO)

Tik persikėlus gyventi į bendrabutį ar nuomojamą būstą iškyla dilema, kaip nors kiek šiai erdvei suteikti namų pojūtį. Interjero dizaineriai dažniausiai siūlo į pagalbą pasitelkti kambarinių gėlių, medinių padėklų ar pan. Mes tau paruošėme dar lengviau įgyvendinamų patarimų!

Interjero dizainerė Diana Kenstavičiūtė siūlo atkreipti dėmesį į danus ir perimti iš jų hygge jaukumo kūrimo tradiciją.

Kas tas hygge?

Danai taip vadina viską – nuo meno kurti intymumą ar dvasinį jaukumą iki malonumo, kurį suteikia raminantys dalykai, pavyzdžiui, kakavos gėrimas žvakių šviesoje. Bent jau taip teigia knygos „Mažoji laimės knyga. Hygge: gyvenimas pagal danus“ autorius Meikas Wikingas. Pasak jo, hygge labiau apibūdina nuotaikas ir patyrimus nei konkrečius dalykus. Tai laikas, kurį praleidžiame su mums artimais ir mylimais žmonėmis. Kaip sukurti tokią atmosferą?

Namų jaukumas
Namų jaukumas
Shutterstock

Šviesios spalvos – gera pradžia

Jeigu kursi kambarį iš pagrindų, rinkis šviesių spalvų kambario dažus arba tapetus – patalpa atrodys švelnesnė ir didesnė. Žinoma, nepamiršk įleisti natūralios dienos šviesos – ji padės nuvyti niūrias mintis ir įkvėps dienos iššūkiams.

Šviesių spalvų interjeras
Šviesių spalvų interjeras
Shutterstock

Žvakės

Tai – aksesuaras, kuris ne tik mažai atsieis, bet ir taps ypatinga kiekvienų namų dalimi. Jų yra ne tik įvairių spalvų ar formų, bet ir kvapų. Danai šį interjero aksesuarą išskiria kaip pagrindinį jaukumo elementą ir yra daugiausia žvakių sunaudojanti tauta. Pasak dizainerės D. Kenstavičiūtės, šį dizaino akcentą verta pasitelkti ne tik šaltuoju metų laiku. Beje, užgesinusi žvakes nepamiršk prieš miegą pravėdinti kambario.

Žvakės
Žvakės
Shutterstock

Ištraukos iš tekstų, nuotraukos, žurnalų iškarpos

Šie dalykai padės susikurti svajonių lentą – ją lengva suformuoti iš kelių baltos ar šviesios medžio spalvos rėmelių. Svajonių lentą gali sukurti ir ant kamštinės lentos (dar reikės smeigtukų). Pabandyk sujungti nuotraukas įvairiais segtukais ar virvelėmis. Pavyzdžiui, tarp kelių vinių įtempk spalvotų virvelių.

Netikėti sprendimai

Jei nori mielo interjero mažomis sąnaudomis, pasitelk fantaziją. Šiuo metu madinga viską kabinti ant sienų – lėkštes, žvakides, net akmenis, kriaukles. Laimikiais, kuriuos radai per vasaros atostogas, dekoruok sienas. Patikėk – sulauksi daug komplimentų.

Kambarinės gėlės arba gamtos dovanos

Interjero jaukumą kuria smulkios detalės. Anot dizainerės, vasarą namus turėtume puošti gyvomis gėlėmis, gėlių vainikais, rudenį – kankorėžių girlianda, o žiemą – pušies šakele. Ir nepamiršk kambarinių gėlių – orchidėjos ar šiuo metu madingos lapinės gėlės įlies gyvybės net į niūrų bendrabučio kambarį, suteiks jam jaukumo ir prabangos.

Gėlė
Gėlė
Shutterstock

Pagalvėlės ir užtiesalai

Šie aksesuarai kambaryje padeda kurti estetišką tvarkos pojūtį. Užtiesalą rinkis vienspalvį, tačiau pagalvėlės gali būti spalvotos, su užrašais, kurie prajuokina ar priverčia susimąstyti.

Pagalvėlė
Pagalvėlė
Shutterstock

Neapsikrauk

Esminė taisyklė, kuria būtina vadovautis kuriant jaukumą, – less is more (angl. „mažiau yra daugiau“). Stenkis pajusti, ar daiktas tikrai reikalingas toje erdvėje. Jei kuri svajonių lentą, pasirink tik vieną sienos dalį, nepaskleisk paveikslėlių po visą kambarį. Bet kokiam interjerui labai svarbi šviesa. Toršeras (ant žemės pastatomas šviestuvas) – geriausia išeitis. Mėgstančioms detales reikėtų susilaikyti – šį kartą pakaks tik sapnų gaudyklės, bet ne visos dizaino aksesuarų kolekcijos. Nepamiršk, kad maži daiktai labai greit apdulka, o mokslams įsibėgėjus bus sunkoka rasti laiko kambariui tvarkyti...

Svarbiausia – nepamiršk susigalvoti savų grožio ritualų, pasidaryti naujų rankdarbių, nusipiešti paveikslo. Kurk kambaryje ypatingas akimirkas, pripildyk jį malonių kvapų ir juoko. Juk tuomet net lietingas oras atrodo toks žavingas...

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis