Naujas numeris: balandžio „PANELĖJE“ – pokalbiai apie skirtingą laimę ir ryškios pavasario tendencijos

Balandį galime vadinti vienu laukiamiausiu mėnesių metuose, kuomet pilkame danguje ir tokios pat spalvos žemėje pradeda rastis gyvybė. Rytais jau žadina paukščių čiulbėjimas, sveikinasi maloniai šildantys saulės spinduliai, kavinukės kviečia išgerti kavos prie lauko staliuko. Atrodo, niekas nepasikeitė, bet laimės širdyje žymiai daugiau. Būtent apie ją – įvairiaspalvę laimę – ir rašome balandžio PANELĖS numeryje.

Televizijos ir radijo laidų vedėja, verslininkė, modelis Gabrielė Martirosianaitė (26) retai ir pati prisimena, kad jos pirmasis žingsnis į viešumą ir populiarumą – „Mis Lietuva 2008“ konkursas. Į jį užpildyti anketą įkalbėjo šeštadienio rytą kavą gurkšnojęs tėtis. Jeigu ne ta laikraščio skiautė, ne „Mis Lietuva“ karūna, galbūt viskas dabar atrodytų kitaip.

Po konkurso praėjo jau devyneri metai, Lietuvą atstovaujančios gražuolės keitė viena kitą, o Gabrielės žvaigždė iki šiol žiba pačioje populiarumo viršūnėje. „Konkursai baigiasi, populiarumas blėsta dienomis, o savo tolimesnę sėkmę tenka kurtis pačiam“, – viršelio interviu prisipažįsta gražuolė ir atveria akylai iki šiol nuo pašalinių akių saugotas asmeninio gyvenimo duris.


Daug kam atrodo, kad „Eurovizijos“ atrankos finalo dalyvis Gabrielius Vagelis (21) išdygo iš nežinia kur. Tačiau, kas yra populiarumas, jis sužinojo dar būdamas paauglys: prieš šešerius metus buvo tituluojamas svajonių vaikinu, filmavosi romantiniuose klipuose, dainavo popsą ir atsakinėjo į gerbėjų laiškus, kol... vieną dieną išvažiavo studijuoti muzikos į Londoną. Per metus, dingus iš viešosios erdvės, jo asmenybė, išvaizda, muzikos stilius pasikeitė neatpažįstamai.

Atvirame interviu Gabrielius sako, kad tai buvo kone sudėtingiausias laikas gyvenime, paskatinęs jį subręsti ir parašyti debiutinę savos kūrybos dainą. Nors „Eurovizijos“ scenos lyriška balade „Feel Myself Free“ jam nepavyko užkariauti, atkaklaus vaikino galvoje jau verda daugybė planų.


„Homofobai ir seksistai, pasimetę komunistai, nors dar priklauso jiems valdžia, tuoj keis juos nauja karta!“ – dainuoja jaunosios maištininkės, vilniečių grupė „Crucial Features“. Vienintelė Lietuvoje merginų roko grupė nebijo aplinkinių nuomonės ir ryžtingai žengia pirmuosius žingsnius į pogrindžio muzikos sceną.

Vilnietės Meda (vokalistė, gitaristė), Berta (gitaristė), Agnė (bosistė) ir Kotryna (būgnininkė, pritariančioji vokalistė) dienomis mokykloje ruošiasi baigiamiesiems egzaminams, o vakarais renkasi kurti dainų, į kurias reaguoja net didžiausios Lietuvos žvaigždės. Debiutinis grupės kūrinys „Miršta Sovietynas“ per porą dienų internete surinko penkiaženklį peržiūrų skaičių, o komplimentų jam negailėjo net Andrius Mamontovas. Gal tikrai, Lietuvos muzikos scenos laukia revoliucija? Tai sužinosi tik paskaičiusi ryžtingos ketveriukės interviu.


Kadangi balandžio numeryje daug kalbame apie laimingus žmones, pats metas išsiaiškinti, kaip tokiu tapti, jeigu iki šiol jokie būdai negelbėjo. „Gyvenimo“ temoje rasi laimės formulę, kurią išradome drauge su psichologe Akvile Smalakyte: „Nauji tyrimai naudojant laimės skales viena- reikšmiai parodo, kad labiausiai džiaugsmą žmogui suteikia ilgalaikiai, sveiki ir artimi santykiai su kitais. Žmonės nori jaustis, kad priklauso kokiai nors grupei, kad juos pri ima, gerbia ir palaiko.“

Perskaičiusi interviu nepamiršk išspręsti testo, kurio atsakyme paaiškės, ar esi iš tiesų laiminga. Pasirodo, protą nesunku apgauti, o laimė gali slėptis net už skaudaus gyvenimo posūkio. Tikra laimė yra daugiau nei teigiamos emocijos.


Žurnalo PANELĖ vyriausioji redaktorė Vytautė Žališkevičiūtė savo rubrikoje „Pasikalbėkim“ šį kartą kviečia aptarti tvorų griovimo sezoną: „Isivaizduoju, kad kompleksai – tai tvora, juosianti mūsų komforto zoną. Nepasitikėjimas savimi, baimė, ką pagalvos kiti – štai iš kokių supuvusių „lentų“ suręsta kompleksų tvora, atskirianti mus nuo pačių sau metamų iššūkių.“

Pasak Vytautės, dažniausiai populiariausiais tampa tie, kurie sugeba tas savo kompleksų tvoros lentas sulaužyti ir iškišti koją už komforto zonos. Viskas priklauso nuo požiūrio: tai, kas vienam – kompleksas, kitam gali atrodyti privalumas.


Pavasaris atėjo ir į tinklaraštininkės Chanelette skiltį! Balandžio numeryje kątik iš Londono grįžusi Ieva apžvelgia naujausias mados tendencijas ir akcentus, be kurių pavasarį neapsieis nė viena: „Pastaruoju metu mados pasaulis labai atgijo, žmonės nebijo eksperimentuoti. Tikiu, kad eksperimentų pasiilgo ir žurnalo skaitytojos. Pasiruoškite netikėtumams!“


Balandį mus džiugins ir tradicinė Beatos rubrika, kurioje autorė kalba apie laimę (ne)nepritapti. „Paauglystėje vienas svarbiausių dalykų yra „pritapti prie chebros“. Jeigu nepritampi, atsiduri užribyje, lieki nesuprastas, galbūt net visiškai vienas. Kitiems gali dar kilti noras iš tavęs dėl to pasityčioti – žiūrėkit, kokia ji keista, kas jai čia darosi!“, – provokuoja Beata, patardama nebūti visoms vienodai gražioms, mėgiamoms ir seksualioms, nes nepritapti – didelė dovana.


„NU KAIP“ autorė Monika kiekvieną mėnesį su PANELĖS skaitytojomis dalijasi laimės receptais. Šį kartą jį atsiuntė tiesiai iš Pietų Afrikos Respublikoje esančio Keiptauno, kur šiuo metu gyvena profesionalus keliautojas Danas Macijauskas. Aplankęs 48 pasaulio valstybes iš pradžių Danas keliavo tuščiomis kišenėmis, o dabar dirba už nakvynę, maistą ar pramogas. „Keliavau beveik be pinigų tik iš pradžių – tada neturėjau kito pasirinkimo. Su laiku supratau, kad labai norint viską galima nuveikti. Kad ir dabar – kuriu filmą svečių namams, kurie mane mielai priima gyventi nemokamai“, – trykšdamas meile gyvenimui sako jėgos aitvarų mėgėjas.


Dvigubas džiaugsmas laimę pajusti po sunkių gyvenimo išbandymų, pavyzdžiui, išsiskyrimo su mylimu žmogumi. Pastebėjai, kad niekas apie tai nekalba atvirai? Pabėgti, nutylėti, apsimesti, kad nieko neįvyko, – taip reaguoja devynios iš dešimties. Mažiausiai. O po pudruotu fasadu – pūvanti žaizda, kurios niekam nerodai. Bandai save apgauti, kad viskas faina, gyvenimas tęsiasi.

Net jei su Juo draugavai ne dvi savaites, o metų metus? Net jei su Juo mintyse buvo jau „ilgai ir laimingai“, o galvoje turėjai visų trijų jūsų būsimųjų vaikų vardus? Balandžio numeryje Olgos pagalba atveriame šią skaudžią žaizdą, atvirumu ją išvalome ir paliekame gyti.


Niekas taip greit negydo išsiskyrimo žaizdų, kaip iš naujo kilęs susižavėjimas. Gyvendami „Facebook“ ir asmenukių eroje, jaučiame malonumą galėdami oficialiais draugystės statusais paženklinti savo santykius, kurie dažniausiai būna labai neapibrėžti. Visiškai normalu tapo vis dažniau viešai rašyti apie savo gyvenimą, išreikšti jausmus, kelti intymias akimirkas ir su visais dalytis meilės įrodymais. Kaip gi kitaip įrodysi, kad santykiai iš tikrųjų egzistuoja, – juk jeigu nėra draugystės statuso socialiniuose tinkluose, jos nėra visai. Kaip ten sakoma... Pics or it didn’t happen? Apie tai, kur yra santykių viešinino ribos skaityk naujoje PANELĖJE.


Balandį PANELĖS mados skiltyje kilo tikri žvaiždžių karai, paneigiantys mitą, jog kosminės palapinės stiliukas tinka tik festivaliams! Kai pristinga įkvėpimo, semkis jo nors iš žvaigždžių. Tik šįkart – tų tiktųjų, šviečiančių aukštai danguje!


Grožio skiltyje pagrindinis vaidmuo atiduotas lūpoms. Blakstieų tušas – pati populiariausia kosmetikos priemonė, bet lūpdažis – tai, kas įvaizdį pakeis akimirksniu. Tereikia nuspręsti, kokio žanro pasirodymą šiandien surengsi! Apsispęsti padės širdies balsas.



TAIP PAT NUMERYJE:

Plaukų pokyčių receptas

Stiliaus revoliucija spintoje

Makiažo meistrės patarimai

... ir daug kitų temų!

KOVO MĖNESIO „PANELĖ“ PREKYBOJE JAU NUO BALANDŽIO 6 DIENOS!

Nori mylimiausią žurnalą skaityti pirmoji? Prenumeruok geriausiomis sąlygomis ir gauk „PANELĘ“ tiesiai į namus!

PRENUMERATOS PASIŪLYMO IEŠKOK ČIA.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis