Nori išsirinkti tobulai tinkančius kvepalus? Tau padės Chanelette

Rašau jums džiaugdamasi vis dažniau pasirodančiais saulės spinduliais – pagaliau ir mus ji pasiekė! Jau kvepia vasara, o, kaip žinia, kvapas yra vienas svarbiausių mūsų pojūčių, galintis pakeisti nuotaiką, sudaryti pirmąjį įspūdį ar sukelti įvairias emocijas, prisiminimus. Savo gyvenimo įvykius dažnai siejame su tam tikru kvapu.

Juk kvepalai, kuriais buvome pasikvėpinusios per pirmąjį pasimatymą, vestuves ar nepamirštamą kelionę, visada atgaivins tą momentą ar periodą vien juos pauosčius. Taigi šįkart noriu su jumis pakalbėti apie kvepalus ir kaip atrasti savo kvapą.

Užėjus į kvepalų parduotuvę jūsų dėmesį iš karto atkreips įvairios buteliukų spalvos ir įmantrus dizainas. Galbūt anksčiau neatkreipėte dėmesio, tačiau kvepalų spalva dažnai mums nurodo, kokio tipo yra kvapas.

-Jei vadinamosios „sultys“ (angl. juice) yra mėlynos spalvos, kvapas bus gaivus – vandens, ozono, jūros, švaros. Tokie kvepalai tinka vasarai, atostogoms prie jūros.

-Jei kvepalai rausvos spalvos arba jų buteliukas violetinio, fuksijų ar rožinio atspalvio, kvapas greičiausiai bus saldus – gėlių ir uogų, vaisių natų kupinas aromatas.

-Kuo stiklas tamsesnis, tarkime, vyno spalvos, juodas ar tamsiai mėlynas, tuo aromatas bus sodresnis, sunkesnis ir labiau tinkamas vakarui.

-Jei „sultys“ geltonos ar gintaro spalvos, galite būti tikros, kad tai bus saldus aromatas, dažnai vyraus baltų gėlių (jazminų, gardenijų, tuberozų, kamelijų) natos arba saldūs vasariški tonai – vanilė, kokosai, apelsinmedžių žiedai. Jei geltona spalva tamsesnė, kvapas greičiausiai turės sodresnių natų, tokių kaip ambra, santalai, prieskoniai, agarmedžiai, aldehidai ir t. t. Spalva – pirmas ir greičiausias būdas nustatyti, koks tai kvapas, tačiau gali pasitaikyti ir išimčių.

Renkantis kvepalus būtina juos bandyti tiesiai ant odos, geriausia papurkšti ten, kur užčiuopiamas pulsas: ant riešo, rankos sulenkimo vietoje, kaklo, šalia ausies. Pasikvėpinusios niekada netrinkite tos vietos, kad nesugadintumėte natų kompozicijos. Nuo jūsų kūno šilumos kvapas atsiskleis visu grožiu. Pirmiausia pajusite viršutines natas, o vėliau po truputį atsivers ir pagrindinės natos. Kvepalai ant popierinio testerio ar drabužių visada dvelks kitaip nei ant jūsų odos, nes kiekvieno iš mūsų kūno kvapas unikalus, skirtingas – su juo sureagavę kvepalai išskirs savitą aromatą.

Užuodus naują kvapą, nosis siunčia signalą į jūsų smegenis, šios nustato, ar tai saugus (pvz., gėlių), ar nesaugus (pvz., pasenusio maisto) kvapas. Kai pasikvėpiname, po kelių minučių nosis pripranta prie kvapo ir jo jau nebeužuodžiame, o aplinkiniai žeria komplimentus. Nenukabinkite nosies, jei neužuodžiate savo kvepalų, anaiptol – vadinasi, kvapas jums tinka. Jei jį jaučiate ir aromatas pradeda erzinti, tai greičiausiai jums visiškai netinkantys kvepalai!

Ryte mūsų nosis yra itin jautri kvapams, tad rytas – geriausias paros metas leistis į jų paieškas ir nustatyti, kas patinka, o kas erzina. Atminkite, kad ryte kvepalų svarbu nepadauginti, nes lygiai kaip ir jūs, aplinkiniai labai jautriai reaguoja į kvapus, o nepapusryčiavusius gali netgi supykinti. Geriau visuomet su savimi turėti truputį kvepalų ir pasipurkšti dieną.

Svarbu kvepalų nepadauginti! Jei jų neužuodi, nereiškia, kad kiti irgi neužuos. Mano mėgstamiausias būdas yra purkštelti kelis kartus į orą virš galvos ir eiti per kvepalų debesį. Taip pat vienas purkštelėjimas ant riešo ir vienas – kaklo duobutėje ar šalia ausies yra subtilus būdas kvėpintis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis