Kino gurmanai rekomenduoja: filmai, kuriuos būtina pamatyti "Kino pavasaryje"

Geriausi „Kino pavasario“ filmai jaunimui, išsirink ir pasižymėk savo kalendoriuje!
XX Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ prasideda jau kitą savaitę, šiemet jis vyks nuo kovo 19 iki balandžio 2 dienos.

Siaubas ir romantika

„Grįžta naktį namo viena mergina“ / A Girl Walks Home Alone at Night (rež. Ana Lily Amirpour, Iranas, 2014 m.) 

Nespalvotas romantiškas siaubo trileris pasakoja apie gražią, vienišą ir nemirtingą vampyrę, kuri dievina naktinius pasivažinėjimus riedlente ir kokybišką muziką. Ji klajoja išgalvotoje Irano vaiduoklių sostinėje, kur glaudžiasi prostitutės, narkomanai, suteneriai ir kitos paklydusios sielos. Kai mergina sutinka vaikiną, netikėtos meilės istorijos žiedas išsiskleidžia raudona kraujo spalva.

Melomanams

„Edenas“ / Eden (rež. Mia Hansen-Løve, Pranzūcija, 2014 m.)
Tai filmas apie house muzikos pasaulį, apie tai, kaip Polas Valė su draugu Stenu sukūrė garage muzikos duetą „Cheers“, o jų pažįstami Tomas ir Gai-Menas – dabar visiems žinomą grupę „Daft Punk“. House muzikai populiarėjant, vaikinai nebeapsiriboja tik Paryžiumi: jie kviečiami koncertuoti į Niujorką, Čikagą. Tačiau visi vakarėliai anksčiau ar vėliau turi baigtis…

„Šviesiaplaukiai“ / Güeros (rež. Alonso Ruiz Palacios, Meksika, 2014 m.)
Federico Tomaco laikraštyje perskaito, kad nuo kepenų cirozės kenčiantis jų mylimas muzikantas Epigmenio Cruzo guli Mechiko ligoninėje vienišas, visų pamirštas ir niekam nereikalingas. Trokšdami atiduoti deramą pagarbą buvusiai žvaigždei, vaikinai ryžtasi neįtikėtinam muzikaliam nuotykiui. Filmas Berlyno kino festivalyje pripažintas 2014 m. debiutu, o San Sebastiano kino festivalyje nugalėjo konkursinėje programoje „Lotynų horizontai“.

Įspūdingos istorijos – kaip tapti žvaigžde

„Svetingumas“ / Xenia (rež. Panos H. Koutras, Graikija, 2014 m.)
Šešioliktąjį gimtadienį švęsiantis Denis plaukus dažosi peroksidu, nešiojasi baltą triušiuką, neslepia homoseksualumo ir mėgsta dainuoti. Liūdna žinia apie prasigėrusios mamos albanės mirtį paskatina ekstravagantišką paauglį susirasti Atėnuose dirbantį vyresnį brolį Odisėją ir leistis į niekuomet nematyto biologinio tėvo graiko paieškas. Nuolat engiamas ir niekinamas Denis svajoja apie pripažinimą. Auksinę galimybę išgarsėti broliams suteikia atranka į TV šou „Graikijos žvaigždė“.

„Žvaigždė“ / The Star (rež. Anna Melikyan, Azerbaidžanas, 2014 m.)
Jauna aktorė Maša svajoja tapti žvaigžde. Akivaizdžius talento trūkumus mergina ketina užgožti plastikos chirurgų operacijomis. Šalia Mašos nuolat sukinėjasi jautrus ir drovus paauglys. Jis jaučiasi nesuprastas savo turtingo tėvo ir daug jaunesnės pamotės Margaritos (lietuvių aktorė Severija Janušauskaitė). Prie prabangos įpratusi arogantiška moteris tikrus jausmus patiria tik užuosdama mirties kvėpavimą. Likimas Mašą ir Margaritą suveda netikėčiausiomis aplinkybėmis.

Ar tai meilė?

„Dėl nepaaiškinamos priežasties“ / For some inexplicable reason (rež. Gábor Reisz, Vengrija, 2014 m.)
Ką tik studijas baigusiam Aronui tuoj bus trisdešimt. Iki šiol jį išlaikė tėvai, tad gyvenimas buvo nerūpestingas. O dabar užgriuvo problemos – jį paliko mylimoji Ešter. Naktį prieš 30-ojo jubiliejaus vakarėlį Aronas nusprendžia pradėti gyvenimą iš naujo. Padauginęs alkoholio pasinaudoja mamos kreditine kortele ir nusiperka bilietą į Lisaboną. Važiuodamas susižavi tramvajaus kontroliere Eva ir įtiki, kad ji – toji vienintelė. Blogiausia, kad antrą kartą pasimatyti su mergina nebus taip paprasta.

„Itsi Bitsi“ / Itsi Bitsi (rež. Ole Christian Madsen, Danija, 2014 m.)
1962-ieji Danija. Maištininku, poetu, bardu ir rašytoju prisistatantis Eikas sutinka gražiąją Iben, kuri dega meile literatūrai, muzikai ir su didele aistra atsiduoda kūniškiems malonumams. Iš Kopenhagos per Europą, Maroką, Nepalą, pavojingas Afganistano dykumas jie traukia į Bagdadą. Eikui pasiseka suburti pirmąją danų roko grupę „Steppeulvene“, tačiau jam niekaip nepavyksta įtikinti Iben, kad jiems lemta būti kartu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis