Įžymybės, sulaukiančios daugiausiai kritikos už apvalumus(FOTO)

Dauguma įžymybių eina iš proto dėl skeleto tipo figūrų ir nulinio dydžio drabužių, o paskui jas - galybė jaunų merginų visame pasaulyje. Tačiau, laimei, dar yra įžymybių, pasisakančių už moterišką žavesį, natūralius apvalumus, sveiką gyvenseną ir normalų maistą, o ne amžiną kavos ir cigarečių dietą bei juodus paakius.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Jennifer Lawrence

Vos šiai jaunai ir talentingai aktorei buvo pasiūlytas pagrindinis vaidmuo kino juostoje „Bado žaidynės“, žiniasklaidoje pasirodė daug komentarų apie tai, kad galbūt Jennifer yra šiek tiek per stambi lieknos ir sportiškos Katniss vaidmeniui. Tačiau visuose interviu savo poziciją mergina išdėstė aiškiai: „Aš niekada nesiruošiu badauti. Aš nenoriu, kad jaunos mergaitės sakytų savo tėvams, jog „noriu būti kaip Katniss iš „Bado Žaidynių“, todėl praleisiu vakarienę“.“


Jennifer Lawrence. AOP nuotrauka

Ilgainiui Jennifer Lawrence tapo neoficialiu meilės savo kūnui simboliu. Vienoje televizijos laidoje aktorė kalbėjo, jog „pavadinti kažką storu televizijoje turėtų būti nelegalu. Jeigu mes kontroliuojame sekso scenų bei keiksmažodžių kiekį televizijoje, nes tai daro įtaką vaikams, kodėl nekontroliuojame tokių dalykų, kaip, pavyzdžiui, kito žmogaus įžeidinėjimų?“

Beyonce

Nuo pat karjeros pradžios Beyonce buvo pastoviai kritikuojama dėl savo kūno ir jo pokyčių. Kiekvienas priaugtas ar numestas kilogramas nepraslysdavo žiniasklaidai pro akis. Būtent Beyonce buvo viena pirmųjų įžymybių, kuriai „priklijavo“ „storos“ etiketę.


Beyonce. AOP nuotrauka

Tačiau dainininkė su laiku išmoko atsilaikyti prieš tokią kritiką ir savo poziciją išsakė geriausiu jai žinomu būdu – daina „Bootylicious“. „Sukūriau šią dainą todėl, kad tuo metu buvau priaugusi šiek tiek svorio, o visuomenės spaudimas tapti lieknesne atrodė tiesiog nepakeliamas. Tada man buvo vos 18 metų ir niekas tokiame amžiuje neturėtų galvoti apie tokius dalykus. Tokiame amžiuje reikia galvoti apie savo asmenybės kūrimą, tobulinimą bei tiesiog džiaugtis gyvenimu. Mano daina apie tai ir kalba –neklausyk, ką šneka kiti žmonės, linksminkis, nes tu esi graži“.

Kim Kardashian

Skandalingoji apvalumų karalienė Kim Kardashian įžymybių tarpe sulaukia kone daugiausiai kritikos dėl savo kūno formų. O ypatingai daug neigiamų komentarų žiniasklaida pažėrė tada, kuomet į viešumą nutekėjo neretušuota nuotrauka iš Kim fotosesijos „Complex“ žurnalui. Joje matėsi moters celiulitas ir Kim atrodė šiek tiek stambesnė nei retušuotame variante.


Kim Kardashian. AOP nuotrauka

Tačiau mergina nepasimetė ir viešai atsakė, jog didžiuojasi savo kūnu ir apvalumais, o tai, kad ši nuotrauka pateko į viešumą tik padeda visiems suprasti, jog tai, kad ji puošia žurnalo viršelį dar nereiškia, kad ji tobula. 2013-aisiais Kim Kardashian pagimdė dukrą, o kartu su ja priaugo ir nemažai svorio, tačiau vietoj to, kad klausytų apkalbų, moteris numetė priaugtą svorį ir dabar atrodo taip pat žaviai, kaip ir prieš gimdymą.

Rihanna

Talentingoji gražuolė iš Barbadoso ne kartą buvo viešai tituluota stambia, o jos figūrą iki dabar aptarinėja didžioji dauguma geltonosios spaudos. Barbadose, atlikėjos gimtojoje šalyje, moters grožis suvokiamas kitaip nei Jungtinėse Valstijose, todėl aštrios kritikos Rihanna sulaukia nuolat, pavyzdžiui dėl to, kad dar nėra gimdžiusi, o jau tokia apkūni.


Rihanna. AOP nuotrauka

Tačiau dainininkė dėl šito per daug nesigraužia, vieno interviu „Vogue“ žurnalui metu ji kalbėjo: „Supratau, kad myliu savo kūną, net jeigu jis ir nėra tobulas pagal visuomenės nustatytas normas. Aš paprasčiausiai jaučiuosi seksuali. Mano kūnas yra gražus ir sveikas, todėl su juo sužibėsiu.“

Taip pat Rihanna yra pasakiusi, kad „neturėtų būti jokio spaudimo tapti tokiai lieknai, kad tiktum mados industrijai, nes ten norima modelių, kurie atrodytų kaip manekenai. Tačiau reikia nepamiršti, kad nei vienai moteriai praktiškai neįmanoma tokiai tapti. Būti itin lieknai galbūt ir yra kai kurių merginų karjeros tikslas, bet dauguma tikrai neturėtų to siekti. Tai nerealu ir nesveika.“ \

Christina Aguilera

Ši dainininkė per visus savo karjeros metus išgyveno daug svorio pokyčių ir visi jie būdavo pastebėti. Tačiau apkalbos ypatingai sustiprėjo po Christinos skyrybų su buvusiu vyru Jordanu Bratmanu 2010-aisiais. Tuo metu atlikėja priaugo nemažai svorio. Dauguma fanų kritikavo jos pasirinkimą dėvėti laisvesnius drabužius, nes taip dainininkė neva atrodė stora. Toliau sekė nėštumo įtarimai ir panašaus tipo apkalbos.


Christina Aguilera. AOP nuotrauka

Tačiau ištikimiems fanams dabar Christina Aguilera atrodo dar gražesnė ir moteriškesnė negu anksčiau. Moteris netgi lyginama su pačia Marilyn Monroe. Pati atlikėja į atkalbas atsiliepia taip: „Aš myliu savo kūną. Mano vaikinas myli mano kūną. Mano sūnus yra sveikas ir laimingas, taigi, tai viskas, kas man rūpi.“

Adele

Nuostabaus balso savininkė Adele nuo pat karjeros pradžios buvo negailestingai pašiepiama dėl savo kūno formų. Per „Grammy“ apdovanojimus ją sukritikavo netgi pats „Chanel“ dizaineris Karlas Lagerfeldas. Nors per pastaruosius metus atlikėja ir numetė nemažai svorio, tačiau jos figūra vis tiek išliko itin moteriška ir iki šiol sulaukia daug dėmesio.


Adele. AOP nuotrauka

Visada atsiranda galvojančių, jog apkūnioms moterims scenoje nėra vietos. O pati Adele atvirauja: „Aš pažįstu nemažai moterų, kurių gyvenimus valdo noras turėti tobulą kūną. Vienos nori būti lieknesnės, kitos turėti didesnę krūtinę ir panašiai, tai žlugdo jų savivertę. Aš tikrai nenoriu to savo gyvenime.“

Tyra Banks

Nuo laikų, kai žavingoji Tyra Banks pati žingsniuodavo podiumu, jau praėjo ne vieneri metai, o ir ji pati jau toli gražu ne paauglė, todėl natūralu, kad moteris priaugo šiek tiek svorio. Žinoma, tai neliko nepastebėta žiniasklaidos, ir Tyra nuolat sulaukia kritikos dėl „apleistos“ modelio figūros.


Tyra Banks. AOP nuotrauka

Visas šias apkalbas vainikavo paviešinta jos nuotrauka, kurioje supermodelis vilki tik maudymosi kostiumėliu, o įžymybės pilvas visai neatrodo plokščias. Tačiau Tyra toli gražu nepasimetė ir davė  stiprų atsaką šioms apkalbos davė savo laidos „Tyra Banks Show“ metu. Filmavimo studijoje ji pasirodė vilkėdama tik maudymosi kostiumėliu ir visų fanų akivaizdoje pasakė, jog „tie, kuriems nepatinka mano kūnas, gali pabučiuoti į mano storą užpakalį“.

  
Visos šios įžymybės ne kartą viešai įrodė, kad nebijo laužyti nusistovėjusius grožio standartus, ir kad sveikas kūnas lygus gražiam kūnui. Sportuoti ir sveikai maitintis yra svarbu, tačiau negalima pradėti badauti vos pamačius televizijoje kaulėtą modelį. Grožis nematuojamas centimetrais ar kilogramais, taigi, moteriškumas neabejotinai laimi.

Ieškok panele.lt blogerių straipsnių pažymėtų specialiu ženkliu ir išreikšk savo nuomonę apie juos komentaruose!

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis