O atrodo tokie drąsūs... keisčiausios žvaigždžių baimės (FOTO)

Fobija – tai ne šiaip baimė. Dėl fobijos kenčiantys žmonės išvydę mažą voriuką gali pradėti purtytis, klykti ir verkti, o praskridęs drugelis sukelia žiaukčiojimą ir traukulius. Fobijų pasaulis žvelgiant iš šalies atrodo kurioziškai, tačiau visai nejuokinga, jeigu tavo galvoje gyvena tikra baimė... Ko bijo žvaigždės?

Davidas Beckhamas – neblėstamai žavus futbolininkas, mados ekspertas, modelis... Trumpai tariant, su jo nuotrauka prie lovos užaugo kelios merginų kartos... Pasirodo, šis smarkuolis irgi kažko bijo! Ir ne bet ko, o.... netvarkos! Davidas kenčia nuo ataksofobijos ir paniškai bijo netvarkos bei nevalyvumo. Futbolininko daiktai turi būti surūšiuoti pagal spalvą, dydį, sudėti krūvelėse ne daugiau ir ne mažiau nei lygiai po 11 vienetų. Kai kurie psichologai teigia, kad tai rimtų psichinių sutrikimų požymis. Beje, futbolininkas rimtai gydėsi psichologinę traumą, patirtą 2004 metų Europos futbolo čempionate, kai ketvirtfinalyje neįmušė 11 metrų baudinio... Galbūt štai iš kur tas paslaptingasis skaičius 11?

Davidas Beckhamas
Davidas Beckhamas
Vida Press

Madonna – ne iš kelmo spirta. Sunku patikėti, kad ji apskritai kažko bijo. Dėvi odinius korsetus, užsiima kikboksu, o jos ištreniruotas kūnas galėtų sukelti baimę ir daug didesniems už ją vyrukams. Tačiau Madonna bijo... griaustinio. Tokia fobija vadinama keraunofobija ir ja dažiausiai serga moterys ir ...katės. Taip ir įsivaizduojame smarkuolę supernovą, drebančią po antklode už lango siautėjant audrai...

Madonna
Madonna
Vida Press

Orlando Bloomas filmo „Dangaus karalystė“ filmavimo aikštelėje atrodė tikras bebaimis. Pats atliko kovų scenas, profesionaliai tramdė žirgą ir kitaip žibėjo kol... iš gardo filmavimo aikštelėje paspruko maža kiaulaitė. Orlando ištiko panikos priepuolis ir teko kviesti medikus. Paaiškėjo, kad aktorius paniškai bijo šių gyvūnų ir vien mintis apie paršelius arba kiaulaites jam sukelia stiprius negatyvius išgyvenimus.

Aktorė Nicole Kidman prisipažino, kad visai nebijo gyvačių, esant reikalui galėtų suvalgyti gyvą tarakoną, ar fotografuotis su didžiuliu voru tarantulu ant galvos jai būtų visai nebaisu, bet ji paniškai bijo drugelių! Aktorė serga motefobija ir tiesiog beprotiškai bijo šių vabzdžių. Nicole teigia, kad jeigu ant vartelių pamato tupint drugelį, namo tikrai neina pro vartus, geriau rinksis aplinkkelį ir brausis per brūzgynus, negu sutiks atsidurti taip arti ryškiaspalvės peteliškės...

Nicole Kidman
Nicole Kidman
Vida Press

Pasirodo, egzsistuoja ir dar keistesnių baimių! Aktorė Christina Ricci kenčia nuo botanofobijos. Tai liga, kai bijoma bet kokių naminių augalų. Aktorė tikina, kad visi augalai yra purvini ir veda ją iš proto. Galima drąsiai teigti, kad artimiausiu metu nepamatysime jos dirbančios sode, tačiau kyla klausimas, ar salotos bei daržovės Christinai taip pat visiškai nepakenčiamos? Tokiu atveju lieka aktorę nuoširdžiai užjausti...

Ekscentriškoji dainininke Kelly Osbourne kenčia nuo hafofobijos – palietimo baimės. Tad sveikinantis su mergina jokiu būdu nevertėtų griebti jos rankos ar (dar blogiau) bučiuoti į skruostą. Jos brolis Jackas teigia: „jums reikėtų ją pamatyti ištiktą baimės priepuolio. Ji visa purtosi ir žiaukčioja.“ Po tokios reakcijos į pasveikinimą, psichologo konsultacijos galėtų prireikti ir tam nelaimėliui, neatsargiai pakštelėjusiam Kelly į skruostą...

Holivudo gražuolis Matthew McConaughey'is kažko bijo? Pasirodo, aktorius tarsi suakmenėja atsidūręs tunelyje ar pamatęs besisukančias duris. Tiesą sakant, Metthew prisipažįsta, kad pamatęs pastatą su besisukančiomis durimis tiesiog atsisako ten kelti koją. Baimė tokia stipri, kad visi bandymai su ja kovoti baigdavosi pralaimėjimu.

Vienas geidžiamiausių Holivudo aktorių Channingas Tatumas be ištreniruoto kūno turi ir baimę, su kuria kovojant raumenys nepadeda... Mat didžiausia jo baimė – porcelianinės lėlės. Ši baimė vadinama pediofobija. Stiklinės natūralistiškai atrodančių lėlių akys aktoriui kelia stiprų nerimą, peraugantį net į panikos priepuolius... Ką gi, su lėlėmis Channigas tikrai niekada nežais.

Channingas Tatumas
Channingas Tatumas
Vida Press

Filmo „Kill Bill“ žvaigždė Uma Thurman turi labai didelę uždarų vietų baimę. Klaustrofobija aktorei pasireiškė per vieną filmavimą, kai jai teko ilgą laiką išbūti uždarame karste. „Režisieriui Quentinui Tarantino visai nerūpėjo mano baimė. Jis mane uždarė karste ir apdrabstė žemėmis“, – interviu atskleidė aktorė, prisipažinusi, kad filmuojant tą epizodą patyrė dideles psichologines kančias.

Garsioji dainininkė Katy Perry kenčia nuo tamsos baimės – niktofobijos. Viename interviu 2010 metais ji prisipažino, kad niekada neišjungia šviesos, paniška tamsos baimė ją kamuoja nuo vaikystės ir nors aplinkiniai nepaliaujamai žadėjo, kad Katy ją išaugs, fobija niekaip nedingsta. Vos išjungus šviesą, Katy tiesiog ima trūkti oro, o kuo ilgiau praleidžia tamsoje, tuo sunkesni panikos priepuolio simptomai pasireiškia.

Katy Perry
Katy Perry
Vida Press

Ironiška, tačiau aktorė Sarah Michelle Geller, išgarsėjusi seriale „Vampyrų žudikė“, kenčia nuo labai stiprios kapinių baimės. Narsioji Bafi mediniais kuolais naikinusi vampyrų populiaciją didžiąją laiko dalį praleisdavo kapinėse, pasirodo, tarp Sarah ir Bafi – didžiulis skirtumas. Beje, kapinių baimė, vadinama koimetrofobija, yra viena retesnių fobijų.

Visgi netikėčiausios fobijos čempione galime skelbti aktorę Jennifer Lawrence. Žvaigždė kenčia nuo stiprios socialinės fobijos – įkyrėti. Pastebėjusi nepatenkintas aplinkinių reakcijas arba ignoravimą aktorė išgyvena stiprius nerimo priepuolius, drebulį ir prakaitavimą. Galbūt tai yra priežastis, kodėl Jennifer taip stengiasi su visais Holivude draugauti?

Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis