Jaunoji kosmetologė: „Kosmetologija skirta merginoms, negalinčioms be grožio ir estetikos“(FOTO)

Kristina Urbonaitė (22) – dar tik antro kurso Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos (TTVAM) kosmetologijos krypties studentė, tačiau jau lankosi profesionalų seminaruose, turi savo klienčių ratą, dirba su aukščiausio lygio kosmetika ir net atidarė savo grožio kabinetą. Tiesa, ne kur kitur, o čia pat, kolegijoje! Kas galėtų pagalvoti, kad nebaigusi studijų jau gali būti garsi savo srities specialistė? Pasirodo, tereikia apgalvotai pasirinkti, kur studijuoti savo svajonių specialybę.

Kristina, kaip išsirinkai kosmetologijos kryptį? Ar seniai svajojai tapti kosmetologe?

Beveik dvejus metus studijavau farmaciją, kai nusprendžiau pakeisti savo studijų kryptį ir perstoti į kosmetologiją. Ieškojau grožio srities, kuri būtų susijusi su medicina. Kadangi universitetuose kosmetologijos studijų programos nėra, tenka rinktis iš kolegijų, profesinių centrų arba kursų. Aš pasirinkau TTVAM, nes čia siūloma studijų programa man pasirodė patraukliausia dėl mokomųjų dalykų ir studentų paruošimo tolimesniam darbui. Be to, pabaigus tris kursus bus galimybė pasirinkti išlyginamąsias slaugos studijas, kad galėtume atlikti intervencijas, hialurono rūgšties injekcijas ir pan. Manau, labai naudinga turėti dvi specialybes. Jeigu nepasiseks viena, visada bus galimybė sužibėti kitoje srityje! (Juokiasi.)

Kristina Urbonaitė
Kristina Urbonaitė
D. Pipo nuotr.

Mažai antro kurso studentų jau turi savo kabinetą, klientų ratą, dirba su profesionaliomis priemonėmis. Kaip pati vertini savo karjeros pradžią?

Iš tiesų labai džiaugiuosi, kad buvau drąsi ir nuo pat pradžių rimtai žiūrėjau į studijas bei tolimesnes darbo perspektyvas. Kur kas lengviau dirbti ten, kur studijuoji. Jau po pirmo kurso praktikos dėstytoja mums pasiūlė dirbti toliau, nes per vasarą užmiršime, ko išmokome. Vienos merginos procedūras darė namiškiams ar draugams, o aš norėjau pradėti dirbti rimtai. Vienintelė po pirmo kurso pradėjau ieškoti kabineto, kur galėčiau įsikurti, svajojau nusipirkti kosmetikos ir pradėti ieškoti klientų. Radau kabinetą viename grožio salone – ten pusę metų dirbome kartu su kolege. Žinoma, buvo sunku pritraukti žmones, bet „Facebook“ yra visagalis! Sukūriau savo puslapį, pradėjau sulaukti rekomendacijų, ir žmonės vis dažniau išdrįsdavo surizikuoti.

DARBAS UNIVERSITETE

Kodėl iš Vilniaus centro persikėlei dirbti į kolegijos patalpas?

Netrukus baigėsi mano sutartis, tad pradėjau dairytis naujos vietos. Studijuodama pastebėdavau, kad viename aukšte yra įvairių sričių kabinetų, tad nuėjau pas direktorių ir pasiteiravau, ar būtų galimybė vieną išsinuomoti. Jis mielai sutiko ir pasiūlė patrauklią kainą. Tiesa, čia buvo ne tik pigiau, bet ir kabineto sąlygos žymiai geresnės. Leidus direktoriui, kabinetą galėjome susikurti kokį tik norėjome. Kartu su grupės drauge pagal savo vizijas dažėme sienas, nupirkome baldų, projektavome erdvės dizainą... Sukūrėme jaukų, higiena dvelkiantį grožio kabinetą, į kurį kiekvienai klientei malonu sugrįžti.

Kristinos darbo ypatybės
Kristinos darbo ypatybės
D. Pipo nuotr.

Mums labai patogu, kad po paskaitų iškart gali bėgti dirbti, nereikia valandą stovėti spūstyse. Be to, grožio salonuose triukšmą kelia kirpėjai, soliariumai, o čia – visiška tyla ir ramybė.

Bakalauro studijos trunka trejus metus – kiek galimybių turite per jas pasipraktikuoti?

Privalomos praktikos prasideda jau nuo pirmo kurso. Iš viso yra trys, o paskutinio kurso pabaigoje atliekama rimčiausia – praktikuotis eini į konkretų saloną ir vienas dirbi su klientais. Studijos puikiai pritaikytos dirbti nuolat, ir dėstytojai šią idėją labai palaiko, nes savo žinias pritaikome praktiškai.

Kokių dalykų mokotės per tuos trejus metus?

Pradedant rimtais moduliais, tokiais kaip biochemija, anatomija, masažas ir kosmetikos ingredientai, baigiant manikiūru, pedikiūru, makiažu ar parfumerija. Per seminarus praktikuojamės su naujausiais kosmetologiniais aparatais – tokio savo kabinetui net vieno neįstengčiau nusipirkti. Nė viena kolegija negali pasiūlyti šitokios technikos ar suteikti galimybę išsirinkti, su kokia kosmetika nori dirbti, ir ją nupirkti. Pačioms niekuo nereikia rūpintis. Tik būk pasiruošęs mokytis ir studijuoti!

Kokia kosmetologijos sritis tave traukia labiausiai?

Man labai patinka dirbti su veidu ir oda, bet norint daryti veido procedūras reikia išmanyti kaulų struktūrą, raumenis, organizmo reakcijas. Nuolat gilinu žinias papildomuose kursuose ir seminaruose – pati jaučiu, kaip drąsėju ir vis labiau pasitikiu savo jėgomis.

Kristina Urbonaitė
Kristina Urbonaitė
D. Pipo nuotr.

Ar įmanoma šią specialybę studijuoti nemokamai?

Visai nemokamų vietų nėra, bet kiekvieną pusmetį geriausiai besimokantiems studentams suteikiamos skatinamosios stipendijos. Taip pat galima pretenduoti dėl stipendijos už aktyvią mokslinę, kultūrinę ar sportinę ir visuomeninę veiklą.

Ar daug tavo kurse studentų?

Iš viso mūsų yra vos dvidešimt. Gauname gana daug dėstytojų dėmesio, turime laiko individualiai konsultuotis, kiekvienas su dėstytojais esame užmezgę asmeninius ryšius ir vienas kitą pažįstame. Galiu drąsiai sakyti, kad visi esame draugai. Dažnai iš jų gauname pasiūlymų važiuoti kartu į renginius, seminarus, kosmetikos pristatymus. Visi dėstytojai – kosmetologijos srityje dirbantys profesionalai praktikai, tad jokių „sausų“ ar nuobodžių paskaitų čia nebūna. Visko, su kuo galime susidurti dirbdami, mokomės per praktiką, o egzaminus sudaro dvi dalys – teorija ir praktika.

Kam patartum studijuoti savo specialybę?

Kosmetologiją patarčiau rinktis merginoms, negalinčioms gyventi be grožio ir estetikos. Toms, kurioms būtų įdomu dirbti su kosmetika, žmogaus oda ir kūnu. Aš kosmetologija susižavėjau dirbdama konsultante vaistinėje – turėdavau domėtis naujienomis, patarti klientėms, atpažinti jų problemas. Čia visi suinteresuoti, kad po studijų lengvai susirastum darbą, kad dar nebaigęs mokslų įgytum pakankamai patirties, – po trejų metų jau ir pats galėsi atsistoti ant kojų. Kas gali būti geriau?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis