Mirtinas kokteilis: 4 „stikliukus“ išgėrusi 18-metė patyrė 3 širdies smūgius

Dažnas jaunuolis, vos sulaukęs pilnametystės, pradeda naudotis savo privilegija lankytis baruose ir vakarėlių metu vartoti alkoholį. Tačiau jie dažnai nesusimąsto, kad net iš pažiūros „nekaltas“ gėrimas gali kainuoti ir gyvybę.

Dažnas jaunuolis, vos sulaukęs pilnametystės, pradeda naudotis savo privilegija lankytis baruose ir vakarėlių metu vartoti alkoholį. Tačiau jie dažnai nesusimąsto, kad net iš pažiūros „nekaltas“ gėrimas gali kainuoti ir gyvybę.

18-metė britė Jayde Dinsdale po darbo nusprendė susitikti bare su draugais ir linksmai praleisti laiką. Mergina užsisakė gėrimą, pavadinimu „Jagerbomb“, kurį sudaro stiprus alkoholinis gėrimas „Jagermeister“ ir energetinis gėrimas. Šis gėrimas patiekiamas mažoje, liaudiškai „stikliuku“ vadinamoje taurelėje. Kai kurie barai ir naktiniai klubai atsisako šį gėrimą pardavinėti, nes jo sudedamųjų dalių kombinacija – itin pavojinga padauginus kofeino, esančio energetiniame gėrime. Tačiau nepaisant to, jaunimas vis vien dažnai renkasi šį gėrimą teigdami, kad nori greičiau ir mažiau išleisdami apgirsti.

Jayde tą vakarą išgėrė 4 „Jagerbomb“, teigė, kad jautėsi gerai, ir grįžusi namo žygiavo tiesiai į lovą. Tačiau kitą rytą prasidėjo Jayde šeimos košmaras: jos mama rado dukrą gulinčią ant grindų vonioje, jos veidas buvo pamėlęs. „Tai – pats baisiausias bet kurio tėvo košmaras“, - pamatęs dukrą vos gyvą pasakojo jos tėtis Darrylas. Jis greitai atsiminė televizijos reklamą apie dirbtinį kvėpavimą ir kol jo žmona kvietė greitąją pagalbą, jis bandė dukrą atgaivinti. Atvykę medikai iškart pasakė, kad be šių veiksmų Jayde vargu ar būtų išgyvenusi iki kol atvyko pagalba.

Nugabenus Jayde į ligoninę paaiškėjo, kad jai įvyko net du širdies smūgiai, o ligoninėje įvyko ir trečiasis. Tuomet gydytojai, norėdami apsaugoti merginos širdį ir smegenis, sukėlė jai dirbtinę komą, trukusią 52 valandas. Jayde buvo įstatytas širdies stimuliatorius, nuo šiol merginai teks kas 5 metus atlikti operaciją.

„Nesuprantame, kodėl taip įvyko, juk mūsų dukra ir anksčiau yra vartojusi alkoholinius gėrimus“, stebėjosi Jayde tėtis. Tačiau kokteiliai su energetiniais gėrimais – itin pavojingi. Žmogus per parą turėtų neviršyti 400mg kofeino (tiek kofeino turi maždaug 4 kavos puodeliai), suvartojus jo daugiau iškyla grėsmė širdžiai. Stiklinėje energetinio gėrimo gali būti net 200mg kofeino, tačiau ši informacija ne visuomet aiškiai nurodoma ant pakuotės. Todėl labiausiai tikėtina, kad Jayde smarkiai „perdozavo“ kofeino, o sumaišytas su alkoholiu jis gali būti mirtinas...

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis