Išvydusios savo mokinio pažymėjimus, moksleivės neteko žado(FOTO)

Reta kuri mergina mėgsta rodyti savo dokumentų nuotraukas. Jose mes visi dažniausiai atrodome įsitempę, nenatūralūs. Tačiau šios nuotraukos – neišvengiamos, todėl stengiamės ir jose atrodyti kaip įmanoma gražiau.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Žinoma, viena, kai tau pačiai tavo nuotrauka nepatinka, o visai kas kita, kai svetimi žmonės nusprendžia, kad nuotraukoje atrodai nepakankamai graži. Būtent taip nutiko ir vienos Misūrio valstijos (JAV) mokyklos mokinėms, kurios pamačiusios savo mokinio pažymėjimo nuotraukas nustėro: jų atvaizdai buvo smarkiai retušuoti kompiuteriu.

Portale „Reddit“ apie šį įvykį rašiusi mokinė atviravo:

„Mokausi vidurinėje mokykloje, kurioje – vien merginos. Šiandien atsiėmiau savo mokinio pažymėjimą. Nesupratau, kam reikėjo naujo pažymėjimo, nes gavome savuosius vos prasidėjus mokslo metams. Geriau įsižiūrėjusi į naująjį pažymėjimą pastebėjau, kad mano nuotraukoje buvo toli gražu ne tik spuogeliai pašalinti. Nuotraukoje buvo išlyginta veido oda bei pakeistas jos atspalvis, taip pat paryškintos lūpos, pakeista antakių forma, o pats veidas – vizualiai lieknesnis.

Mokinės nuotrauką rasi čia

Buvau tikrai įniršusi! Mano veidas – apvalus ir man jis toks patinka, o štai pamatau savo nuotrauką, kurioje mano veido forma – visiškai kitokia. Ta nuotrauka vaizduoja ne mane, o gražesnę mano dvynę“, – „Reddit“ rašė savo vardo nepaskelbusi mokinė.

„Kai mus fotografavo, buvo aiškiai pasakyta, kad retušuos tik spuogus ir nieko daugiau, tačiau akivaizdu, kad mūsų išvaizda buvo gerokai patobulinta. Aš mokausi mergaičių mokykloje, kurioje nuolat raginama mylėti save tokią, kokia esi. Tačiau kai pamačiau tokia „palieknintą“ savo nuotrauką, ėmiau abejoti, ar tikrai mūsų mokykla elgiasi taip, kaip elgtis ragina mus“.

Minėtoji mokinė vėliau susitiko su mokyklos vadovais, kurie sutiko, jog nuotraukų retušavime buvo peržengtos ribos ir į vinjetes pateks tik neretušuotos mokinių nuotraukos.

O kaip reaguotum tu, jei be tavo žinios „patobulintų“ tavo mokinio pažymėjimo nuotrauką? Pasidalink nuomone komentaruose!

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis