Prašmatnias kolekcijas demonstruojantys Lietuvos modeliai: dėvėtų drabužių parduotuvės nėra tabu (FOTO)

Turbūt ne viena iš mūsų norėtų įkelti koją į žinomo modelio spintą ir sužinoti, kokios stiliaus detalės slypi jų išpuoselėtame garderobe. Gyvendami mados apsuptyje, modeliai greitai atranda savitą pojūtį stiliui ir nebijo derinti skirtingus drabužių kirpimus bei tekstūras. Ne paslaptis, kad daugelis grožio atstovų taip pat mėgsta apsipirkinėti vintažiniuose butikuose ir dėvėtų drabužių parduotuvėse. Apie stiliaus ypatybes, žavėsį madai ir grožiui, dalijasi modelių agentūros IMAGE GROUP modeliai Enrika ir Nikita.

Kaip apibūdintum savo stilių?

Nikita: Stilius - tai ne madų vaikymasis, o talentas suderinti įvairius drabužius. Mano spintoje galima rasti drabužių iš įvairių dešimtmečių, dėl to mano stilius yra labai kintantis. Neseniai, gal prieš 3-4 metus visai nemokėjau derinti drabužių, nežinojau kaip išsirinkti sau tinkamus apdarus. Savo stiliaus ieškojimas prasidėjo nuo garsių prekės ženklų drabužių, žmonių sekimo socialiniame tinkle „Instagram“ bei didelio žavesio madai.

Enrika: „Rock chick, but still chic“ - savo stilių sunku apibūdinti vienu žodžiu, bet manau jis linksta prie edgy įvaizdžio, nes mėgstu masyvius batus ir oversized drabužius. Taip pat renkuosi didelius, keistų formų aksesuarus. Paskutiniais metais tapau drąsesnė ir laisvesnė savo stiliaus atžvilgiu, nebijau derinti nesuderinamus kirpimus ir tekstūras. Neturiu labai griežtų taisyklių - rengiuosi taip, kaip man patinka. Manau, kad svarbiausia yra pasitikėti savimi ir gerai jaustis dėl savo stiliaus pasirinkimų.

Kokia tavo mėgstamiausia stiliaus detalė?

Nikita: Vienas iš mano mėgstamiausių aprangos atributų yra marškiniai, ypač balandos, kuriuos man išpaišė mano draugė Ugnė. Taip pat negaliu atsisakyti švarkų - jie jau tapo mano antrąja oda. Dėl savo didelės meilės vintažinėms stiliaus detalėms, dažnai ieškau drabužių tėvo spintoje ir stengiuosi juos suderinti taip, kad neatrodytų pernelyg senoviniai.

Kur atrandi sau patinkančius drabužius?

Nikita: Labai mėgstu vintažinius drabužius – savo švarką ir Lee džinsus už kelis eurus nusipirkau Humana parduotuvių tinkle ir esu pilnai patenkintas drabužių kokybe, universalumu. Jei norite sutaupyti ir rasti įdomių bei išskirtinių drabužių – užsukite į vintažinę Humana, ten neretai galima atrasti garsių prekės ženklų drabužių: Christian Dior, Gucci, Ralph Lauren, Versace.

Enrika: Didžioji dalis mano spintos yra iš padėvėtų ir vintažinių drabužių parduotuvių - ten galima rasti ne tik vienetinių, bet ir labai geros kokybės stiliaus detalių. Manau, kad tai yra žymiai geresnis pasirinkimas negu pirkti iš greitosios mados parduotuvių, nors neslėpsiu, kartais ir man tenka jose apsilankyti.

Koks yra tavo pigiausias ir brangiausias kada nors įsigytas drabužis?

Nikita: Turbūt pats brangiausias atributas kurį esu pirkęs, tai Dr. Martens batai. Sumokėjau beveik 150 eurų, bet visai nesigailiu - batai yra labai patogūs ir lengvai suderinami su bet kokiais drabužiais. Vienas iš pigiausių ir geriausių mano radinių - odinė striukė už 1 eurą.

Enrika: Pigiausias mano nusipirktas drabužis kainavo 10 centų, bet kartą pasitaikė atvejis, kai pas vieną moterį pirkau nemažai padėvėtų drabužių ir ji man vieną maišą tiesiog padovanojo. Daugiausiai esu sumokėjusi už žieminius batus - jie kainavo 120 eur.

Kas tave įkvepia rengtis gražiai ir stilingai?

Nikita: Išeidamas iš namų noriu atrodyti stilingai - gyvename tik vieną kartą ir kiekviena diena turi būti kaip maža šventė. Aišku, kartais būna ir pas mane tingių dienų, bet ir sportines kelnes galima labai stilingai suderinti.

Enrika: Tikriausiai dauguma modelių sutiktų su mintimi, kad labai įkvepia fotosesijos, darbe ir gatvėje supantys žmonės. Pasisėmus idėjų pradedu dar labiau eksperimentuoti su drabužiais ir nebijau išbandyti keistesnius makiažo variantus. Be abejo pasitaiko ir dienų, kai apsirengiu savo laisvalaikio drabužius, susirišu kuoduką, nesidažau ir džiaugiuosi tokiu paprastu įvaizdžiu.

Daugiau Nikitos stiliaus pavyzdžių rasi užsukusi į jo „Instagram“ profilį – @FAUX.NICK.

Enrikos drabužių deriniai:

Pirmas derinys. „Žąsų kojelių“ audinio švarkas buvo pirktas prieš 7 metus, jį radau padėvėtų drabužių parduotuvėje Panevėžyje, dar dabar gerai prisimenu, kad mokėjau už jį apie 1,5 eur. Jis gan ilgai kabėjo mano spintoje ir tik prieš 3 metus jį pradėjau nešioti. Kelnės - vintažinės, kainos negaliu pasakyti, nes jas atidavė draugas. Rankinuką per petį atsivežiau iš Kinijos, pirkau vietiniame turguje iš senyvos moters, nusiderėjau nuo 10 iki 2 eurų. Batai pirkti Kauno retro Humanoje, sumokėjau 6 eurus.

Antras derinys. Juodas golfas pirktas dėvėtų drabužių parduotuvėje Gausa. Už jį mokėjau apie 4 eurus. Veliūrinę suknelę užsisakiau internetinėje svetainėje Asos, už ją mokėjau apie 18 eurų. Mano vienas iš mėgstamiausių radinių - odinė striukė, kurią nusipirkau Gausoje tik už 5 eurus, o dauguma draugų manė, kad už ją paklojau nemažai pinigų! Mano viena iš mėgstamiausių batų porų su peršviečiamu kulnu yra iš parduotuvės ZARA, juos pirkau per išpardavimą už 20 eur.

Trečias derinys. Beretę pirkau visai neseniai Japonijoje, Spins parduotuvėje. Tikriausiai tai viena mėgstamiausių parduotuvių, kurią atradau Osakos mieste. Ši parduotuvė suskirstyta į tris dalis: pirmoje yra daug trendy pigių drabužiai, antroje atrinkti vintažiniai drabužiai bei aksesuarai, o trečioje – gatvės ir sportinio stiliaus drabužiai. Už šią beretę sumokėjau apie 8 eurus. Auskarai ir sijonas irgi iš parduotuvės Spins, už auskarus sumokėjau 4 eurus, už sijoną 15 eurų. Megztinis iš Kauno retro Humanos - 4 eur. Rankinė – Humana, sumokėjau 1 eurą. Paltą pirkau prieš beveik 4 metus, Reserved parduotuvėje, tuo metu sumokėjau 30 eurų. Batai - mano naujausias ir mylimas pirkinys iš vintažinės Humanos - 15 eurų. Akiniai nuo saulės pirkti Maximoje, mokėjau vos 6 eurus!

Daugiau Enrikos stiliaus pavyzdžių rasi užsukusi į jos „Instagram“ profilį – @ENRIKASTAN.

Konkurso rubrikoje „Tapk modeliu“ visą mėnesį gali rasti su mados pasauliu iš arti supažindinančias modelių išpažintis ir profesionalų patarimus, tačiau snausti rudenį nėra kada. Ieškok gražiausių savo nuotraukų, kur matytumeisi visu ūgiu, vidutiniu atstumu ir portretu. Išsirink tas, kuriose atsiskleistų tavo figūros privalumai ir pridėk jas prie anketos apačioje su visais savo išmatavimais. Tiesa, profesionalų komisijai visuomet geriau išvysti tave gyvai, tad jei į tavo miestą atkeliauja IMAGE GROUP kastingo karavanas, skubėk raudonai žymėti dieną kalendoriuje. Taip žymiai daugiau šansų, jog tave pastebės!

Iki susitikimų atrankose, o dabar… Pats metas pildyti anketą ir išbandyti savo šansą užlipti ant podiumo!


Susitikimai prasideda rugsėjo 19-ąją. Pasitikrink, galbūt atranka atvyksta ir į tavo miestą:

Rugsėjo 19d.

15.30. MAŽEIKIAI. Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centras. Naftininkų g. 11

16.30. PLUNGĖ. Kultūros centras. Senamiesčio aikštė 3

17.15. TELŠIAI. Žemaitės dramos teatras. Respublikos g. 18

Rugsėjo 20d.

15.30. KUPIŠKIS. Kupiškio rajono savivaldybės kultūros centras. Gedimino g. 40

16.30. UTENA. Kultūros centras. Aušros g. 49

Rugsėjo 21d.

15.00. RADVILIŠKIS. Kultūros centras. Maironio g. 10

16.00. JONIŠKIS. Kultūros centras. Žemaičių g. 14

17.00. ŠIAULIAI. “Caffeine”. Vilniaus g. 136

Rugsėjo 22d.

16.30. KLAIPĖDA. “Caffeine”. H.Manto g. 18

Rugsėjo 23d.

14.00-15.00. VILNIUS. Modelių agentūra ”Image Group”. Švitrigailos g. 11C

Rugsėjo 26 d.

15.30. ŠILUTĖ. Kultūros ir pramogų centras. Lietuvininkų g. 6

16.45. TAURAGĖ. Kultūros centras. Dariaus ir Girėno g. 3

Rugsėjo 27d.

15.00. PRIENAI. Kultūros ir laisvalaikio centras. Vytauto g. 35

16.00. MARIJAMPOLĖ. “Coffee Hill”. J.Basanavičiaus a. 10

17.15. ALYTUS. Alytaus jaunimo centras. Tvirtovės g. 3

Rugsėjo 28d.

15.30. KĖDAINIAI. Kultūros centras. J. Basanavičiaus g. 24

16.30. PANEVĖŽYS. Panevėžio bendruomenių rūmai. Kranto g. 28

Rugsėjo 29d.

17.00. KAUNAS. “Caffeine”. Laisvės al. 89

Spalio 3d.

15.30. IGNALINA. Kultūros ir sporto centras. Ateities g. 43

16.15. ŠVENČIONYS. Kultūros centras. Vilniaus g. 1

Spalio 4d.

16.30-17.30. VILNIUS. Modelių agentūra ”Image Group”. Švitrigailos g. 11C

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis