Gražuolis dėl raumenų spjovė į darbą banke (INTERVIU)

Panele.lt pristato straipsnio iš kovo mėnesio "Panelės" žurnalo ištrauką, tai Talentingiausio Lietuvoje vaikino interviu!

Televizijos projektą „Lietuvos talentai“ šiemet laimėjusi gatvės gimnastų komanda „Project Mayhem“ gyvuoja tik ją subūrusio raumeningojo Denio Tomkutonio (24 m.) dėka. Dėl kieme gimusio pomėgio sportuoti vaikinas metė universitetą ir atsisakė rimto darbo banke. „Visi mane smerkė, kai sakiau, kad tapsime pasaulinio lygio žvaigždėmis, o dabar girdžiu atsiprašinėjimus“, – sako tikslo siekiantis vaikinas.

NEREGĖTAS TALENTAS

Jie gali judinti spenelius! Sugeba sustoti į gyvą piramidę, jeigu norite – vienas ant kito gali kabėti, stotis ant pečių ar net vaikščiot ant pilvų... Su savo kūnais daro neįtikėtinus dalykus, kurių pakartoti niekas neišdrįso.
Kai „Lietuvos talentų“ scenoje prisistatė gatvės gimnastai „Project Mayhem“, nustėro ne tik komisijos nariai, bet ir publika. Triukus pagal muziką ant skersinio atliekantys raumeningi vaikinai, žiūrovų, o ypač merginų simpatijas pelnė jau po pirmo pasirodymo. Prieš pat superfinalą „Project Mayhem“ atrodė nepralenkiami ir tai pasitvirtino – jiems atiteko pagrindinis prizas – 15 tūkst. eurų ir jokiais skaičiais neapibrėžiama šlovė, kurios spinduliuose šiuo metu maudosi kiekvienas grupės narys. „Noriu nuo jų vaiko“, „Tai patys gražiausi Lietuvos vyrai“, „O Dieve, gatvėje jis į mane pažiūrėjo“, – tokie ir panašūs komentarai paliekami internete po straipsniais apie šį septynetą.

PASKUTINIS IŠBANDYMAS

Prieš penkerius metus sugalvojęs burti gatvės gimnastų komandą, „Project Mayhem“ įkūrėjas Denis Tomkutonis daug buvo kritikuojamas, neva, užsiima nerimta veikla. Ir jeigu ne laimėjimas didžiulio populiarumo sulaukusiame šou, greičiausiai komanda būtų išsiskirsčiusi. „Sau pasakiau, kad mums tai lyg egzaminas. Jeigu žmonės balsuos, vadinasi, esame reikalingi, jeigu ne (net antra vieta reikštų pralaimėjimą) – nesame patys geriausi ir gal tikrai švaistau savo laiką“, – praėjus porai mėnesių po iškovoto pripažinimo išduoda vaikinas.

Denis Tomkutonis, gimnastų komandos „Project Mayhem“ lyderis
Denis Tomkutonis, gimnastų komandos „Project Mayhem“ lyderis
A.Kriščiūno nuotr.

RAUMENYS SVARBIAU UŽ KARJERĄ

Privačiame universitete Denis studijavo ekonomiką, viename didžiausių šalies bankų dirbo skolų išieškojimo skyriuje. Tačiau dėl savo komandos nusprendė, kad reikia viską mesti. „Tai didžiulė trauma mano tėvams, nes mokslus mečiau ne vos pradėjęs, o prieš pabaigą ketvirtame kurse. Su darbu tas pats – man puikiai sekėsi, gal net per lengvai. Galėjau siekti karjeros banke, kas žino, gal dabar būčiau skyriaus vadovas. (Ką reiškia, kad metei dėl komandos?) Jeigu nori geriausių rezultatų, privalai rinktis sritį, kurioje gali pasiekti daugiausia. Man tai buvo „Project Mayhem“. Tiesiog neįsivaizdavau savęs visą gyvenimą dirbančio biure tarp kostiumuotų žmonių. (O karstytis ant turėklų tikiesi iki senatvės?) Tai ne tik darbas, bet ir gyvenimo būdas. Juk sportuoti gali net sukriošę senukai.“

UŽKREČIAMAS VIRUSAS

Ši laimės istorija dar kartą įrodo, kad vienas žmogus gali labai daug. Nes „Project Mayhem“ prasidėjo būtent nuo vieno žmogaus. Tada, kai aštuoniolikmetis Denis, norėdamas labiau patikti merginoms, užsimanė raumeningo kūno. Sporto klubams pinigų neturėjo, tad pradėjo mankštintis ant senų mokyklos stadione įrengtų skersinių.
„Internete ieškodamas naujų pratimų, radau rusų ir amerikiečių gatvės gimnastų pasirodymų filmukus, ir nuo tada užsikabinau daryti triukus. O kadangi vienam neįdomu, ieškojau bendraminčių. Iš pradžių buvo du draugai, paskui prisidėjo kiti. Dabar mūsų dešimt, bet pagrindine sudėtimi vadinu tuos septynis, su kuriais dalyvavome „Lietuvos talentuose“. Visi iš skirtingų miestų, amžius nuo šešiolikos iki dvidešimt penkerių.“

Gimnastų komanda „Project Mayhem“
Gimnastų komanda „Project Mayhem“
A.Kriščiūno nuotr.

GATVĖS SĄLYGOS

Nei Denis, nei kiti komandos nariai nenori būti lyginami su stipriausiu pasaulio žmogumi Žydrūnu Savicku ar kitais garsiais jėgos sporto atstovais.
„Pagrindinis žodis mūsų projekte yra „gatvė“, mes treniruojamės paprasčiausiomis sąlygomis, mūsų neruošia jokie treneriai. Nuo pradžių turėjau tikslą įrodyti, kad sportuoti ir pasiekti gerų rezultatų galima nemokamai…"

Straipsnio tęsinį skaityk kovo mėnesio "Panelėje". Žurnalas jau prekyboje!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis