Maudymosi kostiumėliai pagal odos tipą: išsirink tinkamiausią!

Mada – kaip daugiagalvė rožinė hidra, su nesuskaičiuojama galybe dailių galvų, dažytomis blakstienomis, verčianti mus šokti tarp linijų, pjūvių, figūros tipų ir raštų įvairovės. Apie maudymosi kostiumėlis girdėjome įvairiausių dalykų: kurie tinka didesnei krūtinei, kurie – platesniems klubams ar pečiams.

Šią dalį jau tikriausiai išmokome visos. Tačiau kaip derinti maudymosi kostiumą prie... odos tipo? Skamba keistai, tačiau tik iš pirmo žvilgsnio, juk saulės vonios ir maudynės jūroje – karščiausias tavo odos vasaros romanas. Tik nepamiršk apsauginio kremo!

Baltaodė nimfa

Šviesiaodės yra „pasmerktos“ ryškiausiai šviesti paplūdimyje. Ir tai be galo žavu! Neatsisakyk porcelianinio baltumo ir nerizikuok pūslėmis bei skausmingais nudegimais. Šviesiaodžių oda jautri, čia aišku kaip du kart du, tačiau ji ypač jautri krūtinės, pilvo ir pečių srityse. Tad kurdama savo paplūdimio įvaizdį išbandyk jau kelis sezonus mados viršūnėse karaliaujančius vientisus maudymosi kostiumėlius. Venk švelnių, žemiškų pastelių, geriau pasipuošk sodrių spalvų maudymukais, išmargintais kontrastingais piešiniais! Beje, pravartu turėti klasikine prancūziška paplūdimio klasika tituluojamus baltus marškinius ilgomis rankovėmis ir plazdančias lengvo audinio kelnes.

Maudymosi kostiumėlis
Maudymosi kostiumėlis
Shutterstock

Klasikinė undinė

Jeigu gamta apdovanojo lengvai įdegančia, tačiau plona oda, vertėtų pasaugoti krūtinės ir iškirptės sritį (juk nenori sulaukusi vos 30-ies turėti suvytusią ir padžiūvusią krūtinės odą?). Taigi rinkdamasi maudymosi kostiumėlį, atsižvelk į viršutinės dalies iškirpimą, būtų gerai, kad krūtinės šonai būtų kuo labiau uždengti. Spalvinė gama gali būti pati įvairiausia, tačiau klasikinės undinės dažnai pasižymi šalto atspalvio oda, tad ryškios šaltos spalvos gali sukelti šiaurės efektą, tarsi jokia saulė tau nepadės sušilti. Kad nenusviltum pečių ir šlaunų vidurio, paplūdimyje turėk palaidinę trumpomis rankovėmis ir lengvą, laisvą sijoną.

Maudymosi kostiumėlis
Maudymosi kostiumėlis
Shutterstock

Medaus vandenė

Tamsesnio gymio merginos saule ir paplūdimio malonumais gali mėgautis kaip medumi. Tol, kol malonu! Paprastai tokio tipo oda įdega lengvai ir nenusvyla (tai nereiškia, kad neprivalai naudoti SPF filtrų turinčių kosmetikos priemonių!). Drąsiai išbandyk maudymosi kostiumėlio lengvumą ir sodrias, šaltas ir ryškias spalvas (jos bus puikus tavo odos fonas). Beje, tamsesnio gymio merginų oda tikrai atsparesnė saulės žalai, tačiau plaukus saugoti teks lygiai taip pa, kaip ir visiems kitiems. Galbūt šią vasarą išbandyk stilingą turbaną?

Maudymosi kostiumėlis
Maudymosi kostiumėlis
Shutterstock

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis