Talentas: lietuvaitė, kurios balsas pribloškė ne vieną(INTERVIU)

Tikriausiai ne viena mergina slapčiomis svajojo būti nors truputį panaši į tobulos figūros, stulbinančio grožio ir kerinčio balso savininkę Beyonce. Iš Klaipėdos kilusiai Andželikai ne kartą teko išgirsti, kad jos balsas primena būtent garsiosios atlikėjos tembrą. Nauja muzikinė žvaigždutė, suspindusi Lietuvos padangėje, jau kopia laiptais į didžiąją sceną.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Muzikiniu slapyvardžiu Angelou prisistatanti mergina dalinasi savo žingsniais svajonės link.

NORĖTUM TAPTI PANELĖS HEROJE? SIŲSK TRUMPĄ LAIŠKĄ APIE SAVE vytaute@panele.lt

Angelou apie save:

Esu Andželika, man 20 metų, gimiau ir augau Klaipėdoje. Šiuo metu gyvenu ir antrus metus studijuoju rinkodarą Didžiojoje Britanijoje.


Asmeninio archyvo nuotr.

Gyveni užsienyje. Kas tokio talento savininkę paskatino išvykti iš Lietuvos? Ar Lietuvoje nesulaukei pakankamai palaikymo, nemanei, kad tokioje mažoje valstybėlėje pakaks vietos ir galimybių tavo talentui augti?

Išvykti svetur pastūmėjo būtent studijos. Niekada nesakiau sau, kad nenoriu grįžti ar nebegrįšiu gyventi į Lietuvą. Dar nesu tikra, kuria kryptimi pasuksiu po studijų, laikas parodys. O Lietuvoje palaikymo visada sulaukiu – tai džiugina labiausiai.

Kaip prasidėjo tavo muzikinis kelias?

Sunku tiksliai pasakyti. Kiek tik galiu save atsiminti, visada buvau susidomėjusi muzika labiau nei kažkokia kita veikla. Nemanau, kad nuo mažumės mano balsas buvo kažkaip pastebėtas. Būdama maža muzikavau tyliai, užsidariusi kambary. Dažnai pasiimdavau seną tėčio magnetofoną, porą kasečių ir įrašinėdavau viską, kas šaudavo i galvą. Net nemėgdavau, jog kažkas girdėtų mane dainuojant, manau, ir drąsos tada neturėjau pakankamai. Dabar būtų įdomu paklausyti tų įrašų po daugiau nei 15 metų.

Esu baigusi muzikos mokyklą: choro ir fortepijono programas. Individualių vokalo pamokų niekada nelankiau, nors, žinoma, suprantu, jog tai tikrai nepakenktų tobulėjant. Labai norėčiau susirasti vokalo mokytoją čia, Anglijoje. O iki šiol tiesiog nuolatinis dainavimas, klausymasis, analizavimas kitų atlikėjų padėjo įgyti tam tikrų įgūdžių.

Kaip derini mokslą su hobiu? Ar mokslai nenukenčia dėl tavo talento?

Stengiuosi tai suderinti. Galbūt ne visada pavyksta taip, kaip norėtųsi, tačiau mokslo pasiekimais neteko skųstis. Išmokau atsisakyti kitų dalykų, kurie „suvalgo“ laiko. Žinoma, būna dienų, kai tiesiog metu viską ir iki ryto įrašinėju dainas. Būtent dėl to jaučiu, kad kartais pati turiu save „pristabdyti“.


Asmeninio archyvo nuotr.

Tavo tembras labai primena Beyonce balsą. Ar dažnai sulauki tokių palyginimų?

Esu girdėjusi tokių palyginimų, tai mane iki šiol stebina. Žinoma, visada malonu, jei žmonės randa kažkokių asociacijų, tačiau pati niekada nedrįsčiau lyginti savęs su ja. Ypač dėl to, kad ją gerbiu kaip atlikėją. Be abejonės, ji yra viena iš mano įkvėpėjų. Labiausiai Beyonce žaviuosi dėl nuolatinio jos darbo. Turiu ir daugybę kitų autoritetų muzikoje, iš kurių pasisemiu įkvėpimo. Su laiku jie keičiasi, atsiranda vis kažkas naujo ir dažnai visiškai kitokio, nei iki tol. Stengiuosi kuo daugiau stebėti dainininkus, analizuoti jų muziką. Tai daro įtaką ir mano pačios kūrybai. Turiu daugybę ilgalaikių inspiracijų, tokių kaip Miguelis, D’angelo, Maxwellas, Alicia Keys, Lauryn Hill, Delilah, J. Cole.

Ar pati kuri? Jei taip, iš kur semiesi įkvėpimo ir idėjų?

Taip, stengiuosi kuo daugiau laiko skirti kūrybai. Nekantrauju, kada galėsiu pasidalinti visais darbais, kuriems teko paskirti nemažai naktų. Įkvėpimas dažniausiai ateina labai netikėtai. Tai gali būti bet kas: sutiktas žmogus, perskaityta frazė ant namo sienos, pokalbis.

Muzikinė karjera – tavo gyvenimo tikslas ir siekiamybė? Ar visgi žadi pasukti kitu keliu?

Anksčiau tokia frazė kaip „muzika yra mano gyvenimo tikslas” mane gąsdino, galbūt nesijaučiau tokia tvirta, jog galėčiau pasakyti ją garsiau nei mintyse. Dabar supratau, kad tai daugiau nei tik teiginys. Kitais žodžiais tariant, neįsivaizduoju gyvenimo be muzikos ir tikiuosi, jog niekada neteks pasukti kitu keliu.

Ar daug vakarėlių ir pasisėdėjimų su draugais teko paaukoti dėl muzikos?

Dažniausiai viską pavyksta suderinti, bet taip, yra tekę atsisakyti ir vakarėlių. Bet, žinoma, – tai visada būna mano pačios pasirinkimas. Niekada nejaučiau, kad muzika mane varžytų ir verstų jaustis blogai. Muzika yra vienas iš mano prioritetų, kuriam šiuo metu skiriu daugiausia savo laiko. Negaliu niekuo skųstis, o ir pasiaukojimu to nepavadinčiau.


Asmeninio archyvo nuotr.


Dabar labai populiaru savo balsą demonstruoti įvairiuose televiziniuose projektuose. Gal ir au teko kokiame nors sudalyvauti? Jei ne, gal dar bandysi?

Neteko. Dabar turiu kiek kitokių vizijų, dėl to kol kas neturiu planų viename iš jų mėginti dalyvauti.

Kiekvienas atlikėjas muzikoje turi savo stilių, o koks tavo?

Myliu „RnB“. Nuo pat mažens jutau kažkokį ryšį su šiuo stiliumi, niekada nepavyko kažkokio kito žanro įsimylėti labiau. Galbūt tam turėjo įtakos ir muzika, kuri mane supo augant.

Scenos žmogui labai svarbi ir išvaizda. Daug dėmesio skiri jai? Gal tavo muzikinis stilius sutampa ir su tavo aprangos stiliumi?

Išvaizdai skiriu pakankamai dėmesio, tačiau, manau, kad viskam yra tinkamas laikas ir vieta. Mėgstu sekti madą, jos tendencijas, stebėti kitus žmones. Iš to, žinoma, idėjų semiuosi ir pati. Kartais patinka paeksperimentuoti, tačiau labiausiai mėgstu patogumą.

Sieki populiarumo internetinėje erdvėje ar labiau taikaisi į profesionalesnes sferas? Kaip bandai populiarinti savo muziką? O gal manai, kad dirbtinai populiarumo siekti nereikia?

Manau, internetas yra viena iš tų platformų, kurios dėka įmanoma pasiekti didžiausius srautus žmonių. Dėl to tai yra puikus būdas pranešti apie savo darbus ar artėjančius įvykius žmonėms, kuriems tai yra aktualu. Visas naujienas apie savo muziką viešinu „Facebook’e“ arba „Soundcloud’e“.
 
Kokia didžiausia tavo svajonė muzikiniame kelyje? O gal visos jau išsipildė?

Hm. Turiu daug vizijų, troškimų, susijusių su muzika. Turiu galvoje išsisaugojusi vieną vaizdą, kurį dažnai sau primenu. Tai yra tarsi mano atskaitos taškas, kuriame noriu matyti ir save po kažkiek metų. Visada tikėjau, jog visų pirma turi save įsivaizduoti vietoje, kurioje nori būti šiuo metu, – nuo to viskas prasideda. Aš esu svajotoja-perfekcionistė, stengsiuosi dirbti tol, kol svajonės taps realybe.

Ką galėtum palinkėti, patarti mūsų skaitytojoms, kurios taip pat siekia savo svajonių?

Nėra kažkokio stebuklingo recepto. Nesvarbu, ar tai muzika, ar kažkokia kita sritis, viskas priklauso nuo nuolatinio darbo ir užsispyrimo. Tai palinkėčiau neprarasti užsispyrimo, susikurti savo viziją, nesimėtyti į šonus ir atrasti savo vidinės motyvacijos šaltinių, kurie nuolatos stumtų eiti pirmyn.

Andželikos dainų gali paklausyti jos „Soundcloud“ paskyroje.

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis