Be šių plaukų priežiūros taisyklių gražia šukuosena neišsiskirsi

Egzistuoja ne tik šukuosenų, dažymo ir kirpimo tendencijos, bet ir gairės, kokie plaukai – pūsti, natūraliai banguoti, matiniai ar itin glotnūs – madingi šį sezoną. 2017-aisiais grįšime prie svarbiausio dalyko – plaukų puoselėjimo, nes glotnūs, it veidrodis spindintys plaukai šįmet yra patys madingiausi.

Pernai karaliavusius tekstūros ir druskos purškalus iš populiarumo sosto išstumia atnaujintos klasikinių plaukų priežiūros priemonių ir formavimo versijos. Reikalavimų tobuliems plaukams daug: natūraliai atrodanti spalva, neišsišakoję galiukai, jokio pūtimosi, matiškumo, tik švelnumas, spindesys, suvaldyta apimtis ir gyvybingumas. Štai septynios tiesos, kuriomis turi vadovautis, kalbant apie plaukų priežūrą:

1. Apsilankyk pas plaukų stilistą: plaukų galiukus reikia reguliariai trumpinti. Beje, jei plaukai gerokai nualinti, tradiciškai atsisveikinti su 2 cm ilgio nepakaks. Atmink, kad geriau – trumpesni, bet sveiki plaukai. Tinkamai prižiūrimi jie netruks ataugti.

2. Rinkis tas plaukų priežiūros priemones, kurios stipriai drėkina, glotnina, suteikia spindesio. Būtinai skaityk sudėtį: jeigu vienas iš pirmųjų komponentų – alkoholis, tokią priemonę dėk atgal, nes ji plaukus tik sausins.

3. Labai svarbu nuo plaukų reguliariai pašalinti apnašas, kurių nepavyksta nuplauti įprastai. Kartą per mėnesį naudok giliai valantį šampūną: jis pašalins formavimo priemonių likučius, negyvas odos ląsteles ir vandens kalkes – jų sankaupos paverčia plaukus matiniais.

Plaukai
Plaukai
Shutterstock

4. Atidžiai rinkis formavimo priemones: venk sausų, stipriai fiksuojančių ar tekstūros suteikiančių, nes tokios priemonės paprastai mažina natūralų plaukų spindėjimą. Jei vis dėlto neformuoti plaukų negali, rinkis putas – jos suteiks ne tik apimties, bet ir spindesio.

5. Papildomo spindesio plaukams gali suteikti ir vienu tonu patamsinusi juos nuplaunamaisiais dažais. Gali rinktis natūralaus tono ar su atspalviu – švelnūs dažai sulygina plaukų paviršių, ir jie tampa itin spindintys.

6. Jei plaukus tinkamai džiovinsi vidutinio karštumo oro srove, jie bus paslankesni, glotnesni ir labiau žvilgantys. Džiovink šukuodama natūralių šerių keraminiu šepečiu – jis neleis plaukams įkaisti, elektrintis ir užtikrins tolygų šilumos paskirstymą.

7. Nesižavėk priemonėmis su blizgučiais: tai ne tas spindėjimas, kurio vertėtų siekti. Geriau atidžiai prižiūrėk plaukus, o ne siek kosmetinio efekto.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis