4 asmenybės tipai pagal tavo Zodiaką: tiksliau niekas nenusakys

Yra išskiriami keturi pagrindiniai asmenybės tipai - direktorius, derybininkas, tyrinėtojas ir statytojas. Psichologai teigia, jog šie asmenybės tipai kaip niekad tiksliai gali nusakyti, koks iš tiesų žmogus yra. Be to, jie priklauso kai kuriems atitinkamiems Zodiako ženklams. Ieškok savojo ženklo ir pasinerk į psichologijos jūrą!

Jei esi Avinas, Liūtas ar Skorpionas...

Ko gero, esi DIREKTORĖ.

Nepaisant lyties, šio tipo žmonės yra konkuruojantys. Jie siekia būti patys geriausi ir turi įgūdžių tapti tokiais. Jie yra praktiški, realistai, dažniausiai labai ryžtingi, sugebantys greitai apsispręsti, netgi kai reikia priimti sudėtingą sprendimą. Pagrindinės jų stipriosios pusės – sugebėjimas racionaliai analizuoti, loginis mąstymas ir objektyvumas. Jie atkreipia dėmesį į smulkmenas ir gali sutelkti dėmesį, nepaisydami aplinkos – šis sugebėjimas leidžia jiems atmesti nesusijusią informaciją ir eiti tiesiausiu keliu tikslo link. Daugelis direktorių taip pat yra išradingi, teoriški, sugebantys pateikti drąsias idėjas. Dar daugiau, norėdami suprasti tiesą, jie gali pasirinkti nepopuliarų ar netgi pavojingą kelią. Jie atkakliai siekia ir dažnai laimi. Direktoriai turi labai gerus įgūdžius, leidžiančius jiems suprasti mechanizmus ir kitas taisyklėmis pagrįstas sistemas, pradedant kompiuteriais ir matematinėmis užduotimis, baigiant biologija, pasaulio ekonomika arba architektūra. Jiems puikiai sekasi sportas, dažnai jie turi gerą muzikinę klausą. Jų interesai gali būti siauros srities, tačiau direktoriai giliai ir nuodugniai juos nagrinėja. Jie gali sužavėti žmones, turinčius tokius pat pomėgius. Dėl savo sugebėjimo išlikti ramiu, direktorius gali tapti šaltas. Jis arba ji dažnai pasirenka atlikti gerą darbą, netgi jei tai nepatinka kitiems. Iš tiesų direktoriai turi prasčiausius socialinio bendravimo įgūdžius iš visų keturių tipų. Siekdami profesinių arba asmeninių tikslų, jie gali pasirodyti abejingi, nedraugiški, netgi šalti. Jų nedomina galimybė užmegzti socialinius santykius, nebent su žmonėmis, kurie jiems yra naudingi arba įdomūs.

Ko gero, esi DERYBININKĖ.

Derybininkai pasižymi asmeninėmis savybėmis, kurios vystosi, veikiant estrogenui. Nors estrogenas yra moterų lytinis hormonas, tačiau jo turi ir vyrai. Daugybė vyrų yra derybininkai. Kaip galima spręsti pagal pavadinimą, šis tipas puikiai sugeba sutarti su žmonėmis. Derybininkai instinktyviai žino, ką kiti žmonės mąsto ir jaučia. Jie puikiai sugeba suprasti veido išraiškas, pozas, gestus ir balso toną. Jų susidomėjimas žmogaus asmenybe yra susijęs ne tik su kitais žmonėmis, bet ir su jais pačiais. Todėl šie žmonės yra linkę į savistabą ir autoanalizę – tai vaikinai ir merginos, kuriems malonu nagrinėti savo mintis ir norus. Užmezgę santykius, jie nori nuodugniai išnagrinėti šių santykių stipriąsias ir silpnąsias vietas. Derybininkai ne tik užmezga psichologinį ryšį, jie taip pat sugeba išlikti psichologiškai lankstūs. Priimdami sprendimus, jie apsvarsto visus kintamuosius ir įvertina įvairius galimus kelius, dalykus vertina bendrame kontekste, o ne tiesiogiai, aš tai vadinu tinkliniu mąstymu.

Jie sugeba jaukiai jaustis dviprasmiškose situacijose. Derybininkai gali būti labai intuityvūs ir kūrybiški. Jie mėgsta kurti teorijas. Turbūt labiausiai išsiskirianti jų savybė yra sklandi kalba, sugebėjimas greitai surasti tinkamus žodžius. Turėdami šią savybę (kartu su malonia bei paslaugia prigimtimi, užuojauta, socialine nuovoka ir kantrybe), derybininkai gali būti labai draugiški, diplomatiški ir patikimi. Tačiau šios savybės (kaip ir visos kitos) kartais gali būti perdėtos. Kartais derybininkai tampa tokiais ramiais, kad atrodo neturi savo nuomonės ir per daug nusileidžia kitiems. Kadangi jie vengia konfliktų, jie gali pulti iš pasalų. Jiems būtina ištirti visas galimybes, todėl jie gali įklimpti begaliniuose mastymuose vietoje to, kad veiktų. Jų aistra rasti ir išanalizuoti santykių prasmes gali tapti nemaloniu skverbimusi į kito žmogaus asmeninę erdvę.

Tikriausiai esi... TYRINĖTOJA.

Tyrinėtojų dopamino sistema yra labai aktyvi. Tai smegenų išskiriama cheminė medžiaga, susijusi su tendencijomis ieškoti naujovių. Tyrinėtojas gali perskaityti sekmadienio laikraštį ir sakyti: „Ar norėtum nuvažiuoti į Varšuvą?“, o trečiadienį tu jau būsi Varšuvoje. Šie nuotykių ieškotojai, kuriems nei viena akimirka nebūna nuobodi, gyvena tam, kad atrastų naujus žmones, vietas, dalykus arba idėjas ir dažnai tai daro spontaniškai.

Dažnai draugams, šeimos nariams ir kolegoms šie žmonės atrodo nepriklausomi ir savarankiški. Tyrinėtojai turi daugiau energijos nei daugelis žmonių. Paprastai jie yra nenustygstantys, kartais greitai vaikštantys. Jie yra itin smalsūs, „nes visuomet klajoja alkana širdimi“, kaip sakė Tenisonas. Nuolat kurdami naujas idėjas arba vystydami kūrybinį pradą, tyrinėtojai gali lengvai nukreipti savo dėmesį nuo vieno dalyko kito link. Nors tipinis tyrinėtojas yra lyg lenktyninio automobilio vairuotojas, keliautojas į Pietų ašigalį arba „blogas berniukas“ rokeris, kuris gyvena sudėtingą gyvenimą, vartoja narkotikus ir užsiima rizikingu seksu, pažįstu daugybę tyrinėtojų, kurie panaudoja savo aistrą nuotykiams, kasdien po porą valandų skaitydami, rinkdami pašto ženklus, monetas ar antikinius daiktus arba keliaudami nežinomais miesto keliukais. Žmonės greitai pamėgsta daugelį tyrinėtojų.

Jie dosnūs ir džiugūs, dažnai būna žaismingi, geidulingi, kartais hedonistiški, dažnai nenuspėjami ir nuolat linksmina kitus. Tačiau su jais gali būti sudėtinga, ypač gyventi santuokoje. Jie netoleruoja ramybės ir nuobodulio. Todėl jų nedomina ir rutina. Iš tiesų tyrinėtojai stengiasi išvengti bet kokios rutinos, jie gali paniekinti kitų žmonių įsitikinimus ir įpročius, jau nekalbant apie kantrybę.

Tikriausiai esi... STATYTOJA.

Ramaus, malonaus ir žmonėmis besidominčio statytojo asmenybei įtaką daro seratonino sistema. Statytojams socialinis bendravimas paprastai yra smagus ir atpalaiduojantis, jie mėgsta bendrauti su žmonėmis. Kadangi pareiga ir ištikimybė yra jų stipriosios pusės, jie dažnai turi daugelį ištikimų bendraamžių draugų. Tokie žmonės labai saugo savo šeimos narius ir draugus. Statytojai yra atsargūs, tačiau ne baikštūs. Jie mąsto konkrečiai. Jie labai gerai pamena padarytas klaidas, todėl yra pasiruošę. Šie žmonės nedaro impulsyvių veiksmų, susijusių su pinigais arba jausmais. Jiems yra svarbus saugumas. Taip pat struktūra ir tvarka. Jie ypač didžiuojasi tuo, kad laikosi socialinių normų, daugelis laikosi tradicijų ir dažnai išsiskiria aukšta morale. Statytojams retai tampa nuobodu, todėl jie gali būti metodiški, patikimi ir sunkiai dirbti. Dėl visų šių tvirtų savybių jie dažnai vertinami kaip bendruomenės atrama. Tačiau statytojai taip pat gali persistengti. Bandydami viską daryti „teisingai“, jie gali būti labai netolerantiški. Iš tiesų jie gali būti užsispyrę. O jų poreikis gyventi tvarkingai, pagal taisykles ir grafikus gali visai užgniaužti spontaniškumą. Jų stoiškumas gali virsti pesimizmu, bandymas atitikti normas – griežtumu, o dėl konkretaus mąstymo jie gali tapti per daug pedantiški. Tačiau dažniausiai statytojai rūpinasi bendruomene, būna darbštūs, mėgstami kolegų ir draugų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis